• Przemilczane info Autor: ~mdg [31.61.178.*]
    Zwróciłbym szczególną uwagę akcjonariuszy na pewną drobną informację ;)

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20250507/medicalgorithmics-podwoilo-liczba-badan-ekg-w-i-kwartale-2025-r-przychody-z

"Przychody Grupy w I kwartale 2025 r. wyniosły ok. 6,8 mln zł, co oznacza wzrost o 4% względem poprzedniego kwartału. Przychody z usług – kluczowego segmentu działalności – wzrosły o 8%, do 6,6 mln zł. Szczególnie silną dynamikę odnotowano na rynku amerykańskim, gdzie przychody z usług wzrosły aż o 52% kw./kw. Wzrost ten został wygenerowany przez pięciu klientów uruchomionych jeszcze w 2024 roku.  

Niezła dynamika. Przyznam że jestem miło zaskoczony. Większość pewnie myśli tak: umowa w maju, no to w kolejnym kwartale dowiemy się jakie przychody z tego uzyskują. Bzdura. Tu w obrębie wcześniejszych ITDF jest ogromna dynamika wzrostu biznesu.
    A kolejne umowy są podpisywane.

Ręce pod tyłek, cola i popcorn.
    pozdrawiam
    mdg
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Obserwator [31.0.76.*]
    To chyba wczorajsze ale wciąż aktualne :)
    Czekamy cierpliwie
  • Re: Przemilczane info Autor: kubcon [86.63.90.*]
    Dodam, że warto zwrócić uwagę nie tylko na same liczby, ale też na sposób ich komunikowania. Wygląda na to, że spółka zaczyna publikować wstępne szacunki wyników jeszcze przed oficjalnymi raportami kwartalnymi. To nowość - wcześniej na twarde dane trzeba było czekać całe trzy miesiące. Tym razem mamy zaledwie miesiąc z okładem i już znamy przychody z Q1.
    Dla mnie to wyraźny sygnał, że Medicalgorithmics ma się czym chwalić i jest pewne kierunku, w którym zmierza. Takie działania budują zaufanie rynku - pokazują, że zarząd stawia na transparentność i nie boi się pokazać swoich osiągnięć niemal na bieżąco.
    Jeśli spółka utrzyma taki poziom komunikacji i dalej będzie zwiększać skalę działalności (szczególnie na rynku amerykańskim), to ręce pod tyłkiem i popcorn mogą nie wystarczyć ;)
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Marco1981 [217.28.134.*]
    Dla mnie to było negatywne info. Wzrost przychodów o 4%, pewnie wzrost kosztów o 10% i kolejne kilka baniek na minusie. Weźcie sobie ten popcorn odłóżcie do 2034 roku.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Obserwator [31.0.76.*]
    Na jakim haku wisisz ??
    Na żadnym. Zbieram tą makulaturę od półtora roku. Najtaniej kupowałem po 16,50 zł. Mam kilka procent na plusie, średnia około 24,99 zł. PS. Wasze dobre rady o sprzedaniu i przestaniu gadania od razu sobie darujcie.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~mdg [31.61.178.*]
    Sprzedaj i przestań robić z siebie klauna. Cyrki wyszły z mody a jak chce się pośmiać to idę na stand up.
    Przewidziałem twój ruch, a o to chodzi na giełdzie. Jesteś kiepskim inwestorem.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Obserwator [37.109.149.*]
    Więc chyba jesteś słabym inwestorem który sam nie wierzy w to co robi…
    Chodzi o to że te teksty powoli zaczynają się robić nudne i zupełnie nic nie wnoszą :/ więc po co psuć atmosferę…
    Bo info było złe, co zostało od razu wykorzystane do wywalenia papiera. I tak dobrze, że nie było -8%.
    Chcieliście leszcze, to wystawiłem swój pakiet. Brać, kupować, pieniędzy nie żałować. 34k po 26,15 zł. Jutro to wam rzucę na głowę i znowu będzie poniżej 20 zł.
    Zrzuć koniecznie, tak do 20 :) ty zrealizujesz stratę a my za parę dni zysk.
    I tak to się kręci na bananowej ;)
  • Re: Przemilczane info Autor: ~hmm [83.27.4.*]
    ja mam akcje i nie po to by stracić ale racja, raport słaby, nie spodziewałem się jednak fajerwerków, kosztowo mam nadzieję na poprawę ale nic o tym w komunikacie nie bylo, trochę też poszaleli z tym 50% więcej jak startowali w 2024 niemal z zera...generalnie to nie są istotne teraz raporty a tempo podpisywania nowych umow i to wartościowych, to jest istotne, tutaj jest dostrzegalny istotny postęp, czas pokaze jak sie ta spolka rozwinie i czy da dobrze zarobic, na krotko to szkoda tu zagladac
    Dokładnie dziś w południe wystawiam wczorajsze 34k akcji PKC. Przygotujcie pieniądze na odkupienie cennego walora.
    Czekamy poniżej twojej średniej ceny zakupu ; )

Twoja strata = nasz zysk

Jak mawiał Buffet, "giełda to miejsce w którym kapitał płynie od niecierpliwych do cierpliwych"
    "Dokładnie dziś w południe wystawiam wczorajsze 34k akcji PKC. Przygotujcie pieniądze na odkupienie cennego walora" I gdzie ten niby twój pakiet oszołomie? Czekamy od 19zł. Wal PKC

Smieszą juz mnie te klauny z forum
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Marco1981 [31.0.77.*]
    Spokojnie, spust na łeb się zaczął.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Bida [194.169.171.*]
    No I zesrał się swoim biednym pakietem Marko wojownik hihihi
    A mówiłem że clown,że to clown juz w lutym jak sie niby pojawil
    A miał czekac 2-3 lata. Przynajmniej mi wpadlo za 25.75 to co on kupowal za 27 ulalalla
    Zadowoleni. W poniedziałek dostaniecie po 24,50. Jeszcze 27k.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Bida [194.169.171.*]
    A dlaczego 24.5? Zeby kreski pasowaly?
    Dàwaj 27k po 22 jak sie odgrazales PKC clownie
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Ihaaaaa [46.134.67.*]
    W który poniedziałek ??? Nadajesz się do pisu
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Marco1981 [185.31.185.*]
    Zadowoleni? Tak. OK. Jutro będzie -5%.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Tomasz [37.120.207.*]
    Człowieku ty juz w swojej kompromitacji przebijasz wszystkie możliwe granice.
    Dałeś popis w zeszlym tygodniu,myślałem, że nie można sie bardziej stoczyć ,a jadnak można?
    Bedzie -5% rewelka, jak wchodzisz w ta spółkę to dlugoterminowo.
    Dziecinada
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Wyjadacz [146.70.55.*]
    Ty to lubisz sam z sobą pogadać towarzyszu MDG na forum I samemu po zleceniach walić hihihi, dobrze zwalaj papier zawsze trochę wpadnie po nizszej cenie. Zbyt oczywiste dla starych wyjadaczy
    Właśnie przeczytałem ze dokupiwales po 27 również , co tak diametralnie zmieniło twoja ocenę tej spółki kolego?
    Od stycznia byłeś największym obrońca ,a ostatni tydzień to jak byś postradal zmysły. Jestem nowy ,mam skromny budżet wiec czytam uwaznie forum. Marko jak wiesz coś co może pomóc w mojej inwestycji to napisz proszę. Dla mnie każdy grosz jest ważny i nie mogę pozwolic sobie na straty. Z poważaniem Tomasz
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Marco1981 [31.0.58.*]
    W III kw. 2025 miał już być zysk operacyjny, a oni podają, że im przychody w I kw. wzrosły o 4%. Przecież my siedzimy na jakimś g...ie, co obiecuje złote góry. Gdzie tu zysk? Kiedy? Jeszcze lichwiarskie pożyczki, których bym na taki procent nie udzielił największemu wrogowi, traktują tą spółkę jak szmatę. Tylko jak znam giełdę, my to sprzedamy po 24 zł, a za rok będzie 48 zł. A jak nie sprzedamy, to za rok będzie 12 zł. Jeszcze trzeba wytrzymać kilka miesięcy i zobaczyć, czy te ich algorytmy generują gotówkę.
    Bardzo dziekuje. Jeżeli to jest twoja argumentacja zeby pozbyc sie 34 tysiecy akcji w dwa dni to od dzis pomogę w problemie i zaczne odkupowac. Myslalem,ze jesteś poważnym inwestorem,a nie manipulantem jak reszta forum. Pozdrawiam Tomasz
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Hmm [83.27.4.*]
    Marco ma część racji ale...jak dołożą kolejne 10 umow do końca roku albo chociaż 1 taka jak w styczniu w stanach to mamy zysk na 1 kw 2026, a gdzie tu vcast... ja liczę na taki scenariusz choć faktycznie dluzej to wszystko trwa niż myślałem.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Teozjusz [194.169.171.*]
    To poczytaj co Marco pisał od lutego do zeszłego tygodnia. Propaganda bardziej nachalna niz u pirata na kupno. A teraz nagle taka zmiana,przecież każdy wie kiedy tu bedzie kasa. I znów pojawia się cyfra 12zl. Co świadczy tylko i wyłącznie ze ten cały Marko to lewy nick tej całej hunty która żeruje na emocjach. Ale to dobrze,znaczy sie ze niedługo będzie bardzo ciekawie.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Marco1981 [37.248.173.*]
    Nie należę do żadnej spółdzielni, napisałem kilka negatywnych postów, żeby studzić emocje i ogólnie jestem trochę rozczarowany tą spółką. I sam zaczynam rozumieć, dlaczego 1,5 roku temu cieszyłem się, że kupiłem o 27 zł, a dziś 26 zł. Gniot i śmieciuch.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~Teozjusz [194.169.171.*]
    Dla mnie jesteś clownem a nie inwestorem. Żaden szanujący się inwestor nie robi takich szopek na forum jak ty. Nie podoba się papier to sprzedaj a nie marudzisz. Na marginesie gdzie te twoje pkc. Ja widze to tak ,robicie szopkę i zwalacie kurs przed lub na fixie waląc sobie w zlecenia bo jest to w miarę bezpieczne. Dlatego spokojnje sobie czekam na koniec sesji .
    Wątek dotyczy przychodów za I kw. 2025. Napisałem swoje zdanie na ten temat i zostałem clownem. Najlepiej nic nie pisać, albo pisać, że jest super i w międzyczasie sprzedawać akcje. Będziecie szczęśliwi w tym cyrku.
    "Zadowoleni. W poniedziałek dostaniecie po 24,50. Jeszcze 27k."
    Czekamy ty nasz Święty Mikołaju.
    Jak sie mowi A to trzeba powiedziec B ,
    Cały czas idzie dystrybucja, a do końca sesji będzie na czerwono.
  • Re: Przemilczane info Autor: ~hmm [83.27.4.*]
    ile zostalo marek? :)
    Żegnaj Marku nasz kochany:)
    Spuszczaj dziś wszystko co masz ty nasz clownie ukochany:)
[x]
MEDICALG 0,13% 39,30 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.