• ArtiClamp dotacja Autor: ~mistrzu [31.182.255.*]
    Kurs po infie poszedł w górę po czym zaatakowała podaż i znowu mamy poziom 7,70 zł.
    Nie jest to dziwne bo wielu zniechęconych akcjonariuszy chce wyjść z akcji i na podbitkach sypią akcjami. Dodatkowo mamy też akcjonariuszy, którzy kupowali akcje od prezesa po 8 zł i im też może kończyć się cierpliwość.

Jednak komunikat o podpisaniu umowy był bardzo istotny z punktu widzenia finansów Medinice.
    Wczytajcie się dokładnie w treść:
    "Całkowita wartość Projektu netto wynosi 17 414 110,25 zł, a rekomendowana wartość dofinansowania to 8 707 055 zł. Okres realizacji projektu i kwalifikacji wydatków rozpoczął się w dniu 07.03.2024 r. i kończy się w dniu 24.12.2027 r."
    To oznacza, że poniesione koszty liczymy wstecz od 7 marca 2024 roku a nie od dnia podpisania umowy :)
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MEDINICE-S-A-Podpisanie-umowy-o-dofinansowanie-projektu-AtriClamp-8938856.html
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Lukaszkl [5.173.234.*]
    A myślisz że ludzie nie umieją czytać komunikatów ze zrozumieniem ?
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~mistrzu [31.182.255.*]
    Myślę, że nikt dokładnie nie wczytywał się w daty. Ja też początkowo to przeoczyłem, dopiero dzisiaj dokładnie przeczytałem Espi.
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [188.122.27.*]
    Nie trzeba być myślicielem, żeby wydedukować, że mistrzu robi Ci w pióro takimi wpisami ....
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Mednext [83.11.43.*]
    Czy jako koszty kwalifikowane projektu mogą być rozliczone środki z dotacji na nabycie przez ICE udziałów w JITMED ?
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Max [93.159.59.*]
    Pewnie że nie mogą. Nigdy projektów unijnych nie robiliście? To nie ma najmniejszego związku z badaniami. Pewnie wykupili aby łatwiej było rozliczać
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Lek [78.30.82.*]
    wszystko zalezy od papierow ale w tym przypadku da sie taki zakup rozliczyc ale nie wiem czy na to wpadli
    max ma klapki na oczach
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Max [37.47.213.*]
    A niby w jaki sposób chciałbyś to wpisać w „koszty kwalifikowane”? Chętnie poczytam!
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Max [37.47.213.*]
    Pewnie w jakiś sposób mogą to podciągnąć pod koszty projektu (choć nie sądzę) ale jako koszty niekwalifikowane a więc w 100% pokrywane przez spółkę.
    Nie ma opcji by zakup udziałów miał Być z dotacji hahaha bo w Polsce wszyscy by robili przejęcia za kasę unijną…lek totalny nonsens wymyśliłeś
    a zakup patentu i refinansowanie wcześniejszych badań oraz sprzetu itp to pasuje
    szczegolowej umowy zakupu udzialow nie widziales to sie nie pusz

• Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Ferum [46.134.19.*]
    Czyli kolejna emisja?
    tak ale twojej ulubionej brazylijskiej telenoweli
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~mistrzu [31.182.255.*]
    Przypomnę, że w komunikacie z 7 marca br o uzyskaniu dotacji na ArtiClamp nie podano żadnej daty:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MEDINICE-S-A-Uzyskanie-dofinansowania-na-projekt-AtriClamp-8903836.html
    Info o podpisaniu umowy na dofinansowanie uznałem za formalność a dopiero następnego dnia wczytałem się w daty.

Część kosztów przejęcia kontroli nad Jitmed sp. z o.o. (Medinice miało 40% a dokupili 60%) podejrzewam, że można rozliczyć z dotacji - nie znamy szczegółów umowy.

• Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Lukaszkl [5.173.242.*]
    A co to za różnica tak kasy braknie na działalność firmy do końca roku a co dopiero na na atriclam moim zdaniem jak czegoś nie sprzedają to jak myślisz skąd kasa czyżby promocyjna emisja
    pozyczysz im swoje wynagrodzenie za posty i po temacie
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Max [93.159.59.*]
    Na ten rok mają - jeśli faktycznie nie będzie komercjalizacji to jakoś fundusze będą musieli zorganizować…
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~jah [46.205.205.*]
    znany, grany, od lat scenariusz...
    i na pewno znają już "cenę emisyjną"
    i wiadomo, że "cena emisji bez PP dla ulicy" jest zawsze wyższa...
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~marek [89.191.129.*]
    no komuś się spieszy dość mocno. Kolejna sesja z wywalaniem
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~Qubi [46.134.51.*]
    Gdzie Ci wywalający? 5 tys akcji ktoś chce zebrać i chętnych do oddania brak.
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Trochę mnie to też dziwi ale z drugiej strony na zakupy też nie ma kolejki chętnych.
  • Re: ArtiClamp dotacja Autor: ~jah [46.205.206.*]
    dzisiaj powisi to zlecenie...
    nikt nie wrzuci...
    jutro zniknie
    i koniec zabawy w kupowanie będzie...
[x]
MEDINICE -6,25% 12,00 2025-09-29 17:03:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.