• Trzeźwy czy pijany Autor: ~kujwa [77.236.0.*]
    Chodzi o rynek: pszenica zmierza do minimów 10-letnich.

Pytanie: Czy jeśli Prezes ma akcje po 1zł i jest trzeźwy to jak się ma sprawa z inwestorem po 7,77zł ?
  • Re: Trzeźwy czy pijany Autor: ~kujwa [77.236.0.*]
    ...jest pijany.
  • Re: Trzeźwy czy pijany Autor: ~karpaw [194.114.62.*]
    witamy ponownie na tupie
    Widzę że lubisz tu wracać
    jeśli tylko pijany to jeszcze nie jest źle byle by nie skacowany.
  • Re: Trzeźwy czy pijany Autor: ~kujwa [77.236.0.*]
    Dzięki Tupowi spadłem z bardzo wysokiej drabiny i leżę.
    Dużo kasy poszło z dymem, jakby się cały dom spalił. Zaglądam tu na forum i coś czasem napiszę krytycznego o jachtach i rowerkach.

Ale mam dla Was jeszcze myśl bardziej konkretną:

otóż po każdym kryzysie ujawnia się nowa koniunktura która znosi poprzednie. Z tego wniosek że ci którzy dalej liczą na developerkę i budownictwo mogą być w błędzie...dlatego zalecam rozwagę w inwestycjach w takie spółki.
  • Re: Trzeźwy czy pijany Autor: ~tup [192.168.2.*]
    Wszystko się zgadza tylko jak chcesz coś kupić na giełdzie podczas kryzysu to ciężko jest kupić coś co ma c/wk 5 czy 10 i działa w branży, która w przyszłości może będzie motorem nowej hossy. Raczej kupuje się coś takiego jak TUP z c/wk 0,5, który być może nie działa w branży, która zbuduje kolejną hossę ale przynosi zyski, nie jest zadłużony i ma własne finansowanie. TUP jest niesłusznie kojarzony z deweloperką, a nie jest deweloperem tylko firmą inwestycyjną czyli elastyczną jeżeli chodzi o gałęzie biznesu w których działa. DLATEGO TAK SŁABE ZACHOWANIE SIĘ KURSU SPÓŁKI JEST DLA MNIE EWENEMENTEM - KTOŚ POWINIEN NAPISAĆ O TYM PRACĘ DYPLOMOWĄ. Mam nawet temat "TUP jako przykład spółki całkowicie oderwanej od realiów giełdowej wyceny w czasie kryzysu 2007-20??"
[x]
ALTA 3,59% 1,88 2025-10-07 16:43:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.