• NewConnect obraz nędzy i rozpaczy - NCindeks na - a WIGi moce + Autor: akcjoinm [37.109.166.*]
    Cóż do czasu aż nie wróci kapitał na małą giełdę to tu można sobie wrzucić dla zabawy 100-150 tys. zł i nic więcej.

Indeksy WIG WIG20 w okolicach szczytów notowań a indeks NCineks w zasadzie w historycznym dołku :)

To pokazuje, że przysłowiowy pies z kulawą nogą nie inwestuje na tym rynku i tylko drobica, od czasu do czasu jakaś pompką jak w środę na Inventionie i dalej nuda.

Ma to też dla niektórych swoje plusy, dla tych co inwestują średnioterminowo bo przy odpowiednim wyborze spółki w terminie X może dać ona ponadprzeciętny zysk w porównaniu do kupowania obecnie spółek z WIG czy WIG20.

Dlatego ja mam portfel rozłożony tak, że środki max 20% mam do dyspozycji na taki cel, 30% na krypto a 50 % na duże i płynne spółki.

Obecnie Invention stanowi u mnie ok 6% portfela. Na krypto ostatnio na TAO ładnie przyciąłem i teraz jadę też na ETH :)

Invention to dla mnie taka mała spółeczka do której mam sentyment z kilku powodów ;)

• Re: NewConnect obraz nędzy i rozpaczy - NCindeks na - a WIGi moce + Autor: akcjoinm [37.109.166.*]
    oczywiście nie "moce" a WIGI mocne:)

Moce to niedługo mam nadzieję pokaże w końcu Inventionmed :)

• Re: NewConnect obraz nędzy i rozpaczy - NCindeks na - a WIGi moce + Autor: akcjoinm [37.109.166.*]
    do czasu aż nie przyjdzie korekta większa na WIGach to na NC będzie tak z doskoku coś się działo, musi kapitał z WIG tych tzw. drobnych akcjonariuszy wejść na NC lub musi kasa z lokat zostać przerzucona na giełdę.

Wczoraj stopy % poszły w dół, w czerwcu pewnie też spadną ale efekt tego będzie pewnie w drugiej połowie roku.

[x]
INVENTION -4,03% 0,12 2025-11-28 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.