• 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Zorro2 [5.173.151.*]
    Kiedyś bał się wszystkiego powyżej 29 pln ale teraz wygląda to inaczej. Acha ale ja przecież nic nie wiem. Tak jeden pisał
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Zorro2 [5.173.151.*]
    Helpie zapomniałeś mnie obrazić @ czekam
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Zorro2 [5.173.151.*]
    Myślę że masz ponad 200 tys. Szt Answear że pouczasz innych . Pochwal się
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Xxx [37.47.251.*]
    Daj spokój z tymi komentarzami. Co do spółki to najgorszy okres ma już raczej za sobą, tak uważam. Obecny rok przy zwiększeniu sprzedaży ale co ważne budowaniu marży, według mnie może wiele zdziałać. Ostatnio ruch wskazuje że są więksi którzy interesują się spolką.
    Pozdrawiam Akcjonariuszy!!
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Do _Xxx_ dzienne obroty poniżej 1 mln zł raczej nie świadczą o tym, że fundusze zaczęły kupować Answear. Ale zobaczymy, na koniec marca fundusze miały 441 081 akcji, zobaczymy ile mają po aktualizacji na koniec kwietnia. Myślę, że na razie to kupuje ulica, ewentualnie krewni i znajomi królika. Niestety mała płynność tej spółki nie sprzyja zaangażowaniu funduszy. W każdym razie, plan motywacyjny świadczy o tym, że zarząd jest przekonany o poprawie wyników w tym roku. Przy braku nowych inwestycji, mogą skupic się na umocnieniu na obecnych rynkach i poprawie marży, a spadające stopy procentowe powinny podbić konsumpcję, na czym Answear może skorzystać. W każdym razie zysk netto w wysokości 100 mln zł rocznie rysuje sie na horyzoncie w ciagu 4-5 lat. Myślę, że założęnie EBITDA w 2027 roku w wysokości 120 mln zł, jest mocno ostrożne.
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Konrad [185.79.32.*]
    Podobnie jak Ty oczekuję powtarzalnego zysku netto na poziomie 100 mln PLN w perspektywie 3-4 lat.
    Obecnie Answear wyceniane jest na historycznym P/E 15, czyli nieco niżej jak CCC czy LPP (17-18x). Nie rozumiem dlaczego mnożniki ANR bardziej odzwierciedlają sektor modowy, a nie marketplace jakim de facto jest spółka. W przypadku marketplace mamy mnożniki zbliżone do 30-35x (Allegro, Zalando). Co więcej wycena Modivo z przed kilku miesięcy na poziomie 6,2 mld PLN przy wynikach zbliżonych do Answear (1 049 mln PLN przychodów i 72 mln PLN EBITDA w 2024 r.) jest ponad 10 razy wyższa.
    Szczerze mówiąc nie spodziewam się wzrostu mnożników ANR jak dla marketplace, ale utrzymanie mnożników ok 15-17 przy rocznym zysku netto 100 mln PLN i tak implikuje kilkukrotny wzrost wyceny. Dlatego liczę że przy dowiezieniu wzrostu wyników przez spółkę powtórzy się niedawna historia wzrostu notowań CCC. Natomiast jeśli po drodze wystąpi wymiana akcjonariatu z MCI na TFI i OFE to być może re-rating na poziomie mnożników będzie możliwy.
    Pozdrawiam,
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~piwi1 [84.40.156.*]
    Każdy inwestor ,który wkłada pieniążki w spółkę oczekuje zwrotu zainwestowanego kapitału.
    Nie każdy liczy na wzrost wartości akcji ,ale chciałby też coś dostać w postaci dywidendy.
    Dopóki ta spółka bez względu na wielkość różnych współczynników nie będzie płacić dywidendy dopóki nie spodziewajmy się tutaj jakiś spektakularnych wzrostów mimo iż wg mnie jest niedoszacowana.
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Xxx [37.47.242.*]
    ANR jest typowany przez wiele domów maklerskich jako jeden z nielicznych na ten rok.
    Pozdrawiam Akcjonariuszy!!
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Zorro2 [5.173.184.*]
    Żeby rosnąć musimy mieć 1 q 25 wynik netto powyżej zero. W takiej sytuacji wizja prezesa zacznie wyglądać realnie i wrócimy na 35 pln.
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Xxx [37.47.245.*]
    I tak będzie, sprzedaż rośnie a wraz z nimi marża. Spokojnym być, pozdrawiam!!
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~helpi [46.112.96.*]
    Jedno jest dobre, że MCI poszło w Diabły z akcjami. Ta spółka to była KULA u NOGI. Zwiększyli sprzedaż z 15,01% na 19,32% - czyli Sprzedali WSZYSTKO po 26. Teraz tylko będzie lepiej. Cena wyhamuje w okolicach 28. Dlaczego? Każda skala o tym mówi. Zacznijmy od miesięcznej.
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Cymes [31.0.77.*]
    Po wynikach za II kwartał, które będą jeszcze lepsze od I kw. Będzie ok. 35-36 zł
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~PhilKonieczny [46.112.0.*]
    O czym ty gościu mówisz.Kto nie ma pojęcia niech milczy. To takie trudne?
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~Cymes [31.0.95.*]
    Co wg Ciebie jest bzdurą to, że II kwartał będzie lepszy od pierwszego czy cena akcji czy jedno i drugie?
  • Re: 31.50 pln nowy opór? Autor: ~PhilKonieczny [46.112.0.*]
    Gadasz bzdury jak mało który.
[x]
ANSWEAR -1,43% 17,92 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.