Tylko long. Jeżeli zarząd dowiezie 2 przejęcia to będzie wzrost o 20/30% rocznie. Do tego wzrost pogrzebowego od 26 roku na bank się przeniesie na wzrost cen. To raczej temat na czwarty kwartał ale kto wie. Choć spadek na 4.80 bym jeszcze przyjął
Spółka ma 30 tyś pochówków z 430.000 rocznie , tu praktycznie wystarczy zarazić firmy lokalne żeby chciały zbudować konsorcjum. Dawać im kilka procent akcji zamiast pieniędzy. Brak konkurencji na tym poziomie. To praktycznie wymarzony rynek do wzrostu efektem skali. Tu za 5 lat powinny być dywidendy 1/2zl oczywiście jak prezes i zarząd będą się znaki na rzeczy
Tak, przez tygodnie tu pisałem że poniżej 7 zł to bardzo dobra cena . Ktoś powie że spółka powinna kosztować 5 według wyceny , no to obecnej a nie po 2 przejęciach które się zbliżają. Oczywiście nie wiadomo czy to podniesie wolumen ceremonii o 30% czy po 15 na przejęcie ale może być i po 17/20 na spółkę
To też może mieć wpływ, ale nie wydaje mi się zeby to było głównym lub jedynym powodem, ale mogę się mylić, moim zdaniem coś wisi w powietrzu skoro nagle taki obrót, no i mamy już prawie połowę roku więc czas najwyższy na pierwsze z dwóch obiecywanych przejęć.
Na konferencji nie przewidywali znaczącego wpływu wzrostu zasiłku pogrzebowego na wyniki (to cały czas jest kwota zbyt niska na zorganizowanie godnego pochówku)-może rzeczywiście w perspektywie jest kolejne przejęcie?
To było pewne dwa miesiące temu . To kurs się jeszcze chwilę pokonsoliduje przy 7 zł być może ostatnia szansa przed przejęciami i wyraźnym wzrostem przychodów.