Dnia 2009-08-24 o godz. 20:46 ~ja napisał(a):
> Mam immo od 2,24, czy już pora wyskakiwać ?? Co myślicie?
Myślę, że to tak rozpędzone i w takim pędzie jak wyskoczysz to możesz se kark skręcić, Lepiej siedż i podziwiaj, Ja wyskakuję jak się zatrzyma , a to jeszcze jazda w okolice 5 ojro.
Zarobiłeś ok. 700%. To całkiem niezły wynik. Pytanie co dalej? Co zrobić z pieniędzmi jak wyskoczysz z Immo. W dłuższej perspektywie, np. roku, wydaje się, że powinien jeszcze sporo urosnąć. Może 6,45 euro (taka jest wartość księgowa na akcję). A jak zacznie przynosić zyski a wartość nieruchomości wzrośnie wraz z ożywieniem w gospodarce to może rosnąć i dużo wyżej. Oczywiście są i zagrożenia. Jakieś złe informacje, powrót trendu spadkowego na giełdzie, gorsze sygnały z gospodarek itp. Nieuniknione są i korekty.
Podsumowując, jeżeli nie wiesz co zrobić z pieniędzmi to w perspektywie roku do dwóch powinieneś na tym papierze jeszcze sporo zarobić. Ale decyzja należy do Ciebie.
Hmm. Jedyne co moge zasugerować to sprzedaż najwyżej 25% całości. Ja trzymam w okolice 30zł i nie patrzę już na wahania. Raz sie dałem zrobić i teraz siedze na dupie. Powyżej 20zł rozważę sprzedaż właśnie 25%, ale brałem w okolicy 6zł