Hehe, niech powie ile funduszy uciekło w zeszłym roku, 100k akcji to raptem 2 mln zł, i 600k dolarów, niesamowita inwestycja, gościu weź się nie ośmieszaj xD 600k dolarów to nawet jedna akcja berkshire klasy A nie kosztuje a ty mówisz że zakupy robi xDD
A tam go nie przegadasz, prawda jest taka że Fundy to nie są alfa i omega i takie ilości nie mają przełożenia na kursu, gdyby kupowali że realnie słynęli by na popyt to może. Jak powiesz że Fundy uciekają to powiedzą że ustawka żeby na lewo zbic kurs i wywołać panikę a jak odwrotnie to im się podoba. Taka natura osoby zafascynowanej w danej spółce.
W drugiej połowie dnia zapowiada się potężny atak na poziom 28-30 zł. Stoją konie na betonie i czekają na opuszczenie barierek :-) Będzie się działo, oj będzie :-)
To będzie atak miary i strategii Aleksandra Macedońskiego. Zdobyte zostaną obszary Europy, Ameryki Północnej i Azji :-) I należy mieć wiarę w sukces - to podstawa wszelkich działań operacyjnych i ofensywnych :-)
Oczywiście, że nastąpi wielki atak wzrostowy i to w zakresie minimalnym ok. 80% dla CLN, Ryvu i dla Captora. Najpóźniej do ok połowy września, wszystkie te wymienione firmy wzrosną o podaną wartość procentową. Jest to oczywiście moja opinia, mój punkt widzenia, i ja przyjmuję osobiście na klatę skutki tej opinii i decyzji ponieważ to w moim portfelu będzie widoczna zmiana :-)) Pozdrawiam :-))
W stosunku do osób jednej ceny 80% to okolo 42 zł, zatem patrząc na pewien punkt odniesienia, w tym przypadku ostatnia emisja po 36 zł to daje Zalesie 9 zł. Cały woj patrząc na przełomowe wyniki
Jaka piękna katastrofa. Jakie 80 tego już nikt nie tyka. Fund podbija i wywala przez cały dzień. Stopniowo powoli w kierunku pure i molekure. Ups faktycznie 8 będzie.
goldman mogł równie dobrze dokupić, ale równie dobrze mogł je dokupić, żeby dać pożyczyć na shorta bez infa ze spółki bedzie jakiś kanał, w którym akcje będą chodzić 8 zł mało mozliwe
Do tej pory o shorcie na celonie nie słyszałem. 100k akcji to nie duzy pakiet. Więcej fundy puściły w rynek ale i tu nie wszyscy o swoich ruchach informują więc wiedzą nie pełna.
Nie tylko Goldman dokupił :-) Zakupy były spore co widać po szalonych wzrostach ale to oczywiście dopiero preludium do potężnego ataku na wycenę akcji CLN. Z moich wyliczeń wynika, że przy średniej realizacji monetyzacji obu projektów, cena akcji powinna oscylować w przedziale 87- 96 zł /akcję. Wyliczenia oparte o teorię gier, w szczególności o twierdzenie konceptu równowagi Nasha. Chętnych do zapoznania się kieruję https://mfiles.pl/pl/index.php/R%C3%B3wnowaga_Nasha#google_vignette
Następny piękny umysł się trafił, jakie 87-96, to już ma w cenie cpl36 a jak się okaże że nie ma żadnego chętnego to d.pnie w okolice 10-12 jeśli nie niżej. Falkierii miał iść na f3 wczesna albo pozna wiosna, zapomnieli powiedzieć tylko którego roku. Jestem w stanie sobie wyobrazic ze to wszystko pod warunkiem ze znajda chetnego na cpl36. Nie ma chetnego nie ma f3 dla eski. I tak jest każdego roku, ciągle obsuwy w dodatku z dramatyczna komunikacja z rynkiem.
Koledze "Ciekaw" dziękuję za ładne porównanie ale określenie "piękny umysł" jest już przynależne do profesora John-a Nash-a. Rzeczywiście wielki i piękny umysł matematyczny :-) No ale co z filiżanki mojej porannej kawki wynika ? Otóż szanowni wynika, ni mniej, ni więcej tyle, że dzisiaj nastąpi kolejny atak na z góry upatrzone pozycje na poziomie 26-27 zł :-) I jest to, i życzenie, i prognoza, i jeszcze dobrego dnia wszystkim :-)