brak reakcji na prognozę wcale nie musi być wynikiem negatywnego postrzegania spółki. Ktoś może realizować zysk rzędu kilkuset % i ten poziom jest dla niego satysfakcjonujący lub spodziewa się gorszego zachowani rynku akcji w drugiej połowie roku i chęć posiadania gotówki na wypadek gdyby pojawiła się jakaś okazja. Problem wcale nie musi tkwić w login trade. Tego nigdy się nie dowiemy.
Co prawda ta prognoza mnie kompletnie nie obchodzi bo jest dla mnie bez znaczenia (to jest fakt) . Jeśli zysk z tej prognozy byłby wynikiem działalności operacyjnej to tak ale co mi po jednorazowym wydarzeniu które podnosi wynik. Chyba, że podzielą się tym zyskiem z nami.
Ogólnie wzrost młodej firmy w rejonie 10%r/r to słabizna (jeszcze sumując inflację z kilku lat to już można powiedzieć padaka) i każdy chyba tutaj przyszedł po więcej bo widzi w tym potencjał. Niech Zarząd w spokoju realizuje cel a gdy rzeczywiście ich praca nie będzie przynosić efektów proponuje wypłacić dywidendę i akcjonariusze sami zdecydują czy będą chcieli ją reinwestować w login trade czy w coś innego z wyższą stopą zwrotu.