24 kwietnia 2025 roku Urząd Miasta Rzeszowa ogłosił wybór najkorzystniejszej oferty w przetargu na dostawę 20 autobusów wodorowych klasy MAXI. Zwycięzcą zostało PAK-PCE Polski Autobus Wodorowy Sp. z o.o.
Sprzedaż budowanej elektrowni gazowej i udziałów w EA wraz z terenem z przyłączeniami dużych mocy to jednorazówki. Kontrakty na autobusy to też jednorazówki (przychody i zyski z produkcji autobusów) ale też wieloletni popyt na produkowany wodór ,obrót i zyski na stacjach wodorowych czyli działalność ZEPAK i CPS. Każdy sprzedany autobus zwiększa biznes w przyszłości.
To ja wiem, tylko ile było tych info o autobusach? I jak się przełożyło to na kurs?
A sprzedaż bloku gazowego i udziałów w EA (na razie nikt nie mówi o terenie) to nie tylko jednorazówka to przede wszystkim bardzo duże zmniejszenie potrzeb kapitałowych na te projekty co może implikować w bliższej przyszłości wypłatę dywidendy.
To wiemy, co nie zmienia faktu, że każdy wygrany kontrakt na autobusy to kasa, I spadek kursu po takich informacjach jest bezsensowny.
Wiem, że to mała informacja, ale grosz do grosza.. drzezewo też nie jest istotne? Każdej kilkadziesiąt mln. Na spółce, gdzie jest 50mln akcji to chyba sporo co nie? To nie cps z 500mln akcji
Zepak czeka na info w czerwcu od PGE, a teraz trzymają na dole kurs ile wlezie, aby zebrać co się da.,takie jest moje zdanie. Ja chce zobaczyć kurs tej spółki, jak PGE ogłosi w czerwcu przejęcie.
Cały czas brakuje tutaj spekulantów, którzy powieźli by kurs o 100-200%, takie wydmuszki jak Rafako czy coal energy spekulacyjnie wzrosty po 300-400% a tutaj przy takich fundamentach jakieś podrygi, mimo że kapitał na poziomie już 2mln mógłby wywindować kurs o 50% a my mówimy o transakcji wartej może i miliard PLN