• PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~nyhnyh [77.253.105.*]
    jw
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~Jacq [195.212.74.*]
    Co mowi? Bedzie z tego jakis pozytywny impact na dzisiejszy kursik?
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~krizys [193.243.143.*]
    z tego co widzę po kursie chyba coś poważnego powiedział bo juz 25 groszków jest na tablicy
    a wywiadu nie ogladałem bo niestety jestem w pracy
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~yes [78.154.89.*]
    Piękne wypowiedzi oglądałem właśnie w TVN CNBC można zobaczyc
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~BURAK [89.228.19.*]
    Dokladnie mowil ze jak zwykle leszczy wydyma !!!
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~bz [83.31.249.*]
    mnie juz wydymał, brałem po 0,29
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~wawa [78.154.70.*]
    Panowie spokojnie czekajcie z akcjami - w poniedziałek lub wtorek będą nowe zmiany i kurs poleci do góry - będzie nowe info o Starku - na razie taka tajemnica dla akcjonariuszy trzymać papier.
  • Re: PATROWICZ o 10:30 w TVNCNBC Autor: ~Analityk [78.154.70.*]
    jest OK

STR - analiza tygodniowa 24 - 28.08.2009 r.

W poprzedniej analizie STR informowano o luce wzrostowej na poziomie 15-22gr. Była i jest ona wsparcie dla kursu spółki. W tym tygodniu dwa razy doszło do odbicia z poziomu 20gr, niżej rynek nie zszedł i to jest najważniejsza wiadomość dla posiadaczy akcji. Powstaje nowe wsparcie w postaci w/w poziomu. Doskonale widać to na wykresie dziennym obok. Kurs utrzymuje się nadal ponad średnią 15sesyjną co jest niewątpliwie pozytywnym sygnałem. Sytuacja wygląda na opanowaną przez byki i nie zapowiada się tutaj jakaś większa korekta. Wskaźniki AT nie sygnalizują większych zmian i pozostają w strefach neutralnych. Oprócz Macd, który nadal pokazuje sygnał kupna już od 3 tygodni. Spadające obroty świadczą o wyczerpującej się liczbie chętnych do oddania akcji co może zaowocować w następnym tygodniu. Akcje Stark Development wykazały się dużą siłą w porównaniu do całej giełdy i chociażby wigu20, który zaliczył dużo większe straty. Na wykresie tygodniowym po dwóch wielkich białych świecach mamy delikatnie wyglądającą korektę. Obroty są dużo niższe co świadczy o korekcyjnym charakterze spadku. Patrząc na wykres tyg. widać opór w postaci dołków notowań w okolicach 30-31gr. Z uwagi na krótki okres notowań analiza tygodniowa jest trochę utrudniona. Jeśli nie było tego wiadać na dziennym wykresie to na tygodniowym jest miejsce do dalszej korekty lub ruchu w bok. Wzrost był duży i takie zatrzymanie nie będzie zdziwieniem. Konsolidacja jest tutaj bardzo możliwa - z uwagi na długość procesu powstawania sygnału. Nie dzieje się to z dnia na dzień - czasami tak ale są to wyjątki. Dla szerokiego rynku potrzeba trochę czasu na ochłonięcie po wzrostach i obecnej korekcie. Jednak na rynku NC są troche inne prawa i dużo więcej jest możliwe i często dużo szybciej. Do wzrostów w długim terminie potrzebne będzie pokonanie 30gr. Na giełdę zawitały byki i rządzą od ponad pół roku - trend jest wzrostowy. Pozostaje tylko czekać.

Pozdrawiam.

• jezeli nie bedzie znowu spekulacyjnej euforii to..... Autor: ~stark48 [81.99.193.*]
    ........ to dojdzie do konsolidacji na poziomie w okolicach 20gr, byc moze beda zjazdy w ciagu sesji na np 18gr ale powinnismy sie krecic w okolicach 20-25gr
    konsolidacja moze potrwac tak jak na Izolacji ktora w piatek po 7 miesiacach znowu ruszyla do gory
    mysle ze to samo bedzie na Starku
    podobnie bylo z FONem - z 20gr na 1zl , konsolidacja pare miechow na ok 80gr i znowu pompa na 4-5zl
    taki sam schemat przewiduje tutaj
[x]
STARKDEV 0,00% 0,01 2013-12-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.