Wodom zdaniem:
1. Sprzedaż, Poudnlanda, gdzie jest kilka ofert poprawi znacznie wyniki finansowe spółki ! Nie za jednego funta! Jak to jedni odklejeni piszą.! https://x.com/MarkKleinmanSky/status/1915757497995952349?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
2. Niski dolar oraz niższa cena frachtu - wysoka marża. Mowa tutaj raczej o conajmniej kilkunastu procentowym wzroście marży.
3. Skupienie się na marce Pepco i Dealz, które przynoszą optymalny dochód.
4. Wprowadzona polityka dywidendowa.
5. Spora ilość gotówki w kasie a dojdzie jeszcze gotówka z sprzedaży Poudnlanda.
6. Wyrażenie zgody przez WZA na skup akcji natomiast brak jest terminu, ale to dobrze że względu na pozycję krótka shorty, który ja ciągle zwiększał.
7. Brak wstępnych wyników za 2Q wydaje się celowym zagraniem, gdzie przy poprzednim podawaniu wstępnych wyników kurs rósł tylko chwilowo.
8. Mamy pozycję krótką wg portexa na prawie 10 mln akcji, gdzie utylization wynosi już prawie 60%.
Generalizując, w maju czeka nas sporo wg mnie dobrych informacji ! A jak Short zacznie odpuszczać to będziemy mieć nagły wzrost ceny akcji.
Jak już zamieszczasz informacje to rzeczowe nie kilka tylko dwie spółki są zainteresowane kupnem. Kwestia za jaką cenę odkupią tą sieć bo to będzie bardzo ważyło na cenie Pepco.
2,3 a może 4 firmy zainteresowane to wydaje mi się, że poprawny acz bezpieczny zwrot to jest „kilka” . Rzeczowych informacji nie jestem w stanie określić w przypadku kiedy na 100 % nowe wiem ile podmiotów złożyło ofertę. Wg mnie co najmniej KILKA!
Oczywiście, też tak uważam, dla Pepco i dla akcjonariuszy to jest do zaakceptowania, a obecna kapitalizacja w takim scenariuszu jest mocno zaniżona. Każda cena powyżej to dodatkowy bonus. Wolę się miło zaskoczyć ceną, niż srogo rozczarowanie. Wg mnie bez Poundlanda, wycena Pepco na 6 mld Euro jest uczciwa i przynajmniej do takiej będzie kurs dążył, w perspektywie max 2 lat.
W Azji jest nadprodukcja ,dolar raczej w ok 3,4 i to nie ma chwile tylko na bardzo długi czas,Pepco ma bardzo silną pozycję do korzystnej sprzedaży pounlanda,myślę że od poniedziałku zaczną się bardzo dynamiczne wzrosty aż do wyników.Pepco chodziło po 60 zł ,wystarczy zobaczyć wykres długoterminowy żeby zobaczyć gdzie jesteśmy ,to jest dopiero początek bardzo silnych wzrostów ,no i obniżki stóp %>>