dzieki byczq, wywalam wszystko PKC zeby zdazyc przed tymi majowymi spadkami ktore zapowiadasz, uff bylo blisko! po majuwie sie okaze, ze firma sie zawija i co bedzie, nie?
Jeśli to naprawdę taki fakt jak to opisujesz. To zamiast pisać głupio "będzie spadać", lub "będzie rosnąć", to pokuś się proszę o przedstawienie argumentów idących za daną tezą. Inaczej zaśmiecasz tylko forum, bo ja też mogę zaraz napisać, że z gwiazd wyczytałem, że Asbis w maju do kupna za 10 zł i nadal nic to nie wnosi.
Argument jest prosty. Spółdzielnia zagra na spadki. Natomiast inwestorowi będzie to latać, bo wie co ma w portfelu. A nagony niech tracą na uwalaniu kursu:)
Po co kupujesz akcje jak nawet nie wiesz kiedy jest dywidenda jak tak ja akcjonariusze mogą kupować spółkę i wydawać na nią pieniądze brak słów po prostu i bardzo mi przykro że są tacy ludzie jak ty i nie mają podstawowych informacji
Nic ciekawego się nie dzieje to nie ma o czym pisać :) ja ciągle wywalam małymi partiami ( ostatnio 27,08 ) i odkupuję na spadkach - każdego dnia jakaś kasa wpada a średnia sprzedaży rośnie. Dalej liczę na solidne spadki i kupno papieru po niskim kursie. A ci co piszą że są inwestorami i nie sprzedadzą to pewnie będą trzymali papier aż do smierci :) Moim zdaniem niebawem 24 zł zobaczymy a po obcięciu dywidendy kurs jeszcze spadnie o minimum 1 zł i na to liczę a dywidendę skasuję bo wywaliłem niecałe 30 % akcji i im kurs wyżej podejdzie tym więcej papieru oddam. Liczę na ogromną korektę na daxie i panikę na innych rynkach a wtedy asbis odkupię z nawiązką po bardzo niskiej cenie - a co będzie to się zobaczy :) widzę że już antynagon podniusł się z dołu do jakiego wpadł i znowu nagania na wzrosty - nie słuchajcie się go bo zostaniecie z drogimi akcjami na kilka miesięcy .......... Ostatnio wielu optymistów wywiało i siedzą bardzo cichutko po spadkach poniżej 24 zł jakiś czas temu :) i tych jescze nizszych ...... miłego grilowania życzę w sobotę i niedzielę:)
nie ważne ile poszło :) poszedł pakiecik mały a następne czekają w kolejce ....... to czy masz 100000 akcji czy 1000 nie ma znaczenia bo jedni mają dużo kasy a inny mniej :) ważne żeby mieć swój plan i strategię i się jej trzymać ...... chyba że koniunktura się zmieni to trzeba zmienić plan i zaplanować nową strategię ............... Przy bardzo niskich poziomach cenowych na dnie bessy i powolnym odbiciu trzeba trzymać akcje sporo czasu i nie oddawać a przy górce hossy ( moim zdaniem właśnie ją mamy ) trzeba powoli oddawać papier i trzymać kasę na zakupy w czasie bessy. Każdy ma swoja kasę i nią obraca :) jeden tak a inny inaczej i to się nigdy nie zmieni :) Jak zachód wyjdzie z daxa to w tydzień - 20 % zobaczymy :) i na to liczę - czyli na globalne spadki a zostać z akcjami jak kurs spadnie do 22 zł to prawie 5 zł oszczędności na akcji - przy 5000 akcji to 2500 zł i mozliwość zakupu 113 akcji za free. Wariantów jest wiele i jedne się sprawdzą a inne nie, na tym to polega. Dam przykład z rynku - akcje Serinus Energy notowane dziś w okolicy 1,085 zł - jakiś czas temu były po przeszło 3 zł ale ktoś ogosił że skupi wszystkie po 17 groszy i będzie wniosek o wycofanie z obrotu na GPW 20 maja 2025. Możesz dziś dostać przeszło 1 zł a jak nie oddasz to jak 20 maja zadecyduje sąd o zdjęciu z gpw to będziesz mógł albo oddać po 17 groszy albo czekać na cud który nie nastapi i stracić wszystko jak spółka upadnie. Są tacy co oddaj apo przeszło 1 zł a są tacy co czekają aż stracą wszystko - jak widać strategie sa różne a spółka pewnie nigdy nic nie zarobi a koszty są coraz większe ..........
Fiu, fiu. 58 akcji sprzedał nasz inwestor strateg:):):). To ja już się nie czepiam. Uczysz się giełdy i grasz za kieszonkowe od mamy. Rozumiem i szanuję. Tylko to naganianie. A skoro średnia rośnie, to znaczy, że sprzedajesz te akcje taniej kupione i od tej różnicy jest liczony podatek. Ale po co tutaj taka wiedza , skoro ludzie nawet nie wiedzą kiedy będzie dywidenda.