• Dno i dwa metry mułu Autor: ~Hultaj [178.73.39.*]
    Jest słabo, żeby nie powiedzieć tragicznie
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Kumaty [46.186.20.*]
    I z tego też powodu 11k akcji za 10.18 na Kupnie? Niesamowita historia naprawdę
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Cesar [5.173.17.*]
    Kumaty, to Ty siedziałeś kiedyś na synthaversie?
    Tak. Wtedy ustrzeliłem nvax sanofi na ponad 100 procentowym zysku w 2 tygodnie
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Olek [77.18.51.*]
    Ciekawe jak będzie teraz?
    Jak widać siedzę w biotechu interesuje się tematami. Będzie dobrze. Kwestia cierpliwości ...
    To powróż nam z fusów
    Proste pytanie. Czy kiedykolwiek na biotechu istotny był fundament?
    Spróbuj przewidzieć zachowanie kursu, nie mówię o podstawach.
    Kurs odbija się pomiędzy 9-11 jak widać zbierane są pozycję. Co do moich przewidywań chyba kpisz jeśli myślisz że się tutaj wyłożę
    Piszesz tak jak byś był nie lada ekspertem i obawiasz się że jak napiszesz swoją opinię to kurs notowań podąży za nimi. Zapytałem cię tylko o opinię, nie sądziłem że to jakaś wielka tajemnica. Zdecydowanie nie uważam że jak mi napiszesz swoje założenia to właśnie tak będzie bo 99% ludzi się myli, to normalne.
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Kumaty [89.231.240.*]
    Napisze tak. To jest biotech. Który ma za sobą dobry wykres do spekulacji. Poza tym ostatnie dobre espi no i pewnie kilka jeszcze wejdzie po San Francisco. Wiele nie trzeba żeby wybił, czysta spekulacja a na tym się dużo zarabia trzeba być tylko cierpliwym. To taki plan jeśli już. Novavax rzecz jasna dalej mam...
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Olek [77.16.212.*]
    Ciekawa odpowiedź, bardzo dyplomatyczna. Widzę to trochę inaczej, z San Francisco wiele razy wracali z pustymi rękami więc dlaczego teraz miało by być inaczej? Po co czekać na spekulacje skoro na chwilę obecną jest reko i śmiało do tego poziomu mogą podciągnąć a dalej trzeba czekać na informację jakie pojawią się ze spółki. Walne może być interesujące, wyniki kwartalne, informacje o emisji i ewentualnym inwestorze, cięcia stóp % bo dają możliwość na rozwój firmy i inwestycje w rozbudowę mocy produkcyjnej co się przekłada na obniżenie kosztów produkcji. Oczywiście kolejne umowy na zlecenia. Zbliżamy się do momentu obniżenia kosztów produkcji i transportu przez wiele czynników. Więc może w końcu będą bardziej konkurencyjni na rynku.
    Jeżeli chodzi o sytuację ekonomiczną najważniejsze że jest ona stabilna a nie fatalna. Zatem dla biotechu to już plus. Dla przykładu MOL się nie tykam. Tak naprawdę średnio mnie na biotech interesują raporty bo dobry report zrobi 10 procent a dobre espi zrobi 100 procent. Taki urok biotechu... Reko? Zobacz po kolei wszystkie reko na mabion, nic one nie wnoszą a wręcz przeciwnie jeśli szukamy logiki. W większości przypadków reko nic nie dają, już bardziej bym stawial na nabycia własne.

Dla mnie według moich czynników którymi decyduje się na zakup wszystko wygląda książkowo dobrze. Stawiam dalej na 20zl w perspektywie 12 miesięcy. To będzie kwestia tygodnia dwóch i nastąpi wybicie.
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Zenek [194.15.120.*]
    Dnia 2025-05-18 o godz. 13:57 ~Kumaty napisał(a):
    > Jeżeli chodzi o sytuację ekonomiczną najważniejsze że jest ona stabilna a nie fatalna.

Faktycznie sytuacja ekonomiczna jest stabilna. Mabionek przepala co kwartał kasę, którą zarobił na kontrakcie z Novavax. Wszyscy wiedzą, że po Q3 tej kasy może mu zabraknąć.
    Zarząd jest jednak przezorny i szykuje emisję akcji na 8 mln szt.

Rzeczywiście sytuacja jest stabilna.
    Ostatnio twierdziłeś że nic nie łączy Mabion z Novavax. Gubisz się w zeznaniach.

Popatrz produkujesz się za 2zl a w ogóle nic Ci to nie daje. Na Twitter mają bekę z tego forum na maxa bo niestety działa ono powiedzmy na osoby które mają lewe ręce do komputerów a jedynie forum bankiera jest w ich zasięgu.

Cała reszta kumatycych jak ja ma wywalone na to co wypisujcie. Mam akcje będę miał i zrealizuje na mabion zysk. Kwestia czasu.
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Zenek [194.15.120.*]
    Dnia 2025-05-17 o godz. 23:44 ~Olek napisał(a):
    > inwestycje w rozbudowę mocy produkcyjnej co się przekłada na obniżenie kosztów produkcji. Oczywiście kolejne umowy na zlecenia. Zbliżamy się do momentu obniżenia kosztów produkcji i transportu przez wiele czynników.

Jakie inwestycje?
    Uwierzyłeś w odgrzebany z grobu Mabion II teraz w wersji modułowej?
    Moce produkcyjne Mabionek przecież ma. Tylko nikt nie chce z nich korzystać.
  • Re: Dno i dwa metry mułu Autor: ~Olek [77.16.212.*]
    Nie chcieli korzystać z mocy produkcyjnych Mabionu bo byli mało atrakcyjni z powodu wielu czynników. Wojna za granicą zrobiła swoje, wysokie ceny ropy i prądu oraz rosnące w zawrotnym tempie płacę i składki zdrowotne do tego pandemia odeszła w zapomnienie. Tylko że teraz sytuacja zaczęła się zmieniać. Cena ropy i prądu spada, płace są zamrożone i nie będą już szybko wzrastać. Zarazy się mnożą jedną po drugiej i wojna się zbliża ku końcowi. Rating został zmieniony na AAA, więc zdolność kredytowa jest a inflacja spada i mowa o emisji pod inwestora więc coś jest na rzeczy.
[x]
MABION 1,78% 8,60 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.