Poziom 15,5k ubity na lpp jak chyba nigdy w historii. W tym przedziale w ciągu 4 sesji przewinęło chyba z 50.000 akcji? RSI schłodzone. W technicznego punktu widzenia tylko czekać na ruch w górę i to konkretny.
mam razem kilkadziesiąt akcji - połowę kupiłem po 11k w promocji, pozostałe dokupiłem teraz po 15,7k. Natomiast dalej odnoszę to do CCC, gdzie akcje od 33zł trzymałem do niedawna. Jakbym tam został to +50k, a tutaj bryndza. CCC ma lepszą komunikację, PR niż LPP. Natomiast patrząc na LPP to ma mocny stabilny biznes i powinno mocno ruszyć. Wiadomo są inwestycje jednorazowe w logistykę zakłamujące bilans, natomiast to zarząd powinien o tym trąbić na konfach, a tu słaaaaaaabo.
Tu niestety chyba karty rozdają szorty przy cichej zgodzie fundów? Tak mi to wygląda. Zgadzam się z tobą co do PR. Przy takich inwestycjach jakie robi lpp powinni mienić się jako potentat odzieżowy w Europie środkowej i trąbić i tym na lewo i prawo. Po za rym na ich miejscu jeszcze bardziej rozwijałbym sprzedaż online. No ale może się nie znam. Ogólnie to cła do us na ciuchy z Azji daje pewne szanse lpp znalezienie jeszcze większych okazji. Tu chłopie trzeba cierpliwości. Zatem jak lubisz grać na krótko to w lpp trzeba mieć farta żeby wbić się duże wahania. Powodzenia.
Myślę że po 7 maja. Po decyzji RPP o obniżce stóp procentowych. Trochę dużych dorzucić sobie do wora i wyciągną. Zapewne szorty nie będą przez 2 lub nawet kilka sesji zbyt mocno walczyć bo szkoda im będzie wywalać grubasom. Ale zobaczymy. Takie mam przemyślenia. Uważam zresztą że jest jeszcze kilkanaście spółek w miarę płynnych które na obniżce mogą dużo zyskać i do końca roku znacząco poprawić wyniki w stosunku do prognoz i konsensusu biur. Po za rym mamy bardzo mocną złotówkę. Trzeba trochę pomyśleć i zaryzykować. Myślę że nawet przy poziomie2800 na wig20 uda się wyciągnąć troszkę kaski.