• Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Inwestor [83.175.189.*]
    Spójrzcie jaki wysyp naganiaczy, próbujących wcisnąć swoje akcje naiwnym z jak najmniejszą stratą. I jeszcze się pode mnie podszywają, próbując zdyskredytować. Bo jako jeden z nielicznych piszę prawdę. Powtórzę zatem jeszcze raz: przed premierą akcje się sprzedaje, a nie kupuje, bo po premierze kurs zawsze leci na pysk. Gdy gra jest dobra - następuje realizacja zysków. Gdy jest słaba - następuje ewakuacja z papieru.

Sell in may and go away - staropolskie przysłowie.

Nie kupuje się akcji przed wakacjami, bo wtedy nikt nie handluje i kursy się osuwają. Na jesieni będzie mnóstwo okazji :) Nawet 11bit może wtedy być w sporej promocji i w zależności od prac nad łataniem The Alters, można będzie rozważyć zakup, żeby coś tutaj zarobić. Nie wcześniej.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~all [5.173.149.*]
    A ja zapytam jeszcze raz, ile masz wziętych S-ek na 11Bit ? , odpowiem -zero, ponad 80% akcji jest wciąż do pożyczenia
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Inwestor [83.175.189.*]
    Dnia 2025-05-19 o godz. 21:32 ~all napisał(a):
    > A ja zapytam jeszcze raz, ile masz wziętych S-ek na 11Bit ? , odpowiem -zero, ponad 80% akcji jest wciąż do pożyczenia

Ale co to ma do rzeczy? Ja jestem inwestorem, inwestor nie szortuje. Szortowanie, daytrading, itp. to hazard. Hazardziści przewalają kasę, inwestorzy ją pomnażąją.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Gracz [83.11.233.*]
    Sell in may juz sie nie sprawdza, szczegolnie na gamingu.

A 11bit jest dalej w dolku. Pewnie jak bylo po 500 to naganiales na kupno hehe?

Kupujesz jak zaczyna sie hype przedpremierowy i sprzedajesz na krotko przed premiera. Bo po premierze wodospad/realizacja zyskow i miesiace marazmu.

Teraz gra jest pod to Alters i FP1 Remake.

Moim zdaniem to pierwsze flopnie sprzedazowo, moda na symulatory chodzenia skonczyla sie, moze wroci za kilka lat.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~BP [84.205.185.*]
    Jeszcze gdyby jeszcze The Alters było symulatorem chodzenia.... Kolejny orzeł inwestowania się znalazł...
    pierszy to Inwestor, który nie bierze S-ek chociaż jest pewien, że poleci, ale za to spędził weekend na forum spółki w którą nie zainwestuje, według drugiego The Alters "flopnie" pomimo wysokiej Wish Listy (akcjonairusze na Creepy Jar marzą o top 50) 95% pozytywnych recenzji i 270k już pobranych wersji, a skończy się jak po TWOM, ponieważ zaraz po The Alters w wakacje mamy FP2 na konsole oraz raport za Q2, który będzie świetny

• Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: barteq87 [37.225.64.*]
    Najlepszym wyznacznikiem sprzedaży nowej gry jest pozycja na steam wishlist. Obecna 35 jest bardzo dobra, a jak się zacznie wypuszczanie newsów z weekendowego spotkania i testowania to myślę, że +5 będzie do czerwca. Później dodatkowy marketing, reklama na steamie i dojdziemy do 25 miejsca, co można przełożyć na bardzo dobrą sprzedaż gry, nie mówiąc o pozytywnych ocenach dema. Zobaczcie też Moonlightera 2, bez żadnej promocji jest na około 140-150 miejscu więc tez zapowiada się obiecująco.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Mmm [31.61.252.*]
    Akcjonariusze Creepy to akurat maja wywalone, bo i tak będzie mijanka z 11bit. Pytanie tylko kiedy i przy jakim market cap. Na marketing Altersow poszło już min.10mln plus demo. Na marketing SR poszedł 1mln i plattesty dopiero będą. Przy premierze będzie 2-3x większą społecznośćSR niż teraz, więc Top 50 to nie jest cel. To jest cel dla gniotów z 11bit.
    a na końcu się obudziłeś, CJ max przychody roczne 54 mln, 11Bit przychody tylko za jeden kwartał 75mln (Q3 2024)
    Hahahaha a koszty? Cz tylko przychody w tym warzywniaku bez marzy się liczą?
    Podpowiem , w zeszłym roku przekroczyły okrągłą sumkę, która OBLIGUJE ich do przychodów 50% większych niż maja, bo inaczej będą straty, a gdzie zyski??? Ale to, że się zwijają to już wiesz ciamajdo, prawda? Prawda? Hehe
    iel CJ ma gotówki na koncie?
    >80mln mimo , że wypłaca regularnie dywidendę , kolejna gra ma premierę za ok.4miesiące, a GH zarabia z nawiązką na całe studio czego nie można powiedzieć o back catalogu 11bit, który już w 1Q 2025 po świeżej premierze Fp2 dał stratę na poziomie gotówki plus należności. Szok!? Będzie ciekawiej , bo FP2 dokłada coraz mniej a dalszych redukcji słabiutkiego zespołu nie mia... ale będą haha
    pokaż mi raport CJ z 80 mln gotówki, czas się obudzić, skoro 11Bit miał stratę to skąd ma 5 mln więcej na koncie po q1 2025, z nieba? tak to jest jak amator czyta raport finanasowy i widzi tylko stratę, odrazu napiszę że CJ to bardzo dobra spółka, wracaj na CJ i daj nam inwestować swój kapitał jeżeli dla Ciebie CJ ma większą szansę na wzrost, dla mnie to ciągle mała dobra spółka
    Hahaha i kto tu i nie umie czytać raportow. 11bit : było 20mln należności i 65mln gotówki , jest 8mln należności i 69mln gotówki. I co? Strata jak ta lala. 7-8mln w plecy.
    Creepy trzyma kasę glownie w obligacjach co daje kilka mln rocznie, ake ty tego nie znajdziesz w raporcie, boś ciemny.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Zniesmaczony [37.47.144.*]
    Nie rozumiem po co cala ta dyskusja i wzajemne obrażanie, myślałem, że osoby tutaj są na trochę wyższym poziomie
    przestań się dalej kompromitować, co ma pzresunięcie w aktywach do zysku, ne rozumiesz że starta jest wynikiem amortyzacji i różnic kursowych, czyli zabiegiem księgowym, że aktywa po Q1 zwiększyły się z 169mln do 175mln, pokaż mi lepiej te 80mln na koncie CJ
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Mmm [31.61.248.*]
    Hahaha aktywa 11bit są tyle warte co ich P8 robiony nomen omen przez 8lat. Super spóła. Hehehe
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Mmm [31.61.248.*]
    Strata 11bit to wynik amortyzacji, różnic kursowych i tego, że ponad 25mln koszty kwartalne przewyższają przychody. Tak, tak. Parę miesięcy po debiucie hita już zeszli na stratę. Creepy ma raport za parę dni. Wtedy zobaczysz kasiorkę na koncie jak leży i zarabia a nie traci na RoR hehehe
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Inwestor [83.175.189.*]
    Dokładnie tak, CRJ przynajmniej wypłaca dywidendy. A 11B generuje jedynie odpisy. I dlatego kursy obu spółek tak diametralnie się różnią i obrały przeciwne kierunki.

I żeby nie było - akcji CRJ nie mam, czego żałuję. No ale nie da się wyłuskać wszystkich perełek. Więc nie naganiam. W przeciwieństwie do was, wiszących na haku i próbujących namówić kogoś naiwnego, kto wam uwierzy, żeby te akcje od was odkupił. Niestety dla was naiwnych coraz mniej w tej fazie rynku :)
    Jeden nie rozumie, że amortyzacja to właśnie część kosztów operacyjnych i oczywiście musial zawyżyć koszty z 21mln do 25 mln (gdzie 4,6mln to właśnie amortyzacja), a jednocześnie ciągle szuka 80mln na koncie Creepy Jar, drugi, wytrawny Inwestor spędza swój cenny czas, włącznie z weekendem na forum spółki w którą nie zainwestuje, ale komedia
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: hodorr [37.31.6.*]
    Rynek już wycenił 11Bit w ostatnich dniach, może urosnąć nawet do 240 przed premierą, ale jak się nie ogarną to 150 w sześć miesięcy gwarantowane.
    już Was tu wielu nie zostało, pożyczone akcje wracają do właścicieli (chętnych na S-ki coraz mniej - ponieżej 20% dostępnej puli), resztki wysiądą przed premierą, a 11bit będzie szedł do góry tak jak po premierze TWOM, akumulowany ponownie przez fundusze pod rekordowe wyniki za 2025
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Robert [80.52.209.*]
    Naprawdę wierzysz w to co piszesz? Od dobrego tygodnia idzie do górny, to już ten moment, zaraz odpali itp. W tym czasie kurs konsekwentnie dociskany, dziś szansa na rozmiankę 210... Kiedy będzie punkt na kursie, w którym uznasz że to bajki o niebieskich ptakach?

• Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Mimi [164.127.215.*]
    Masz rację,kurs leci na łeb na szyję. Tu żadnych wzrostów nie będzie.Jak tylko podskoczy,ewakuuję się.
    jesteście masochistami, kurs ma lecieć w dół i według Was będzie leciał w dół, a Wy jeszcze nie sprzedaliście akcji?kolega Mimi nawet pisze, że leci w dół, ale jednocześnie podskoczy, ale cyrk
  • All Autor: ~Nowy [176.7.0.*]
    A ty na giełdzie od wczoraj czy masz 15 lat .....wiesz jaka jest definicja wzrostu ...?
    Wiesz co to podbitka i powrót do bazy ....
    Czy ty może inwestujesz kieszonkowe ...??
    Może masz konto demo
    Skoro nie znasz podstawowych zwrotów może to twoja pierwsza spółka ...?? Poczytaj trochę i wróć do nas ....Kochamy cię mimo iż jesteś....Gł.......
  • Re: All Autor: ~all [5.173.149.*]
    Twoje jęki na forum i slinotok płynący z Twoich ust upewniają mnie w przekonaniu, że niedługo zaczynamy kampanię The Alters, pewnie na weekend, o kurs jestem spokojny, mam 100% w 11Bit,j a za rok jak sprzedam akcje to zrobię pośmiewisko z Twoich i Twoich kolegów wpisów przy tym kursie, tak samo jak kiedyć ze sławnego kolegi "boostera" na EEX
  • Re: All Autor: ~serio [31.3.152.*]
    Generalnie może mieć rację, ale nie przewidział zbicia kursu. Obserwuję i dziś spróbuję dokupić mały pakiet akcji. The Alters miało mieć premierę w 2024 - prawdopodobnie gra jest więc już dopracowana i nie powinna mieć poważnych błędów.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Mimi [164.127.215.*]
    No spada,skoro spada,to jak ma iść w górę.Są wykresy i widać czarno na białym,co się dzieje.
  • Re: Zaczęło się naganianie na wzrosty... Autor: ~Inwestor [89.64.77.*]
    @all - ty mi ciągle zarzucasz, że tracę swój czas, w tym weekendowy, na pisanie na forum Bankiera. Po pierwsze nic tobie do mojego czasu, robię sobie z nim co chcę. Po drugie - skoro stawiasz to jako zarzut, to chciałbym ci zwrócić uwagę, że spędzasz na tym forum o wiele więcej czasu, niż ja, produkujesz znacznie więcej postów (a żaden nie jest merytoryczny...). W związku z tym czas chyba zadać tobie pytanie - dlaczego to robisz? Jaki jest twój cel? Czyżbyś szukał naiwnego na twoje akcje, które niedługo stracą 25% na wartości? :)
[x]
11BIT 0,62% 177,60 2025-10-30 14:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.