Chyba coś im nie idzie ostatnio? GR1 wielki sukces, GR2 - bardzo dobra, ale marketing poniżej krytyki. Prezes twierdzi, że tytuł GR otwiera im wszystkie drzwi, a tymczasem robią emisję akcji za 90 (?) groszy, kurs się kisi na poziomie 1,20 zł … no ale ważne, że prezesowi wydrukowali milion akcji kosztem akcjonariuszy, zasłużył za takie wspaniałe zarządzanie … już widać, że jednak drzwi się same nie otwierają, a na zaufanie akcjonariuszy trzeba sobie zasłużyć. Nie wystarczy zrobić konferencji na odczepne, pokazać jednego slajdu z gry, żeby akcjonariat się tłumnie zleciał.
Moge wiedziec jak sie identyfikujesz? Bo mam wrażenie ze jako B a R an. Moze nam pokazali 1 slajd, skad wiesz komu co pokazali poza tym co było upublicznione. Chyba ze ci pokazali jako temu co mieli opierdzielic akcje po 90 groni
Jakbyś sie troszkę postarał to byś znalazł artykuł z cd-action z 18.09.2024.Jest tam więcej slajdów i opis autora-testera jak mu się grało że gra różni się od Gr,że jest klimat przygody i horroru.Gra istnieje i jest ciekawa dla testera.Mam nadzieję że maruderzy sprzedadzą swoje akcje opuszczą to forum .Nie martwcie się o moje pieniądze.Szczerze liczę że przy emisji puszcza wam emocje i jeszcze od was odbiorę !
Tylko że cd-project wydawało gry zanim wzięło się za ich tworzenie, na tym zdobyli doświadczenie. Nie masz marketingu, nie masz promocji to nie masz sprzedaży…
Ludzie ogarniajcie się. Nic wam nie pasuje. Wydawca z zewnątrz - źle bo trzeba się dzielić zyskiem, umowa pewnie lipna i nic nie zarobią. Sami chcą wydać, też źle, bo nie mają doświadczenia i pewnie im to nie wyjdzie. Co by spółka nie zrobiła, to zgodnie z polskim narzekaniem zawsze będzie źle. Zmieńcie myślenie.
Wiele osób jest bardzo niecierpliwych. Chciałoby kupić i już za chwilę pompa na 100% i kasujemy się. No ale to giełda i nigdy nie znasz dnia, kiedy coś się zacznie. Wzrosty, dalsze spadki itd. Patrzą na inne spółki, które rosną i myślą, że to był błąd. Mrożę kasę, inni już grubo na plusie, a ja ciągle w tym samym punkcie. Niestety na giełdzie trzeba dać sobie czas. Dla niecierpliwych lepsze jest granie intraday na DAX, jakieś waluty z lewarem. Ale to już trzeba mieć czas i znać się na tym, wiele ryzykować. Trzeba znać siebie i swoją psychikę. Tam można wdepnąć w finansowe tarapaty.
Cierpliwości. Akcje nie urosną w jeden dzień, a tak nawiasem sprawdźcie wykres 1D na wstęgach BB będzie ładne przejście na trend rosnący. Myślę że 2 złote będzie do końca roku spokojnie. OML bardzo ładne robi gry i dajmy im szansę. Myślę że w przyszłości kurs będzie stał wyżej niż niektóre polskie spółki które robią takie sobie gry i kurs na giełdzie na poziomie 40 czy 50 zł. No i jeszcze musi gra się dobrze sprzedać, q tego nikt nie wiem. Inwestowanie to kupowanie przyszłość, a nikt jej nie zna. Pozdrawiam.
Dnia 2025-05-20 o godz. 23:11 ~Filon napisał(a): > Tylko że cd-project wydawało gry zanim wzięło się za ich tworzenie, na tym zdobyli doświadczenie. Nie masz marketingu, nie masz promocji to nie masz sprzedaży…
...i pewnie dlatego pierwszego wieśka wydało Atari, które w międzyczasie kolejny raz zbankrutowało :-) a prawie cała ekipa twórców została zwolniona lub sami odeszli. CDP nie miało drogi usłanej różami jak się niektórym wydaje