Mam pakiet zbrojeniówek i BEP też owszem. Jednak w proporcji 10 do 1,5 na korzyść zbrojeniówek. Z racji funduszy UE na zbrojenia, większość zbrojeniówek przebije historyczne szczyty i to bez problemu. Nie będzie to z dnia na dzień, ale kroplówka mega funduszy na armię będzie trwała przez lata i będą to niebotyczne zyski, gdzie rękawiczki czy maseczki czy testy Covid do pięt nie dorastają zbrojeniom. Powtarzam gdyby BEP też się załapał na tematy zbrojeń i z tego tortu ugryzłby chociaż mały kęs, to też przebijemy tutaj historyczne szczyty czyli powyżej 3 zł. To tylko moje zdanie i możecie kompletnie ze mną się nie zgadzać. Szanuję i rozumie.
Data sporządzenia: 2021-02-16
Skrócona nazwa emitenta
BIOMASS ENERGY PROJECT S.A.
Temat
Rejestracja i uzyskanie przez Spółkę kodu NCAGE (NATO Commercial and Government Entity Code)
Podstawa prawna
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Treść raportu:
Zarząd BIOMASS ENERGY PROJECT S.A. _ “Spółka”, „Emitent” _ informuje, iż Spółka przeszła pozytywnie proces rejestracji uzyskując kod NCAGE (NATO Commercial and Government Entity Code).
Kod identyfikuje firmę w Systemie Kodyfikacyjnym NATO (NCS - NATO Codification System). Biomass Energy Project S.A. zostaje umieszczona w:
- Bazie NATO Podmiotów Gospodarczych Agencji Wsparcia i Zamówień NATO ( NSPA –
NATO Support and Procurment Agency
Może moze, to tak jak informacja ze pokska w 1934 wieksza część budżetu przeznaczała na zbrojenie niż obecnie. Tylko nikt nie bierze pod uwagę że ta sama kase teraz to jedynie wozy z gnojem mogliby kupić od biomasy. Ogólnie póki nie pojawi się tu info to grane jest na emocjach wychodzących z tego. A to wskazuje na zabieranie papieru z ulicy. Takie rzeczy chyba robi się gdy trzeba ogłosić ostateczna decyzje?
Zgodzę się, że zbrojeniówki mają podobny potencjał co spółki covidowe, najlepsze jeszcze przed nami. Podzielisz się jakie spółki zbrojeniowe masz w portfolio?
Ja mam Lubawe, której nie trzeba przedstawiać narazie jeszcze nie skracam pozycji, PGMSA - połowe dziś sprzedałem ( spółkę kupiłem spekulacyjnie, ale jak na fakt że póki co nic tak naprawdę nie produkuje jej wycena już jest bardzo wysoka), Milisystem-tu zwiększałem ostatnio zaangażowanie, idealny do spekulacji, niski mcap, sprzedają trenażery strzeleckie, weszli w schrony( lada moment mogą się pojawić ciekawe infa), ostatnio kmunikat o inwestycji w pociski-spokojnie może wykręcić x10, Sunway Network jakiś czas temu kupiłem i narazie trzymam- produkuje trenażery strzeleckie, ale tutaj czekam główne na infa o okularach bo wtedy może ładnie urosnąć Szukam poleceń innych firm związanych ze zbrojeniowką