Wyniki za 1Q wszystko wyjaśnią.
Nowy zakład uruchomiony w listopadzie na pewno już coś robi.
Polska kolej też wymaga pilnej modernizacji (wymiany wózków z osiami/wałami o wzmocnionej trwałości).
Zdecydowanie to inwestycja na long, ja kupuje w perspektywie na 5lat, a co będzie cas pokaże, narazie małe obroty, ale podobnie było dwa lata temu na makaronach ciężko bylo kupic i trzeba bylo doslownie po kilka sztuk łapac, późnij jak cena poszła w górę i do tego zrobili skup to ze sprzedażą nie było problemu, mam nadzieję że tu będzie podobnie, Pozdrawiam Cierpliwych
Nie martwcie się o swoje drobne.
80% akcji Patentusa należy do pięciu akcjonariuszy, którzy zdecydowali o budowie dwóch nowych zakładów za ponad 65 mln zł.
Intuicja doświadczonego inwestora podpowiada mi, że espi o nowych dużych umowach pojawi się jeszcze w maju.
Nikogo nie naganiam na kupno akcji PAT.
Ja swoje akcje kupiłem na długi termin, pod przyszłe dywidendy.
Nie ma znaczenia co będą toczyć, frezować czy szlifować w dwóch nowych zakładach.
Najważniejsze żeby zarabiali i dywidendy w kolejnych latach płacili :-)
ale jak to? to już nie budują atomu i maszyn dla hinduskiego górnictwa? czyli jednak zarząd tylko sobie zrobił wakacje w Indiach za kase akcjonariuszy a wy tu orgazmów dostawaliście jaki to jest mega rynek węgla w Indiach. Teraz jednak czołgi będą robić. Jutro hełmy dla chińskiej armii
zbrojeniówka to jest dokładnie ta sama bzdura co atom indie i rakiety muska. Za rok wymyślą coś innego. Najgorzej że pseudoinwestorzy nie widzą czym się Patek zajmuje dlatego takie bzdury piszą. Bo ma maszyny do zębatek to naboje będą robić albo wozy opancerzone bo wiadomo to to samo co taśma do kopalni
Dnia 2025-09-09 o godz. 20:30 ~Rufus napisał(a): > Chyba bliżej IM do zbrojeniówki jak takiej Farm51 gdzie cały czas zajmuje się grami a naraz info ze będą produkować drony i kura ponad 50%w górę
przecież to pół bankrut, ich akcje były po 80 ziko teraz po 8? zrobili podbitkę bo chcą 2mln dotacji zgarnać. To takie podrygi ostatnie. Patenetus nie załatwia żadnych kontraktów ani nie ma takich planów jest skupiony na innej branży.