Nie wiem co będzie wiem na pewno że rok temu po wynikach za lato 2025 które były 8 maja kurs zaczął drugi rajd w górę , czy będzie tak tym razem trzeba zaczekać do raportu i zobaczyć czy faktycznie znów będzie rekord
Tom, a czego Ci brakuje ? W tym roku kurs wzrósł o ponad 20% , za ostatnie 12 miesięcy ponad 70%, za ostatnie 3 lata sam wiesz … to ile ma rosnąć żebyś był zadowolony ? Tyle tu jest osób niecierpliwych a fakt jest taki, że spółka jest cały czas w trendzie wzrostowym i nic nie wskazuje na to aby trend miał się zmienić w najbliższym czasie .
I tu dobrze przylozyles 20 procent to i tak mało powiedziałeś bo kurs siedział w styczniu na 122 123( 30 procent to super wynik jak komuś malo to 4 procent w banku )
Nie matematyka w twoim rozumieniu. Rynek spogląda na dynamiki. W szacunkach q1 2024 w porownaniu do 2023 było 100% wzrostu, a konsensus przebity o bodaj 60%. Myslisz ze tegoroczny q1 na ble wysokiej bazy zrobi rownie wysokie liczby? Odpowiedz sobie, i wyobraz jak rynek zareaguje
Nadal porownujesz rok 2023, który był okresem po pandemicznym gdzie był ogromny przyrost osób podróżujących za granicę, takie cyfry są nieosiągalne w dzisiejszych czasach i każdy o tym wie. Mam pewne wątpliwości czy rzetelnie przestudiowaleś ostatnie raporty...
Mowie o 2024 w porownaniu do 2023. Dlaczego Ty zaliczasz 2024 jako popandemiczny (dynamika 100% w q1 zysku netto vs 2023) a nagle 2025 juz nie jest popandemiczny?