• Inwestor czy inwestorzy Autor: ~gala [89.151.29.*]
    Chciałbym wrócić do sprawy emisji - w komunikacie prasowym była informacja o "wiodącym inwestorze z Francji", w podsumowaniu emisji jest mowa o 11 inwestorach i nie ma ujawnienia żadnego z inwestorów. To w końcu jest jakiś wiodący czy nie?
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Gumiś [83.175.177.*]
    Czytasz w moich myślach. Pisałem o tym cudownym rozmnożeniu na tym forum, ale znam trochę życie i dlatego nie wnikam dalej, bądź dobrej myśli
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~jazz [188.146.24.*]
    Mam podobne wątpliwości. Miał być wiodący inwestor z Francji i perspektywy współpracy, a tu nagle cudowne rozmnożenie się inwestorów i....cisza. Na jednym z wątków kolega o nicku "kuna" pisał o spółce : " zawsze było tu transparentnie." No sorry. Przyznaję, kupiłem trochę tego po cenach koło 80, prawdopodobnie za drogo i stąd ten stres. Cóż, bądżmy dobrej myśli....
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Gumiś [83.175.177.*]
    Tu nie chodzi o cenę kiedy i za ile ktoś kupił papier w tej kwestii (francuskiego inwestora). Dla Ciebie kluczową informacją jest cena po jakiej objął ten papier.
    Domyślam się innej zupełnie przyczyny, że wszedł do DAT celem właśnie nie ujawnienia się. Jeżeli to jest to co podpowiada mi mój nos to może być tylko lepiej niż jest, a jeżeli mylę się i może moje domysły to kreacja wyobraźniponiewaz posiadam papier, to i tak rynek czyta wrzucenie 58 mln PLN do DAT po 77.76 pln/akcja jako bdb prognostyk.
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-04-28 o godz. 22:52 ~jazz napisał(a):
    > Mam podobne wątpliwości. Miał być wiodący inwestor z Francji i perspektywy współpracy, a tu nagle cudowne rozmnożenie się inwestorów i....cisza. Na jednym z wątków kolega o nicku "kuna" pisał o spółce : " zawsze było tu transparentnie." No sorry. Przyznaję, kupiłem trochę tego po cenach koło 80, prawdopodobnie za drogo i stąd ten stres. Cóż, bądżmy dobrej myśli....

Też liczyłem na ujawnienie "wiodącego inwestora z Francji" tym bardziej że jest to ktoś kto może wnieść nie tylko pieniądze ale i współpracę w rozwijaniu firmy, bardzo byłem ciekawy tego nowego podmiotu.
    Niestety w takich transakcjach mogą być zasady poufności i jeżeli inwestor sobie tego nie życzy to nie będzie ujawniony ponieważ nie przekracza progu.
    W kontraktach nie podają kwot, w gamingu nie podają umów z wydawcami nic się z tym nie zrobi
    i nie świadczy to o złej woli spółki czy braku transparentności tylko po prostu zachowane są warunki umowy.
    Ciekawość zżera ale trzeba śledzić informacje może gdzieś będzie można to wywnioskować.
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Geko73 [194.15.120.*]
    Jest 11 inwestorów nie muszą się ujawniać. Prawo mówi o tym jak inwestor przekroczy 5% to musi się ujawnić. Spokojnie dajmy im pracować a będzie dobrze
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~gala [89.151.29.*]
    Jak nie rozumiesz, to nie odpisuj. Firma sama podała komunikat prasowy o wiodącym francuskim inwestorze - jak może być wiodący, jak nie ma przekroczonego progu. Jakie są progi i zasady ujawnienia wiem, nie musisz mi przypominać
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Cudak [188.146.161.*]
    Do tego aż 11?
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~akak [89.200.12.*]
    Wiodący w objęciu emisji ,takie to trudne ? Lykna połowę na przykład.
    A Cudak pomału słoma z butow hehe
    Do tego , aż 11 hehe
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    Słoma z butów hehe....powiadasz? Sprawdzimy, sprawdzimy......
    Cudak to już w ogóle kompromitacja:) Czego to jeszcze nie napisze, że będzie spadać :)
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: alicja1992 [37.30.59.*]
    Nie mamy pewności czy połowę, wiodący to wiodący, mógł łyknąć 25-30proc co i tak jest dużo
    Wiadomo , że nie ma pewności..... Drama po paru tygodniach ,że az 11 objęło bo nie spada pod kreski .
    Uznałem, że relacje inwestorskie Datawalk są bardziej wiarygodne od Cudaka i zapytałem o co chodzi z inwestorami. Akcje nie są jeszcze zarejestrowane, więc nie ma obowiązku ujawniania, a liczba inwestorów może być spowodowana liczbą subfunduszy danego funduszu inwestycyjnego, także tego :)
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~akak [87.212.184.*]
    No to jednak będzie wiodący inwestor z Francji a poznamy po zarejestrowaniu akcji . No i gra. Dzięki
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    Dnia 2025-04-29 o godz. 20:31 ~gala napisał(a):
    > Uznałem, że relacje inwestorskie Datawalk są bardziej wiarygodne od Cudaka i zapytałem o co chodzi z inwestorami. Akcje nie są jeszcze zarejestrowane, więc nie ma obowiązku ujawniania, a liczba inwestorów może być spowodowana liczbą subfunduszy danego funduszu inwestycyjnego, także tego :)

Tak, objecie akcji to co innego jak zarejestrowani akcji i wprowadzeni akcji do obrotu. 3 różne terminy, różne obowiązki raportowania. I to też nie wypelnia pelnego obowiazku raportowania...
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-04-29 o godz. 20:31 ~gala napisał(a):
    > Uznałem, że relacje inwestorskie Datawalk są bardziej wiarygodne od Cudaka i zapytałem o co chodzi z inwestorami. Akcje nie są jeszcze zarejestrowane, więc nie ma obowiązku ujawniania, a liczba inwestorów może być spowodowana liczbą subfunduszy danego funduszu inwestycyjnego, także tego :)

Takie forum to propsuję, dzięki
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~serio [31.3.152.*]
    A inwestor czy inwestorzy z Francji mają znajomych a znajomi kolejnych znajomych...
    Zebrać z rynku na przykład 100 tysięcy akcji łatwo nie jest, kiedy dla takich spółek popularna strategia to kup i cierpliwie trzymaj.
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: alicja1992 [37.30.55.*]
    Chyba się zaczyna to o czym pisał Cudak, chociaż to nie koniec dnia jeszcze ale .... na Vee to samo
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~BUM [185.216.181.*]
    caly rynek leci a nie co "cudak przwidział"
  • Re: Inwestor czy inwestorzy Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    To początek korekty.
[x]
DATAWALK 0,96% 100,96 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.