Z grupy zniknęło 800tys gotówki w kwartał (nie poszło to na inwestycje w Zingflow, poszło poza spółkę), może chociaż beneficjenci rzeczywiści o własny kurs akcji mogliby się zaopiekować z tych środków. W dalszym ciągu jest 4,4mln zł w kasie. Czyli wydaje się, że emisja nie będzie potrzebna. Szkoda że dywidenda nie jest tutaj wypłacana dla wszystkich akcjonariuszy
Szanowni Państwo, 800 tys. nie zniknęło z grupy, tylko zostało wypłacone w formie dywidendy ze spółki zależnej PZP24. Łączna kwota wypłaconej dywidendy ze spółki PZP24 to ponad 1,45 mln, z czego 50% zostało wypłacone spółce Logintrade S.A., natomiast drugie 50% zgodnie z proporcją udziałów zostało wypłacone drugiemu z udziałowców spółki PZP24. Kwota dywidendy jest wskazana w skonsolidowanym raporcie przepływów pieniężnych w pozycji Dywidendy i inne wypłaty na rzecz właścicieli.
dzięki za objaśnienie, zachęcamy zatem wspólnika pzp24 - jedynego szczęśliwego posiadacza dywidendy do inwestycji w akcje logintrade, dajmy na to, za połowę otrzymanej wypłaty. Może w końcu coś by się tu ruszyło
brak reakcji na prognozę wcale nie musi być wynikiem negatywnego postrzegania spółki. Ktoś może realizować zysk rzędu kilkuset % i ten poziom jest dla niego satysfakcjonujący lub spodziewa się gorszego zachowani rynku akcji w drugiej połowie roku i chęć posiadania gotówki na wypadek gdyby pojawiła się jakaś okazja. Problem wcale nie musi tkwić w login trade. Tego nigdy się nie dowiemy.
Co prawda ta prognoza mnie kompletnie nie obchodzi bo jest dla mnie bez znaczenia (to jest fakt) . Jeśli zysk z tej prognozy byłby wynikiem działalności operacyjnej to tak ale co mi po jednorazowym wydarzeniu które podnosi wynik. Chyba, że podzielą się tym zyskiem z nami.
Ogólnie wzrost młodej firmy w rejonie 10%r/r to słabizna (jeszcze sumując inflację z kilku lat to już można powiedzieć padaka) i każdy chyba tutaj przyszedł po więcej bo widzi w tym potencjał. Niech Zarząd w spokoju realizuje cel a gdy rzeczywiście ich praca nie będzie przynosić efektów proponuje wypłacić dywidendę i akcjonariusze sami zdecydują czy będą chcieli ją reinwestować w login trade czy w coś innego z wyższą stopą zwrotu.
wolę żeby kurs rósł powoli i z przystankami na schłodzenie oscylatorów niż robienie z wykresu odczytu EKG. Ja jestem w stanie trzymać akcje długo ale muszę mieć powód dla którego to robię. Nie ma dla mnie znaczenia wahania po kilkadziesiąt % (nawet taka strata) bo mój cel jest inny. Mam nadzieję, ze zgodny z tym co się tutaj wydarzy w dalszej lub bliższej przyszłości.
Login trade bez wątpienia na chwilę obecną to spółka która spełnia moje kryteria pod względem AT i AF żeby mieć ją w portfelu na długi termin.
Pomimo, że zrobiłbym niektóre rzeczy inaczej np rejestracja zingflow w Europie lub w Polsce nie w USA chociażby po to żeby czerpać pieniądze na rozwój z dotacji na takie projekty i nie potrzebowałbym szukać ewentualnej kasy na rynku i tym samym rozwadniał kapitał. Jednak nie ma mowy na ten moment emisji więc nie wypada mi tego kwestionować i wchodzić w buty Zarządu bo jestem zbyt mały ;) Oby potoczyło si to wszystko tak jak sobie to zaplanowali z korzyścią dla nas wszystkich.
No w sumie od dwóch lat jest ruch w bok, mamy zakres od 2,10zł do 4,20zł, obecnie jesteśmy -20/25% od ostatniego szczytu ze stycznia. Także od połowy 2023r mamy trend boczny, trend wzrostowy był w latach 22 i do połowy 23.
Dokładnie to już nie te czasy. Kiedyś to dwóch cwaniaków potrafiło uwalić kurs (jak dzisiaj) plus negatywny PR na bankierze żeby zabrać leszczom akcje, ale teraz nikt się na to nie nabierze
spółka robi fajne rzeczy natomiast obecnosć na NC jej nie służy zreszta widac że nie umie spółka być na giłełdzie. Infantylna komunikacja przy tak fajnych tematach brak przejrzystosci powoduje że jest gdzie jest. Prognoza na 2025 rok w czerwcu to żart bo mamy 27 maja.
Prognoza już była podana w dniu 15.05. Zysk netto samego Logintrade (jednostkowy) ma wynieść 1,6mln zł w tym roku. Co do obecności na giełdzie, tutaj zgoda, są ogromne rezerwy w wykonaniu spółki. Najlepiej byłoby przenieść się z NC na GPW. Potrzeba do tego kapitalizacji 50mln zł. Emisję można wykluczyć, bo mają >4mln zł w kasie. Czyli cena akcji na poziomie około 10zł, wtedy można przechodzić na główny i pożegnać się z NC. ... chociaż coś ciekawego zaczyna się dziać też na New Connect ostatnio, kapitał krąży i skacze, może też wskoczyć tutaj.