zainteresować zagraniczne instytucje nadzorcze zwłaszcza w kontekście zagranicznych kontrahentów które mają współpracę z Elektrim. Jeśli bowiem zagraniczna firma prowadzi biznes z naszą firmą krajową która nie przestrzega zasad korporacyjnych to jest powód do zadziałania tamtych instytucji
Wystarczą USA i posypie się cały biznes przecież udzielają kredytów grupie wykonują różne mechanizmy jak audyty raporty i doradztwo jedna amerykańska kancelaria wysoki grupę na maxa
Skoro mowa o USA, zagranicznych instytucjach i kontrahentach, to: Dnia 2025-04-13 o godz. 15:44 ~hwds napisał(a): > A swoją drogą trzeba napisać do elo na maska i wytłumaczyć mu jak brak praworządności w Polsce szkodzi amerykańskim interesom... Warto takimi sprawami informować poważnych ludzi na świecie dziękuję za pomysł mówisz i masz
Jakie efekty przyniosło poinformowanie Elona Muska? Bo jak zwykle zapomniał się Pan pochwalić.
Mnie to ani ziębi ani grzeje z jakiego powodu on drży i czy on w ogóle jeszcze drży.
Ale że będą działy się dziwne rzeczy to nawet nie tylko przypuszczam ile wiem.
A na forum to sobie mogę mówić co chcę.. żeby wszyscy mieli niezły ubaw.. ja też
Okej jeszcze powiem jedną rzecz którą wcześniej mówiłem i powtarzałem wielokrotnie, ja mogę przegrać, ja mogę wygrać, to kompletnie nie ma znaczenia, ale im jestem większym golasem i im większą pokraką , im większym cieniasem tym większy będzie wstyd i obciach, jak wybitny biznesmen jako figura stylistyczna, przegra.
Natomiast jakbym je stawiać u bukmachera to jest to prawie pewne.
Dawid w historii się powtarza
Gościu wytłumaczę ci to w sposób prosty, na mnie wasze sztuczki psychologiczne nie działają... Wszystkie sprawy będą doprowadzone do końca to wy musicie się martwić teraz
Sztuczki psychologiczne to stosujesz właśnie ty. Myślisz że te twoje groźby bez pokrycia rzucane na wiatr robią jeszcze na kimś wrażenie?
Robisz to w celu przestraszenia solorza? Czy chcesz w ten sposób wzbudzić podziw do swojej osoby wśród akcjonaruszy mniejszościowych?
W tej chwili nie osiągasz ani jednego, ani drugiego, a wręcz przeciwnie, jest to przeciwskuteczne. Dla tych pierwszych wchodzisz tylko na desperata, a dla drugich wychodzisz na clowna. Efekt jest taki że już nikt nie traktuje tutaj ciebie poważnie. No, może po za wąską grupą fanatyków typu KEMOT
Nicole Schwab złamała kod milczenia. Córka Klausa Schwaba, według doniesień, współpracuje teraz z międzynarodowymi prokuratorami, ujawniając sekrety, które nigdy nie miały ujrzeć światła dziennego. Właśnie zdetonowała najbrudniejszy sekret WEF: plan wyludnienia Ziemi – o miliardy.Elita jest w rozsypce. Aresztowania nie są już teorią. Nadchodzi Norymberga 2.0. Władcy marionetek drżą w swoich bunkrach. Globalistyczna Agenda Śmierci pęka w szwach.Przez dziesięciolecia światem rządzili bezimienni tyrani ukrywający się za trzyliterowymi tarczami: WEF. WHO. ONZ. MFW. Teraz te tarcze opadają. Rzekome zeznania Nicole rozdzierają sedno działań Kabały - ujawniając plany kontroli populacji, zaprojektowane pandemie i wymuszoną zgodność za pomocą cyfrowego nadzoru.To nie był spisek. To była polityka. Płodność spadała. Żywność została sabotowana. Szpryce (wstrzyknięcia) były wykonywane w pośpiechu. Całe narody były zmuszane do klatki strachu i posłuszeństwa. Końcowy cel? Selekcja. Maskowana jako „zrównoważony rozwój”.Nietykalni są teraz ściganiŹródła podają, że współpraca Nicole wywołała panikę w Davos. Immunitety mogą zostać odebrane. Tajne umowy wychodzą na jaw. Wtajemniczeni z WEF korzystają z usług prawników. Tak zwani „nietykalni” zwracają się przeciwko sobie - ponieważ wiedzą, co ich czeka.Systemy identyfikacji cyfrowej. Pandemie wyhodowane w laboratoriach. Sterowanie głodem. Wszystko to skrupulatnie zaplanowane - a teraz systematycznie ujawniane.Wielki Reset był kryptonimem dla masowego morderstwa. Za uśmiechniętymi przemówieniami i szczytami klimatycznymi WEF zbudowało maszynę śmierci.Nicole dorastała w niej. Zna nazwiska. Osie czasu. Intencje. A teraz kładzie to wszystko na stole. To nie jest tylko przeciek - to detonacja, odpalenie ładunku. Nadciąga burza – i nadchodzi sprawiedliwość.Szepty w Hadze przeradzają się w ryk. Prawdziwe akty oskarżenia. Prawdziwe nazwiska. Prawdziwe procesy. Era tajemnicy dobiegła końca. Rozpoczął się wiek rozliczenia.Uciszyli lekarzy. Ocenzurowali prawdę. Manipulowali narodami. A teraz staną przed sądem, którego nigdy nie wyobrażali sobie jako możliwego. Nicole Schwab być może właśnie przełączyła ostatni przełącznik. Chcieli ciszy. Doczekają się globalnego powstania.Chcieli kontroli. Doczekają się upadku. Nie jesteśmy ofiarami. Jesteśmy burzą.Norymberga 2.0 to nie zawiadomienie - to przeznaczenie.Miller Tyme
„Kanadyjczycy nabyli polskie złoża”, a Polski Naród już zapomniał o całej sprawie. Wystarczy wrzucić na pierwszy plan jakieś śmieciowe informacje typu śmierć głowy instytucji dającej schronienie pedofilom albo wybory aktora mającego odgrywać rolę prezydenta i istotne kwestie ulatują w niepamięć. Na przykładzie złóż niklu (czyt. a przy okazji złota i platynowców) w Szklarach widać jak na dłoni przekręt rozciągnięty w czasie, ocierający się o różne ustroje, partie polityczne, aktorów grających ministrów i prezydentów oraz wiodącego okupanta, pod dyktaturę którego jesteśmy ustawiani zgodnie z korporacyjnym scenariuszem. Podobna sytuacja tyczy się przekrętu związanego z tematem przewodnim WAR o czym wspominam niejednokrotnie tyle, że w kontekście działań militarnych realizowanych przez armie rzekomo wrogich sobie mocarstw. Wydobycie niklu w Szklarach zakończyło się w 1983 roku (czyt. okupacja roSSyjska) bo się nie opłacało. Aby sprawa ucichła, a parafianie nie robili niepotrzebnego hałasu, należało chwilę odczekać i teraz pod okupacją uSSa już się opłaca. Ciekawe, że nikt z tych marnych dziennikarzy nie sprawdził w czym tak właściwie specjalizuje się firma Sulliden Mining Capital Inc., a jej głównym obszarem działalności jest eksploracja złota w Ameryce Północnej i Południowej. W 2018 roku powstała w Polsce spółka Ferrite Resources Polska Sp. z o.o. Spółka ta jest w 52% własnością Sustainable Royalty Corp., a udziałowo powiązana z kanadyjską firmą Sulliden Mining Capital Inc., tyle, że w jej zarządzie jedynie na czas jej założenia można było uświadczyć Polaka, ale już po chwili zastąpił go na niejaki David Joseph Mason (wymowne nazwisko) koncentrujący się w swojej karierze zawodowej na projektach związanych z wydobyciem złota w Nowej Zelandii, Finlandii i Argentynie, ale to oczywiście tylko przypadek, że firma ta jest tak tak bardzo zainteresowana tymi złożami, że przy okazji jest właścicielem 100% koncesji na złoża mineralne w Szklarach oraz w Dąbrówce Wielkiej. W ramach tych projektów planowane są działania eksploracyjne, takie jak odwierty w celu potwierdzenia zasobów mineralnych oraz przygotowanie infrastruktury niezbędnej do potencjalnej eksploatacji. Fakt, koncesja ważna jeszcze niespełna rok, ale znając życie co mają zbadać to zbadają, opcjonalnie przedłużą ją bez większych problemów. I tak mieszają Nam w głowach tymi pięknymi nazwami zagranicznych spółek, czy to nawet tych rzekomo Polskich zarządzanych przez obcokrajowców, tylko po to, aby trudniej Nam było zrozumieć o co chodzi. Jak zawsze narracja jest taka, że w tych złożach jest znikoma ilość złota. Ale na przykładzie KGHM, gdzie wydobywa się miedź to jednak z samego złota, które zostało wydobyte niby „przy okazji” można utrzymać sprawne funkcjonowanie KGHM-u, a cała reszta to czysty przychód I jak się do tego mają przysięgi tych wszystkich służb mundurowych, gdzie tam niby ktoś miał „stać na straży Narodu Polskiego”, itp. Naród Polski jest okradany od dekad w biały dzień, zgodnie ze stworzonymi przez nich tymi wszystkimi ustawami, kodeksami prawnymi, umowami i co tam jeszcze. Przyjmując, że pieniądze ze złóż wydobywanych na terytorium Polski trafiałyby do Narodu Polskiego mielibyśmy najlepszą na Świecie, bezpłatną służbę zdrowia, a każdy z Nas żyłby jak pączek w maśle. Paradoksem tego wszystkiego jest fakt, że jeśli Polacy upomną się o „swoje” to wspomniane na początku tego akapitu służby mundurowe, stojące de facto na straży interesów korporacji, a nie swojego Narodu, obrócą się przeciwko swoim Rodakom, co już w historii mogliśmy kilka razy doświadczyć. Choć tak patrząc trzeźwym, Świadomym okiem na tę całą sytuację, to nikt Nas nie okrada. Okradają Ziemię, którą podzielili na jakieś fikcyjne kraje, dzięki czemu mogą realizować swój jakże prosty i skuteczny scenariusz pt. Divide et Impera.
Przypomnę że kończą się zasoby srebra w ussaaa a w Polsce odkryto jedne z największych i za chwilę powiedziano że jednak nie tyle co się wydawało. KGHM nie wydobywa z miedzią tylko złota a srebra znaczenie więcej i nie zostają w Polsce a są wysyłane za granicę za papierek z Londynu.
Ukrainka działająca w Polsce Natalia Paczenko znana z tego, że groziła Polsce działaniami terrorystycznymi dokonywanymi przez Ukraińców, teraz atakuje Polaków za pośrednictwem zachodnich mediów. Zarzuca Polakom ksenofobię, rasizm i nieprzyjazne podejście.Na portalu BBC pojawił się reportaż o Ukraińcach w Polsce. Jego wydźwięk jest Polakom nieprzychylny i wynika z niego, że na początku wojny rosyjsko-ukraińskiej ciepło przyjmowano u nas Ukraińców. A teraz Ukraińców niemalże się terroryzuje i jest im bardzo źle na każdym kroku.W materiale – w roli obiektywnego autorytetu – pojawia się Natalia Paczenko. To Ukrainka, która zasłynęła z tego, że w wywiadzie dla ukraińskiego kanału groziła Polsce.
Ukrainka tłumaczy że II RP szykanowała ukraińską mniejszość co spowodowało Rzeź Wołyńską. Źle im? To won! Ile można siedzieć na naszym garnuszku? koniec gościny! Wracać na techno-party i dyskoteki do Kijowa