pezu to mulica. ale widac ze jakiekolwiek aktywnosci na NYSE odbijaja sie x5 na GPW. wiec tu juz bym darowal sobie pisanie o wycenach i tym co bedzie przed ustaleniem i po dywidendzie.. trzeba sobie zyczyc rozsadku i sprzedazy na gorce. ale jakies pisanie o wycenach na poziomie 70 to fantazje - nawet jesli tak by sie stalo... niedawno byly wyceny na 49!!! i co? jakiemus analitykowi spadl wlos z glowy? nie, bo to taka sama robota jak kandydowanie w wyborach - mozna powiedziec co sie chce...
Dnia 2025-05-09 o godz. 15:07 ~ab napisał(a): > Myślę że do wyborów będzie w górę. Noc nie potrafisz. Przynajmniej 2 tygodnie a i po może jeszcze rosnąć
Sorry miało być - Nic nie poradzisz - smartfon poprawia teks a literki małe. Bez urazy
Myślę że do wyborów będzie w górę. Nic nie poradzisz. Przynajmniej 2 tygodnie a i po może jeszcze rosnąć Ostatnie wybory też były okazją do pompowania akcji - być może sytuacja się powtarza. Wtedy też po wyborach byłą spora zwyżka. Być może będzie tak jak wtedy.
Ja nie inwestuje w akcje więc mogę sobie pisać co chce. Czy się sprawdzi czy nie bez znaczenia.
no coz. ziemniak wydaje sie coraz szybciej krazyc. usa ignoruje oczywiste sygnaly tworzac nowa ekonomie. zaklinacze i naganiacze z portfelem 100 akcji ciagle swoje 8, 9.... czemu nie 12? jak podeszlo do 64 to dystrybucja poszla jak mala lawina... wystarczy ze usa kichnie i tu bedzie -3... na weekend juz widac ze nie tylko DT nie zostaja z papierami... czas zaczac sie bic z myslami - kiedy jest ten moment zeby zrealizowac zysk i miec na te bieda wakacje... 44 109,74 nie wyglada zle... ale szkoda tej gorki bo sie chyba zgapilem... i pare k poszlo do lasu... moze jeszcze podejdzie? tak czy siak widac ze rynek zaczyna coraz bardziej negowac sygnaly. budza sie profeci krachu... skosnooki autor 100 tych samych ksiazek co tydzien znajduje nowa recepte alchemiczna... a i tak ciagle ma dlugi ;)
kto może tak pisać ? niestety synek ograniczony bez inwestycyjnego wyczucia i świadomości-zawsze będziesz biedny biedaku bo jesteś ograniczony i nieelastyczny,a zawsze powtarzam wszystkim amatorom takim jak ty -MYŚL LOGICZNIE i graj taktycznie, włącz myślenie bo to nic nie boli i nic nie kosztuje i przestań kopać się z koniem-rozumiesz przesłanie chłopcze ?
No to popatrzmy chłopcze
Za tyle kupilem pezu do portfela 118622,66
Taki mam teraz teoretyczny zysk na pezu 40974,34
A ty masz przynajmniej 100 akcji?
Nb. To moje 7 lub 8 kółko z pezu od kryzysu...
A moje pierwsze akcje to był slaski na ipo.
Over and out bo f2f byś tego nie powiedział w calosci...
no to żeś poszalał synku aż strach ! od takich kwot to aż mam dreszcze pod pachami i jajkami, tyle to ja na jeden wyjazd wydaje tam gdzie ty nigdy zapewne nie byłeś i nie będziesz , no nie ośmieszaj się więcej amatorku