• Gra pod raport Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Siema, nowy jestem i nie znam historii.
    Podpowiedzcie kiedy zaczyna się gra pod raport za Q1?
  • Re: Gra pod raport Autor: ~Sowa [5.173.162.*]
    Juz sie zaczyna, raport bedzie slaby i bedzie w dół
  • Re: Gra pod raport Autor: the_bob [91.233.25.*]
    No właśnie widzę, że się zaczyna wymiana.
    Optymiści vs pesymiści.
    Ale potrzęśli gałązką i same stop lossy pospadały.
    To co jutro zaczynamy zbierać.
  • Re: Gra pod raport Autor: ~M78 [195.160.175.*]
    Jako firmowy optymista z klapkami na oczach... uważam że raport będzie przyzwoity... tym bardziej porównując go do raportu za I kw 24r... ruch na wolumenie i nieudolne próby wybicia stop - losów są wręcz tego świadectwem... mało tego... jest jakaś tam szansa że na walnym zostanie jeszcze uchwalona dywidenda za 24 r... np. w kwocie 1 zł... oczywiście Ja patrzę wyłącznie optymistycznie... ;D
    Ciekawa teoria. Zobaczymy co przyniesie raport.
    Jeśli tak miałoby być to przed nami jeszcze jedna może dwie takie akcje mające na celu zbicie kursu.

Czekamy i przyglądamy się.
  • Re: Gra pod raport Autor: ~M78 [212.109.134.*]
    Przy odrobinie szczęścia będzie i 12 zł jak w grudniu... mega promocja ;)
    Jeszcze w zeszłym tygodniu bym się zgodził. Ale jeśli nie pojawi się jakiś kozak i nie zwali kursu to wygra chyba optymizm.

Ludzie sądzą że Q1 będzie raczej pozytywne jako odbicie po nie tak dobrym 2024.
    Poza tym to firm lubiąca wypłacać dywidendy więc może się okazać że ludzie uzbroją się po 15 i nie będą czekać na 12 albo niżej.
    Jakiś ziomek z TV podbił trochę stawkę snując marzenia o polskim morzu.
    A ja tu dalej gram pod wyniki.
    To jakim plan? W przyszłym tygodniu zwalamy kurs na 16 zł, a potem podbitka przed wynikami w okolice szczytu z tego owczego pędu.

Jak wy to widzicie?
  • Re: Gra pod raport Autor: ~M78 [195.160.175.*]
    Ogólnie... ja tu nie "gram"... tylko inwestuję w konkretną spółkę , uważając że ma konkretną przyszłość... pewnie kursu x 10 nigdy nie będzie... natomiast ma ogromną szansę zostać cudowną krową dywidendową... a stopy zwrotu będą zależały od kursu po którym nabędziemy papier... co widzę... 4 kolejne kwartały poprawiające wyniki i przyzwoitą dywidendę w 2026 r gdzieś o tej porze roku... Oczywiście to myślenie życzeniowe... jednak podparte analizą własną, którą to polecam przeprowadzić każdemu kto interesuje się spółkami dywidendowymi...
    Każdy ma własną agendę. Mi jak na razie świetnie idzie tracenie pieniędzy na giełdzie.
    Abstrahując czy to prawda czy nie to warto zwrócić uwagę, że już od jakiegoś czasu jakiś byt pod koniec sesji wyciąga kurs na powierzchnie.
    Wygląda mi to na zbieranie akcji ale wiadomo, że ChatGPT omylny jest i to bardzo.

Jak sądzicie po ogłoszeniu pozytywnych wyników kurs zanurkuje?
[x]
OTLOG -2,36% 12,40 2025-12-03 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.