• Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Waren_Buffet [212.96.241.*]
    Zastanawiam się czy nie sprzedać akcji.
    Wielu z was kupowało Tauron po 2 PLN, niektórzy to 3 PLN, więc zysk jest spory.
    Trzymacie czy może już sprzedaliście?
    Mamy trend wzrostowy. Wiadomo, nigdy nie kupi się w dołku ani nie sprzeda się idealnie na górce.
    Co robić?
    Gdyby Tauron wypłacał dywidendę to można by było akcje trzymać, ale w obecnej sytuacji może warto sprzedać i cieszyć się sporym zyskiem?
    Prywatnie uważam, że Tauron może się wspiąć nawet na 7 PLN ale jak będzie to zobaczymy.
    Za 2 tygodnie raport, pewnie dobry.
    P.S. Szkoda że PGE tak nie urosło jak Tauron.
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Optymista [46.134.58.*]
    Trzymam z wizja 13 pln. Przy 10 sprzedaje
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Krokodyl [94.254.148.*]
    Ja miałem wystawione po 5.2pln ale nie weszło teraz trzymam zobaczę co nabe pokaże średnią mam 3.47pln
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~dealer [83.22.6.*]
    Nie zamierzam oddawać papierów poniżej wartości księgowej przypadającej na jedną akcję. Jestem jakoś wyjątkowo spokojny na tej pozycji. Tauron to nie jest firma kogucik tylko poważny podmiot, który zasługuje na to aby papiery były wyceniane na poziomie godziwym. A wartość godziwa to wartość księgowa przypadająca na jedną akcję plus premia (w wysokości zależnej od osobistych preferencji inwestora). Patrzę na CEZ i widzę c/wk 2.63, na Tauronie natomiast 0.62. Więc o jakim wywalaniu akcji w ogóle na tym poziomie rozmawiamy... Ktoś powie udział państwa przeszkadza... Jak pokazuje przypadek CEZ w którym państwo czeskie ma 73% akcji (czyli dużo więcej niż państwo polskie w Tauronie - 40% łącznie z KGHM), państwo wcale nie musi przeszkadzać i wszystko może działać jak należy łącznie z wypłatą dywidendy. W najbliższych wyborach prezydenckich żadni wywrotowcy typu PiS ani Konfederacja nie wygra więc nie należy się państwem za bardzo przejmować. Ministerstwo Aktywów Państwowych jasno dało ostatnio do zrozumienia, że zależy im na wzroście wartości spółek z udziałem skarbu państwa. Wygrana Trzaskowskiego będzie niejako gwarancją tego kierunku. Nie zamierzam jeszcze długo sprzedawać papierów. Czuł bym się dzisiaj jak frajer oddając 1 zł majątku spółki za 63 grosze. Jadę na rower w góry i nie przejmuję się Tauronem.
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    NABE, wig 20. Spoko . Na wigu 20 pompa do końca roku pewną ( według mnie). Euro dolar rządzi, jak pójdzie na 1,6 to dopiero będzie pompa
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~dealer [83.22.6.*]
    Bardzo dobrze wygląda Wig Energia. Po dotarciu do 3700 zrobi odwróconego RGRa a to oznacza, że może zrobić kolejne 2700 pkt w górę wynikające z tej formacji. Taki scenariusz oznacza rajd na spółkach energetycznych o kolejne 70-100%. I wcale mnie to nie zdziwi bo ich wyceny są śmieszne i mają dużo do odrobienia.
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Krokodyl [94.254.148.*]
    No jeszcze raz 80% to już by było fajnie okolice 11pln wątpię w to ale z drugiej strony w krótkim czasie urósł 100% obawiam że mogą wyciągnąć jakiegoś
  • Re: Sprzedajecie czy trzymacie? Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Wig energia idzie na 6000. Łał, będzie pompa
[x]
TAURONPE -1,47% 8,44 2025-09-19 17:04:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.