Kilkadziesiąt dronów polskiej produkcji zaprezentowano w Warszawie.
Wśród nich dron kroczący oraz robot gąsienicowy „Kuna”, wyposażony w karabin i 6 granatów dymnych. Do 8 maja samorządy mogą zgłaszać się do konkursu na utworzenie Centrów Kompetencji dla dronów w ramach KPO.
Źródło: Rmf24
Tak się zastanawiam, czy oni o tym w ogóle wiedzą. To byłaby mega szansa. Pod warunkiem że ten dron w ogóle potrafi się wzbić w powietrze.
A może nie potrafi? Coś mi tu śmierdzi bardzo, że tyle czasu to trwa, normalnie startupy zdążą już w tym czasie pozyskać kapitał i wypuścić produkt na rynek i kosić kasę, przecież to już 5 lat trwa. I nic. Coś mi się wydaje, że to po prostu jest słaby pomysł bo gdyby był dobry to już by się ktoś tym zainteresował. Pojechali rok temu w wakacje na targi dronowe, promowac to, i co? Nie było zainteresowanych? To chyba o czymś świadczy.
Tak jeszcze myślę o tym konkursie. Jeśli oni, jako firma próbująca wyprodukować drona, i potrzebująca na niego gotówki, w ogóle nie wiedzieli o takim konkursie i nie sproboawali, to to już jest kompromitacja na całego. Jeśli nie bedzie jakiegoś info w tej sprawie na dniach to po prostu jest totalna żenada z ich strony.
Firma jest i zawsze była bez szacunku do akcjonariuszy.
Mają zawsze tylko swój plan manipulacji fikcyjnymi informacjami.
7 mają dadzą raport.
Powiedzieli by lepiej jdk postępy z dronem i czy firma doradcza wprowadzą akcje C.
Ludzie piszą i nic z tego nie wynika.
Jakby firma napisała konkrety
Co z dronem ,pewnie nic jak od lat.
Co oz emisję akcji C ,firma zewnętrzna już pół roku je wprowadzą i co nic.
Walne to spotkanie towarzyskie z którego nic nie wyniknie.
To fakty,pewnie ktoś coś napisze znowu bez konkretów.
Szkoda czasu to analizować