• Co tu robić ? Autor: ~Zybi [185.184.124.*]
    Mam 7500 kupione po 31 zł w październiku 2024 r
    Dramat, sprzedać, czy czekać ?
    Doradźcie co tu robić ?
    Do tego Dębica po 98 zł też wtopa ;(
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Makler [46.112.86.*]
    O to jest pytanie. Spolka niedowarrościowana, trzymać nie sprzedawać !
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Kuba [178.42.151.*]
    Ja mam 70000 zbierane od dwóch lat i cierpliwie czekam
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Japan [37.47.251.*]
    To wyrzucaj powyżej 100 bo jachce w okolicach 80 moje kilka sztuk upłynnić.
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~atak [91.213.58.*]
    No skoro chcesz sprzedawać w okolicach 80 zł to raczej maj, najpóźniej koniec czerwca :-))
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Oko [89.64.10.*]
    Szans na 80 nie ma żadnych. Kurs spada fundy uciekają. Prezes nie ma nic do ogłoszenia. To będzie zmierzać na południe a grubi wychodząc zabija kurs.
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Bartek [94.251.232.*]
    Buhahahahahahaha. Tworki na ciebie czekają. Ale mnie rozbawiłeś
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~xD [188.146.36.*]
    Jeśli wierzysz w spółkę to wygeneruj stratę i trzymaj. Co się zmieniło w cln od tamtej pory? Kilka dobrych info i słaby raport. Twoja decyzja, ale otoczenie rynkowe jest dla polski lepsze niż było … powodzenia
    Kilka lat temu przy Ath 52 gość o ksywie ja prognozowal 100 jak falkierii pójdzie. Wtedy był optymizm dla biotech. Pure było po 140. Molecure po 70. Mabion po 110. Wycena ta wydawała się zachowawcza. Teraz do Ath brakuje ponad 100% spółka ani nie sprzedala falkierii ani cpl36 i cpl116. Postrzeganie biotech jest tragiczne. Pure 8. Molecure 8. Mabion 10. Jeśli spółka hipotetycznie coś z tego sprzeda to wzrost około 100% wg mnie wygeneruje masową ewakuację zmęczonego elektoratu (oby nie wcześniej). A to na dzisiaj nie da nawet poprzedniego Ath.
  • Re: Co tu robić ? Autor: wojo_wnik [217.97.63.*]
    Wszystko prawda. I jak podajesz, notowania akcji firm biotechnologicznych i leków są w totalnym dołku. Przecież nie zaprzestaniemy badań w obszarze nowych leków. To z kolei oznacza, że szanse na odbicie są znacznie większe aniżeli na dalszy spadek. Porównanie, na które się powołujesz z cenami rzeczywiście wywołuję olbrzymie rozczarowanie, szczególnie dla tych inwestorów, którzy kupowali w okolicach " Kilka lat temu przy Ath 52 gość o ksywie ja prognozowal 100 jak falkierii pójdzie. Wtedy był optymizm dla biotech. Pure było po 140. Molecure po 70. Mabion po 110."
    Mimo wszystko liczę na odbicie ponieważ wg mnie przestrzeń na spadki została wyczerpana. Czas pokaże jak będzie :-)
    Była nadzieja ze Celona zmieni nastawienie do biotech dzięki udanej komercjalizacji jednego z trzech projektów. Niestety powraca kasus falkierii. Prezes znowu nie spełnia zapowiedzi. Jeśli tak będzie dalej to powolna obsuwa trwać będzie i to przy Ath na GPW. Zapewne badania są pozytywne cpl116 i cpl36 gdyż po takich faktach przedstawiany ch przez prezia gdyby to była nieprawda już by miał klopoty. Jednak ma ewidentnie problem z monetyzowaniem ich. Celona i tak na tle tych wymienionych wyżej wygląda jako tako ale nie jest to dane na zawsze a ostatnie spadki wyglądają bardzo słabo.
  • Re: Co tu robić ? Autor: ~Ciekaw [37.225.25.*]
    MW zamiast robić szum a gpw wokół wyników tych cząsteczek powinien się skupić na pozyskaniu partnerów. Ciekawe czy byli na jpm w sanfrancisco w styczniu, ciekawe co w ogole zrobili zeby zainteresowac wynikami badan. A tak naobiecywal, naopowiadał 5mld sprzedaży w peaku lekow dla schizo i masz ci babo placek. Im się głośniej krzyczało tym bardziej d.pa będzie teraz bolała jak się tego dobrze nie spieniezy. Fantasmagorie naukowaca vs twarde dane biznesowe, narazie 3:0
  • Re: Co tu robić ? Autor: wojo_wnik [217.97.63.*]
    No właśnie: "naobiecywał", "naopowiadał", oznacza, że wywołał w inwestorach duże nadzieje, co nawet uwzględniają w rekomendacjach domy maklerskie gdy piszą, że po przekroczeniu pewnej "czerwonej linii" wkrada się brak zaufania, a to jest krytyczny moment dla podmiotu notowanego na GPW. Mam jedynie nadzieję, że cisza o potencjalnej umowie wynika z trwającego badania due diligence, na które strony nałożyły klauzulę informacji poufnej w rozumieniu MAR. I tak sobie tłumaczę ciszę w tej sprawie. I obym sie nie mylił :-)) Bo sam tracę cierpliwość. Średni czas badania due diligence to 6-9 miesięcy więc powinno powoli zmierzać do sporządzania finalnego raportu dla stron. Pozostaje czekać.
    Brak informacji że spółki to jeden z głównych problemów. Za czasów falkierii MW pełno było w internecie i opowiadał dużo i kwieciscie. Teraz stara się cedzic każde słowo. O falkierii po tangu i założeniu spółki w USA cisza jakby się nic nie działo. Na konfy wpada niewielu a zapis po zapewne też. Dla rynku ta spółka praktycznie nie istnieje . Niewielu o niej wie a i branża mocno niepopularna. Dobrze skrojona prawdziwa informacja jest niezbędna. A tego tu brak więc i zniechęcenie jest coraz większe. A jeszcze jak fundy wychodzą to już całkiem. Znam parę osób które siedziały w celonie. Niestety po ostatnich numerach z raportem brakiem konfy i tym głupim listem został tylko jeden z nieduży pakietem. Reszta zwiała na mirbud czy data walk.
[x]
CLNPHARMA 0,66% 22,95 2025-10-06 17:01:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.