• Jak.myslicie Autor: ~Wielebny [83.31.142.*]
    Do jakiego stopnia zepchną ? Do jakiej kwoty ? Bo cały czas dobieram a ona cały czas w dół
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Uvedoble [77.65.100.*]
    Same here… Sam nie wiem już co myśleć!
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Graham [77.65.98.*]
    Serio? Kolejny raport pokazał tragedie po stronie zysków, przychodów, zadłużenia, kurs na to reaguje, nawet wskaźnik C/Z jest powyżej 10, serio nadal się zastanawiacie czemu to spada?
    Nie chce hejtować, bo mam kilka akcji, ale nie ma żadnego powodu by to rosło? Bo co, bo może jakaś fantazja z jakąś nieruchomością Naruszewicza na niecałe 30 arów ma uratować to? Albo jakies bajki o odbudowie Ukrainy? (dawno tego nie było). Serio radzę patrzeć trzeźwo, nie wyzywać, nie naciągać faktów (mega naciąganie na pożyczanie spółkom powiązanym, uważajcie).
    Mi się zbliża do stop lossa i tyle, raz się wygrywa raz przegrywa, ale proszę, naprawdę proszę, piszcie z sensem z raportem pod ręką, a nie z fantazjami że urośnie bo: a,b lub c. Rozmawiajmy o wynikach jakie są dziś, a nie że mogą wybudować trzy elektrownie atomowe i produkować amunicje, bo jakiś "gość w Nowym Jorku" gra tu w szachy 5d. Z Bogiem i prawdą.
    PS dawajcie te dislajki z multikont, niech będzie ich dużo, aby reszta miała wątpliwości czy "hmm pisze z sensem, ale jak tyle dislajków dostał to nie jest raczej prawda, ufff bo mam akcje i byłoby mi smutno gdyby było tak jak mówi" :)
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Har [31.60.37.*]
    No i po co głooo_upoty wypisujesz i wprowadzasz w błąd? Czytać nie potrafisz, czy tylko udajesz?
    Tragedia to chyba u ciebie ale w głowie.
    Przychody ze sprzedaży r/r wzrosły.
    Koszty działalności operacyjnej zmalały.
    Zysk na sprzedaży znacząco wzrósł (dodatni zamiast ujemnego).
    Zysk na działalności operacyjnej podobnie.
    Aktywa wzrosły.
    ...itd.
    To, że nie wykazali znaczącego zysku netto wynika tylko i wyłącznie z czystych zabiegów księgowych aby nie płacić podatku, bo odpisy na rzekome straty z lat ubiegłych się już skończyły.
    Jakie zadłużenie? Skąd ty to wziąłeś? Z sufitu? Czy taki pomysł przyszedł ci nagle do głowy, żeby bzdury sobie popisać?
    Spółka ma 110 mln PLN udzielonych kredytów + kilkadziesiąt milionów utworzonych rezerw (są to głównie wyimaginowane rezerwy typu kredyt CHF, itd.) i ZEROWE ZADŁUŻENIE, więc bzdur nie wypisuj.
    Spółka pęka od kasy jak żadna inna!

Wartość przedsiębiorstwa (liczona na podstawie aktualnego kursu) do całkowitych aktywów WYNOSI 0,04 !!!
    ...Czyli jej wartość jest 25-krotnie zaniżona!
    Pomnóż sobie teraz aktualny kurs x 25 aby otrzymać 1. Kalkulator mi podpowiada coś w okolicach 1.650,- zł!

Nie ma drugiej takiej spółki z tak zaniżonym kursem w stosunku do posiadanych całkowitych aktywów!
    NIE MA!
    Znasz? To podaj!
    Tak dla przykładu podam, że wartość przedsiębiorstwa w stosunku do całkowitych aktywów dla takiego CD Projekt wynosi 8,43!

Porównaj sobie 0,04 z 8,43 to kosmos! KOSMOS!
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Egon [37.248.253.*]
    Huuu z tego. CDR rok się podwoił...kumasz
    Spadaj ciemniaku, ty totalnie nic nie kumasz. Nawet shorty z szortami ojca mylisz, bo nie masz pojęcia o co chodzi.
    + Naucz się wreszcie po polsku pisać, bo nawet tych kilku (bezsensownych) słów nie potrafisz poprawnie napisać.
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~ktoś-no1 [37.109.145.*]
    Graham - ja Ci jeszcze ten post przypomnę, a takie ff niestety ma takie uroki, że mogą cię doprowadzić do ........... Tutaj cierpliwość jest istotą, nic za darmochę nie dostaniesz. I niezmiennie, wróci skąd spadła
    I jak tam dużo na plusie jesteś? Marzenia zostały pokarane. Dziś będzie 60. Kumasz?
    O wiele bardziej na plusie niż sobie potrafisz to wyobrazić ciemniaku.
    Pomijam już fakt, że ty nawet tego nie wiesz kiedy można być na plusie albo na minusie.
    Ciemniaki nawet tak elementarnych rzeczy nie rozumieją.
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Wielebny [37.225.85.*]
    W imieniu Leona XIV , proszę Was o więcej pokory i pokoju
    AMEN
    Biblia, Przypowieści Salomona 26:11:

Jak pies powraca się do swoich wymiocin,
    tak głupi powtarza głupstwo swoje.
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~ktoś-no1 [37.109.145.*]
    Jeszcze ciut ponad 100% , ale ja się nie martwię i Ty nie powinieneś . Jak na razie nic nie tracę i nic nie zyskuję , se leżą . Klikaj dalej i się ...............j
    Dnia 2025-05-09 o godz. 08:19 ~Egon napisał(a):
    > Dziś będzie 60. Kumasz?

tak głupi powtarza głupstwo swoje.

• Re: Jak.myslicie Autor: ~Har [31.60.40.*]
    Dnia 2025-05-09 o godz. 08:19 ~kozi bobek i nieuk egonik napisał(a):

> Dziś będzie 60.

Jak tam cymbale twoje dzisiejsze 60? Gdzie ono się podziało błaźnie?
    Po raz kolejny i jak zwykle pobredziłeś sobie totalnie bez sensu.

tak głupi powtarza głupstwa swoje.
    Typowy wyborca pisuaru. Najpierw inwektywy potem cytat z Biblii. Napisz kiedy będzie 500 czy 800? Dziś było odbicie zdechego kota i tyle. Nie zapomnij się wypowiadać w niedziele. Hehe hehe hehe
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~Har [31.60.17.*]
    Bredzisz jak zwykle bez sensu.
  • Re: Jak.myslicie Autor: ~LPP [31.60.103.*]
    Dnia 2025-05-09 o godz. 07:32 ~ciemniak egon napisał(a):
    > Huuu z tego. CDR rok się podwoił...kumasz

To leć ma_tole kupować sobie akcje CDR.
    Akcje kupuje się gdy są one niedoszacowane a nie przeszacowane.
    Początkujące rekinki giełdowe to wiedzą ale nie taki dzban jak ty.
[x]
IBSM -6,46% 72,40 2025-10-01 14:43:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.