• Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~WujekSam [31.61.182.*]
    1 Szanowni Państwo, Rok 2024 był dla naszej organizacji czasem realizacji ambitnych projektów generycznych oraz osiągnięcia ważnych kamieni milowych w obszarze innowacyjnym. Wygenerowany przychód ze sprzedaży leków na poziomie ponad 175 mln złotych jest efektem wzrost sprzedaży wszystkich naszych produktów, jak również udanym wprowadzeniem na rynek Zarixy, która w ciągu niecałego roku stała się jednym z wiodących riwaroksabanów generycznych, mimo silnego otoczenia konkurencyjnego. Po stronie innowacyjnej udało nam się dokonać udanej komercjalizacji projektu Falkieri, którego rozwój będzie kontynuować osobny podmiot - Spółka Novohale. Dwa związki: CPL’ 116 oraz CPL’ 36 osiągnęły w zakończonej II fazie bardzo dobre efekty kliniczne, wpisując Celon Pharma S.A. na stałe w globalną mapę firm prowadzących zaawansowane projekty leków innowacyjnych. Siła efektu klinicznego uzyskana, zwłaszcza przez CPL’36 najpierw w schizofrenii, a później w leczeniu dyskinez polewodopowych w chorobie Parkinsona, pozwoliła Zarządowi umocnić pozycję w prowadzonych przez Spółkę rozmowach z potencjalnymi partnerami. Wzmocniliśmy strukturę zarządczą naszej organizacji, do której dołączyła Małgorzata Stokrocka, na stanowisko Dyrektora ds. Operacji i Rozwoju. Zmiany te są wynikiem wielomiesięcznych analiz pod kątem zwiększenia efektywności prowadzonych procesów rozwojowych i wytwórczych. Zaskutkowały one również wprowadzeniem podziału organizacyjnego Celon Pharma na trzy podstawowe komórki organizacyjne: Centrum Usług Wspólnych, Celon Pharma Specjalistyczne Farmaceutyki oraz Celon Pharma Innowacje Farmaceutyczne. Każda z nich stanowi wyodrębnioną pod względem funkcjonalnym, organizacyjnym i finansowym część organizacji. Jest to również efekt rozmów z Państwem, w których wielokrotnie zwracaliście uwagę na konieczność prezentacji obu gałęzi naszej działalności biznesowej, w odrębny sposób. Przed nami kolejne wprowadzenia produktów generycznych w obszarze kardiologii, w obszarze innowacyjnym, po udanym odmrożeniu środków w konkursach w ramach KPO, kolejne nasze projekty już przeszły pozytywną weryfikację merytoryczną, w drodze po ich finansowanie ze środków Agencji Badań i Rozwoju. Dziękując za kolejny rok Państwa obecności, chciałbym podkreślić, pełną determinację Zarządu naszej Spółki, w osiąganiu jak najlepszych efektów biznesowych naszej organizacji, w trosce o dobro naszych Akcjonariuszy. W naszej branży, efekty nie przychodzą ani szybko, ani łatwo, zwłaszcza gdy, tak jak Celon Pharma, celujemy ambitnie i wysoko, ale z głębokim przekonaniem o słuszności wybranego kierunku strategicznego, który przyniesie Spółce, jej pracownikom oraz Akcjonariuszom adekwatne, a także oczekiwane korzyści
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~Masakracja [77.65.100.*]
    Najlepsza nowina zeszłego roku był jakościowy partnering z wielkim tangiem
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~jojne [31.61.246.*]
    Prawdopodobnie,tradycyjnie już po wynikach ,kurs spadnie (słabe ręce i puste głowy oddadzą akcje długodystansowcom).Wróbelki ćwierkają,że przed 22 maja pojawi się ciekawe ESPI.Jeżeli jesteście inwestorami długoterminowymi -kupujcie,jeżeli nie-opuście pokład (i forum) ,jest tyle innych spółek,na których zarobicie (lub stracicie) w krótkim terminie.Malkontenci widzą szklankę w połowie pustą,dla optymistów jest ona w połowie napełniona...Życzę miłego weekendu.
    Słabe ręce i puste głowy heh, uwielbiam te przekonanie o swojej nieomylności:)) jak i o ile kurs spadnie na 15 też będą puste głowy? A 12 też? W 2020 takich jak ty długodystansowowcow z marzeniami było pełno, różnicą że wtedy marzyli o 100 przy 50 a Tera marzą o 50 :))
    Kto raz dał się oszukać — to pech, kto drugi raz — to głupota."
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~WujekSam [31.61.182.*]
    Do trzech razy sztuka, raport za I kwartał będzie z pewnością bardzo ciekawy,i do tego czasu może jeszcze dużo się wydarzyć .........czekamy z niecierpliwością,a póki co idę na lampkę ( kieliszek)co nie co do sąsiada!
    Zdrowia!
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~bodzidzia [87.206.120.*]
    Odnoszę wrażenie,że Masakracja jest na trzecim poziomie.
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~jojne [31.61.246.*]
    Jak spadnie na 12 to będzie super okazja do zakupów.Nie jestem nieomylny,ale doświadczony i cierpliwy.Nie jestem marzycielem-fantastą tylko inwestorem z wieloletnim doświadczeniem (więcej miałem udanych inwestycji niż wtop i dlatego czasem pozwalam sobie zabrać głos na tym forum).Kolego masakracja,jeżeli znowu kupiłeś cln na górce to twój a nie mój problem.Możesz sprzedać jutro ze stratą albo poczekać rok,dwa,trzy lata i zarobić godziwe pieniądze.
    Jeżeli znowu kupiłem celon na górce, zabawne :) nie kupiłem ani teraz ani wcześniej Celona czyli ani na górce ani dołku, panie marzyciel :) poczekać rok, dwa najlepiej 5 :) powiedz mi czym się obecna sytuacja różni od tej 5 lat temu ?
    A teksty typu, wieloletni inwestor, wiecie wtop niż porażek zostaw dla swojego ego, bo opowieści z mchu i paproci których nie można zweryfikować są nic nie warte :) ja mogę napisać że jestem wcieleniem króla inwestowania i jest to tak samo wiarygodne jak twoje dumanie. Liczą się fakty, a te są słabe w przypadku tej spółki :) hazardziści też pamiętają tylko wygrane :)
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~technik [212.87.30.*]
    Same pozytywne wiadomości.

Nie ma podstaw do spadku
  • Re: Prezes do akcjonariuszy i forumowiczów Autor: ~Zybi [185.184.124.*]
    A gdzie te one są ?? te pozytywne ? :(
[x]
CLNPHARMA -0,22% 22,35 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.