pod co ma rosnąć ? pod bajkę, że developer zmienia działalność i zamiast budowy apartamentów będzie działał w branży energii odnawialnych ? toż to jest tak samo wiarygodne jak info, że Stark będzie prowadził badania nad UFO.
niech ktos mi wytłumaczy dlaczego Stark miałby bawić się w energię odnawialną skoro:
- raz: nie ma żadnego doświadczenia, zaplecza technologicznego i wiedzy
- dwa: jest inna spółka Don P., Atlatis, która ponoć działa w tym segmencie i może kiedyś postawi w końcu jakiś wiatrak
?
raczej bardziej prawdopodobnym scenariuszem jest to, że Don P. kupił od właścicieli po 4gr. kilka milionów akcji, opchnął większą z nich część w kilka sesji po średniej cenie 20-30gr. i zyskiem podzielił się z właścicielami. i dalej będzie je sprzedawał, bo każda cena powyżej 4gr. jest zyskiem, a naiwnych na zakup piszących o powtórce z chemosa nie brakuje.
piszę to wszystko aby zasiać ziarno wątpliwości i dać do myślenia tym, którzy zastanawiają się nad kupnem. osobiście wyszedłem po 30gr. z akcji kupowanych w maju, czerwcu po 7gr.
zarobiles i ok a teraz piszesz glopoty, bo zalujesz, ze wyskoczyles za wczesnie haha. do twojej wiadomosci DON PEDRO nie kupil akcji po 0,4gr ty;lko po 20gr w czwartek. akcje po 4gr akcje byly wczesniej a wzrosly przed ogloszeniem nowego inwestora.
droga Alu, niczego nie żałuję. zdaję sobie sprawę, że taki zarobek (~325% w 3-4 miesiące zdarza się niezwykle rzadko i jest czystym przypadkiem) jedyny mój cel to po prostu zadać pytania, na które jestem bardzo ciekawy jakie zostaną udzielone odpowiedzi. życzę posiadaczom starym, nowym, przyszłym równie i wyższej stopy zwrotu ale jednocześnie poddaję w wątpliwość, że tak się stanie. tylko tyle, po prostu: pomyślcie i decydujcie. ja osobiście preferuję lekturę na forum wypowiedzi przeciwstawnych: tych co mają argumenty, pytania, wątpliwości za kupnem i przeciw kupowaniu akcji. czytając te wypowiedzi można wiele się dowiedzieć. tylko i aż tyle.
Popieram w 100 % pastuszka droga Alu, a tak swoją drogą ty taka jesteś czy taką udajesz? Jakie 20 gr. poczytaj sobie troszkę nie komentarzy bzdurnych czasem , ale prawdziwych info. 4 gr. - po tyle kupił przeczytaj sobie raporty Starka - Pastuszek ma całkowitą rację. Ale jak się nie wie to się banialuki pisze . A fundamenty to ma po zbóju fest na takie wzrosty. Ja też kupiłem go wcześniej po 4 - 8 gr. I miedzy Bogiem , a prawdą chciałem zarobić w ciągu 0,5-1 roku. Ale bach szczęście i traf . I poszło w ydzień , aż się przestraszyłem, i wyrzuciłem od razu po 25 gr. Wiem ktosik powie a było po 30 -33 gr. No i co mnie 400-500% wystarczy. Nie życzę nikomu źle, ale ludzie trochę rozsądku, a nie tylko marzenia , to nie totolotek
drogi pastuszku
powiedz mi czym wytlumaczysz skoka? sanwila w piatek? kghm w pol roku ile 400%?
wyliczylbym ci tu pewnie liste spolek na ktore nie znajdziesz wytlumaczenia ze poszly moze ida w gore bo sie na rynku ocieplilo?
ludzie na forum snuja rozne wizje i maja prawo nikt tego nie zabroni
Zdajesz sobie doskonale z tego sprawe ze to jest gielda i to rynek tak wycenia spolki a rynek czesto zachowuje sie nieobliczalnie jak ludzie pod wplywem emocji.
obaczysz jeszcze na starku +50 i -50 takie zycie, dopiero bedzia WZA z don pedro a wtedy stawiam +20&30 dla zasady bez zadnych konkretnych info.
cya
Tyle tylko, ze mariusz akcje jeszcze ma i sa wystawiane na 1,23 Popatrz sobie https://www.bankier.pl/forum/nowa-wiadomosc.html?parent_id=7414155 więc tzn, ze cena obecna go nie satysfakcjonuje, czyli jedziemy dalej:)
Cos mi sie pochrzaniło, własciwy link jest http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=4943&zl=V tu sobie należy popatrzec na sprzedaż po 1, 23, stoi jak byk baton mariuszowy... więc ma, wiec jedziemy dalej. i jeszcze jedno siedzę w typ pociagu
no i chyba gosc ze wsi pastuszek ma racje: ten caly dil ze starkiem w wykonaniu patrowicza to jedna wielka sciema z jednym celem: wydymac naiwniakow z kasiory. a byli tacy co kupowali po 30, 33 gronia.... ciekawe kiedy i czy wogole zarobia.
nie ma co tu kombinowac - wyrazna analogia do FONa
nagly wybuch kursu, lekki spadek, konsolidacja, split w miedzy czasie, eksplozja znowu i wyjscie don Patrone
PP w miedzyczasie i rok 2007 nadszedl
jednakze kurs FONa pojechal z groszy na 1zl, skonsolidowal sie i potem go wydymali w okolice 4-5zl jak mnie pamiec nie myli
to samo bedzie ze starkiem: kurs explodowal z 8gr na 33gr, spadl - teraz nastapi konsolidacja, potem powinien znowu rosnac pod split (jezeli nie urosnie pod split to na sesji kiedy bedzie on faktycznie mial miejsce), jest to dluga droga wiec do tego czasu moga juz powrocic ostre wzrosty na GPW wiec hossa sie zacznie na dobre bo mysle ze to kilka lub nascie miesiecy zajmie- potem don Patrone bedzie dymal kurs do 1zl (po splicie bedzie to oznaczalo ze zarobi juz 50 razy tyle za ile kupil czyli teoretycznie 49mln zl minus podatek)
jak spekulacyjnie dojdzie do 1zl i moze cos Stark bedzie robil to don P moze czesci akcji sie pozbyc jednakze tu dopatrywalbym sie wtedy jakichs PP zeby jeszcze bardziej wyzylowac kurs do gory i wziac tanie akcje
sadze ze jak don Patrone nie zarobi min 50 razy tyle co polozyl to nic nie sprzeda
nie zdziwie sie jak zarobi 100 razy tyle na chciwym tlumie
Srali muchy będzie wiosna. Jak by tak miało być jak na fonie to każdy będzie chciał być o krok szybszy i ....... z tego będzie. Ja już pisałem, że w dłuższej perspektywie nic się tu nie zarobi, no chyba, że na małych ruchach w górę-dół. I to tylko spekulacyjnie. Bo nic poza tym nie spowoduje wzrostów (ani fundamentów, ani zysków, ani renomy ..... nic. Takich firemek co budują po kilka -kilkanaście mieszkań rocznie jest w kraju na pęczki.
ja tu nie mowie o zadnej dzialalnosci tylko o spekulanckich zagraniach tlumu
spojrz na Izolacje - to samo bedzie na Starku czy chcesz czy nie
sadze ze korekta moze siegnac nawet do 15gr (max 13gr), potem lekkie odbicie i pelna konsolidacja z zamierajacymi obrotami - nawet tak jak na Izolacji przez 7-8 miesiecy. dzis sie ruszylo do gory i zobaczymy co bedzie dalej - pewnie z bolami ale pomalu powinno isc do gory (jedyny figiel moze splatac szeroki rynek ktory sie lada dzien moze zaczac ostro korekcic)