• Analiza raportu Autor: ~Przemek [194.233.101.*]
    Najważniejsze Wydarzenia i Strategia (z Listu Prezesa Zarządu i Komentarza Emitenta):

Kontynuacja Strategii: Produkcja multiplatformowych gier premium na PC, Mac i konsole.

Projekt Q (we współpracy z Frozen District): Prace przebiegają zgodnie z harmonogramem, planowane ujawnienie szczegółów i rozpoczęcie kampanii marketingowej w nadchodzącym kwartale."Angst: A Tale of Survival" (dawniej "Papillon"): Zaawansowane rozmowy z potencjalnymi wydawcami. Premiera gry, pierwotnie planowana na 27 marca 2025 r., została przesunięta na późniejszy termin w związku z trwającymi pracami i rozmowami."Signal Station": Rozpoczęto prace nad prototypem gry. Uzyskano dofinansowanie z programu CRPK w wysokości 290 tys. zł. (Potwierdzone jako zdarzenie po dacie bilansu - 7 kwietnia 2025 r. przyznano 290 040,00 zł)."Sniper at Work": Intensyfikacja prac nad wersją demonstracyjną.

Niezapowiedziany Tytuł: Rozwijana jest koncepcja, potencjał komercyjny ma być zweryfikowany w nadchodzących miesiącach.

Kluczowe Dane Finansowe (I kw. 2025 vs I kw. 2024, w tys. PLN):Przychody ze sprzedaży: 244 tys. PLN (vs 896 tys. PLN w I kw. 2024).Komentarz: Spadek wynika głównie z cyklu wydawniczego i mniejszych przychodów z gry "Kingdoms: Merge and Build".

Zysk/(strata) z działalności operacyjnej: -63 tys. PLN (vs 37 tys. PLN w I kw. 2024).Zysk/(strata) netto: -91 tys. PLN (vs 35 tys. PLN w I kw. 2024).

EBITDA: -42 tys. PLN (vs 539 tys. PLN w I kw. 2024). Spadek bezpośrednio związany ze spadkiem przychodów.

Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej: -143 tys. PLN (vs 633 tys. PLN w I kw. 2024).

Przepływy pieniężne netto razem: 103 tys. PLN (vs -81 tys. PLN w I kw. 2024).Dodatkowa informacja: Dodatnie przepływy netto razem wynikają z działalności finansowej (wpływy z kredytów i pożyczek: 877 tys. PLN).

Nakłady na prace rozwojowe: 335 tys. PLN w I kw. 2025 (głównie "Angst: A Tale of Survival").

Sytuacja Finansowa (na dzień, w tys. PLN):Aktywa razem:31.03.2025: 2 21231.12.2024: 1 86731.03.2024: 19 040 (znaczący spadek w porównaniu do roku poprzedniego)

Kapitał własny:31.03.2025: 73431.12.2024: 82531.03.2024: 15 934 (znaczący spadek w porównaniu do roku poprzedniego)

Zobowiązania razem:31.03.2025: 1 47831.12.2024: 1 04231.03.2024: 3 106

Środki pieniężne na koniec okresu: 180 tys. PLN (31.03.2025) vs 591 tys. PLN (31.03.2024).

Zdarzenia po Dacie Bilansu:7 kwietnia 2025: Pozytywne rozpatrzenie wniosku i przyznanie dofinansowania w kwocie 290 040,00 zł na projekt prototypu gry "Signal Station" z Programu Wsparcia Gier Wideo 2025. Projekt ma być zrealizowany do końca 2025 roku.

Plany na Przyszłość:Koncentracja na rozwoju gier "Angst: A Tale of Survival", "Projekt Q", "Sniper at Work" oraz prototypu "Signal Station".Kontynuacja prac nad wydaniem starszych gier z portfolio na nowe platformy.

W I kwartale 2025 roku Cherrypick Games odnotowało znaczący spadek przychodów i stratę netto w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego, co tłumaczone jest cyklem wydawniczym. Spółka kontynuuje inwestycje w rozwój kilku kluczowych projektów gier, pozyskując również zewnętrzne finansowanie na jeden z nich. Sytuacja bilansowa (aktywa, kapitał własny) jest znacząco niższa niż rok wcześniej, jednak od końca 2024 roku aktywa nieznacznie wzrosły. Dodatnie przepływy pieniężne w kwartale zostały wygenerowane głównie dzięki finansowaniu dłużnemu
  • Re: Analiza raportu Autor: ~erj007 [89.231.79.*]
    przeciez ten spadek przychodow z kazdym raportem jest tlumaczony "cyklem wydawniczym", wystarczy zerknac.

dla mnie kwasnica to antymidas zarzadzania, mial spolke ktora zarabiala po 3mln rocznie miala parunastu pracownikow, teraz ma ich trzech, naprawde nie widzicie tego ze to sie zwija?
  • Re: Analiza raportu Autor: ~tyle_w_temacie [194.233.101.*]
    Twój komentarz erj007 jest wart tyle co oranżada z komunii wylana za płotem
  • Re: Analiza raportu Autor: ~erj007 [89.231.79.*]
    nie wiem ile jest warta ta oranzada, ale wiem ile obecnie warte jest cherry i ze jestescie utopieni w spolce ktora sie zwija w astronomicznym tempie, prawie takim samym jak jej przybywa dlugow
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Kam [31.0.58.*]
    Tym razem niestety podzielam zdanie, firma upada. Jak można mieć na stole tyle projektów, żaden Nigdy nie jest ukończony, a pracowników jest trzech?! kasa się rozpływa, deweloperów nie ma. Obietnice kolejnych gier, słabo to widzę.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~reh [109.206.223.*]
    a pomyśleć ,że mogłem zainwestować w cd project jak był po 90z.l
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Erj007 [91.94.115.*]
    Analiza wsteczna zawsze skuteczna, ja całe szczęście tak już się zdenerwowałem na marcinka że oddałem cherry że strata przy 15 zł, dziś to brzmi absurdalnie przy dzisiejszej cenie.

Kupiłem cdproj za 150 oddałem po 211 potem kupiłem pkn Orlen po 53zl oddałem po 68 z tego co pamiętam, teraz mam wszystko w zremb.

Naprawdę nie wiem jakim cudem ten człowiek ((prezes) doczlapal się tu gdzie był z rok temu. Spłacili długi, mieli umowy z Apple i nine, zespol miał sporo osób widać było rozwój spolka zarabiała po 3 banie u zjazd totalny. Wierzycie że trzy osoby skończą grę która zapowiadają? Po drugie są jeszcze większe anomalie bo wzięli dotacje a żeby jej nie zwracać trzeba projekt zacząć i skończyć. Będą nieźle jaja jak będzie trzeba już i przy tak lichym położeniu finansowym to zwrócić.

Dodam tylko ze zrezygnował sroczynski i jeden z pracowników pozwał spółkę. W ostatnim raporcie chyba była o tym cisza, domyślam się jaki może być finał.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~ADS [85.222.82.*]
    Wszyscy wiedzą, że sytuacja spółki jest trudna, a ten rok to make or brake. Natomiast triumfalne posty niejakiego Erj, które kompulsywnie produkuje, nic nowego nie wnoszą. Erj zachowuje się jak gość, którego dawno temu rzuciła dziewczyna, a ten ją ciągle stalkuje XD
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Roberto [37.47.125.*]
    To gosc ktorego kazdy traktuje jak powietrze.
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Erj007 [89.231.79.*]
    Ale gość którego należało choć się trochę słuchać a nie mając kwit w portfelu ufać na ślepo raportom. Ja o spółce jak trzeba mówiłem dobrze ale jak podejrzewałem lipę to nawet mając akcje nie o mieszkałem podzielić się obawami. Z wami.

Cóż... Teraz to wygląda na kapitulacje
  • Re: Analiza raportu Autor: ~Kam [37.248.222.*]
    Ja zainwestowałem, na szczęście więcej niż w CPG. Chciwość mnie zgubiła, mogłem wyjść przy kursie 27zl tutaj, to nieeee, obietnice współpracy z goglami Apple, nowe Gry, blabla. Już promowanie kontami przez zarząd samej gry na X to była patologia, wyraźny sygnał. Ale człowiek nie chciał uwierzyć :) nawet jeśli to wzbije to pewnie za długi czas
[x]
CHERRY 0,00% 5,60 2025-12-17 15:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.