Ja tam nie panikuje , fakt tylko taki że nie spodziewałem się że na forum Bankiera będą odwiedzali dzieci ….. Pokerzysta niech powie czy kupić mu Lego Duplo czy może Bierki do zabawy bo weki w komórce się psują jak czytam komentarze pseudo szarych komórek
Wyniki zaprezentowane przez Ryvu dla RVU120 są rozczarowujące – brak pełnych remisji w monoterapii, ograniczona skuteczność w skojarzeniu z wenetoklaksem i bardzo wczesne, trudne do interpretacji dane w mielofibrozie. Żaden z dotychczasowych programów nie osiągnął przekonującego dowodu działania klinicznego (proof-of-concept), a brak silnej odpowiedzi w jasno zdefiniowanej podgrupie pacjentów sprawia, że projekt pozostaje w wysokim stopniu niezderiskowany. Mechanizm działania – inhibicja CDK8/19 – nie wnosi znaczącego odróżnienia na tle innych strategii w onkohematologii, a wcześniejsze próby kliniczne inhibitorów tych kinaz również zakończyły się niepowodzeniem.
Deklarowany "pivot" do obszaru ADC (antibody–drug conjugates) wygląda na działanie desperackie, podejmowane w obliczu fiaska flagowego programu. Brak informacji o własnej platformie przeciwciał, technologii koniugacji, dostępnych payloadach czy jakimkolwiek projekcie w rozwoju przedklinicznym sugeruje, że nie mamy do czynienia z przemyślaną strategią, lecz raczej z próbą odzyskania zainteresowania inwestorów. Bez konkretnych aktywów, partnerstw i dowodów wykonawczych, taki zwrot strategiczny nie ma realnych podstaw i nie stanowi wiarygodnej ścieżki dalszego rozwoju.
Piszesz takie rzeczy. Wiadomo w świecie farmaceutyki, że 95% procent leków dopuszczonych do obrotu - nie jest skutecznych w 100%. Sukcesem danego leku jest już skuteczność w przedziale 30-50%. Na tle ogłoszonych wyników naszej firmy powinniśmy być już bardzo zadowolonych. U Ciebie w poście jest wszystko na NIE. Podejrzewam że twój post jest nagananem na spadki. Akcjonariusze. Nie dawajcie się manipulować.
Nie mam i nie miałem akcji. Programy bez skuteczności w monoterapii, a w combo z innym patentowanym lekiem są praktycznie niemożliwe do komercjalizacji. Każda firma pracująca nad białaczka próbuje pokazac, że combo z venetoclaxem działa i praktycznie zawsze działa, ale z większymi efektami ubocznymi i risk benefit ratio zabija projekt (siew). Chcecie zobaczyć sobie dobre dane onkologiczne, to sprawdźcie na przykład inhibitory ras jak Daraxonrasib w pancrearic cancer -
No dobra, ale skąd masz te informacje? Jakieś źródła? Jakieś linki do badań? Czy to tylko fanaberie kogoś kto nie kupił po okazyjnej cenie i teraz próbuje straszyć inwestorów?
Przyznam ci, w przeciwieństwie do pokerzysty i studenta, jesteś bardziej kreatywny:)