...z powodu braku kworum...hmm nie wiem sam co o tym myśleć, trochę dziwne że wrzucali na walne coś co nie mieli wcześniej uzgodnione pod względem liczby glosow (potrzeba 1/3)
Akurat umówmy się - to jest amatorka. OML potrafi robić gry, nie mogę im tego odmówić, ale cała reszta... kurde to jest bardzo słabe, a ludzie trzymają tutaj pieniądze. Może nie robią tego specjalnie, albo świadomie, ale trochę nie szanują akcjonariuszy, wszystkim co ostatnio się dzieje. Brak w ich działaniach i wypowiedziach takiego optymizmu dla inwestorów.
wg. moich wyliczeń mogą jeszcze puścić ~686 tys. akcj żeby utrzymać próg 10% (zakładając że nie chcą raportować sprzedaży w ESPI), z koleji przy emijsji, automatycznie spadną poniżej progu i będa mogli dalej sypać...
Generalnie to póki podaż głównych akcjonariuszy się nie wyczerpie to dużo tutaj się nie zmieni...
W czerwcu przyjmą. Wywalali powyżej emisyjnej, ale nie tyle by przestać być akcjonariuszem. Może teraz coniektórym starczy czasu by się wyprztykać do zera hehehe
Nie wiem czy ktoś o tym już wspomniał w tym wątku bo nie chce mi się przeglądać wszystkich postów, ale kolega który założył wątek zastanawia się po co zwoływali walne jak nie było kworum do uchwalenia. To akurat jest proste do wyjaśnienia - na pierwszym walnym potrzebujesz kworum, na drugim walnym jeżeli punkty są bez zmian, już nie potrzebujesz.