• Info Autor: ~Brawo [83.22.185.*]
    24 kwietnia 2025 roku Urząd Miasta Rzeszowa ogłosił wybór najkorzystniejszej oferty w przetargu na dostawę 20 autobusów wodorowych klasy MAXI. Zwycięzcą zostało PAK-PCE Polski Autobus Wodorowy Sp. z o.o.
  • Re: Info Autor: ~Drr92 [94.134.178.*]
    Mam nadzieję że stacja tankowania będzie blisko.a nie z 200km od miasta?!!!!
  • Re: Info Autor: ~HiperBessaMC [37.248.177.*]
    Kredyt na blok gazowy też powoduje,bez ten projekt to konkret i można ruszać, PGE pewnie lubi takie projekty jak sam prezes PGE już powiedział
  • Re: Info Autor: ~Brawo [83.22.185.*]
    Kredyt będzie spłacony już do końca 2025!! To jest 12zł na akcje! To się kiedyś otworzy na 100zł!!
  • Re: Info Autor: ~ggg [195.26.22.*]
    Dnia 2025-04-25 o godz. 21:10 ~Brawo napisał(a):
    > Kredyt będzie spłacony już do końca 2025!! To jest 12zł na akcje! To się kiedyś otworzy na 100zł!!

Czekam.
  • Re: Info Autor: ~Irek [91.202.195.*]
    Dzięki za super news!
    Całkiem spora ilość.
  • Re: Info Autor: ~Irek [91.202.195.*]
    https://radiovia.com.pl/aktualnosci/autobusy-wodorowe-dla-rzeszowa-rozstrzygniety-przetarg

Dodatkowo link, 82mln.
  • Re: Info Autor: ~Irek [194.146.4.*]
    Wygrany kontrakt na 82,5mln a tutaj kurs ledwo na zielono.. pamiętam takie zagrywki. w styczniu było podobnie, a później w jeden dzień +25%
  • Re: Info Autor: ~rabin [31.0.79.*]
    W styczniu to było info o rozpoczęciu sprzedaży bloku gazowego oraz udziałów w spółce od EA
    Pod to toczy się gra a nie pod autobusy!
  • Re: Info Autor: ~fun [31.61.181.*]
    Sprzedaż budowanej elektrowni gazowej i udziałów w EA wraz z terenem z przyłączeniami dużych mocy to jednorazówki. Kontrakty na autobusy to też jednorazówki (przychody i zyski z produkcji autobusów) ale też wieloletni popyt na produkowany wodór ,obrót i zyski na stacjach wodorowych czyli działalność ZEPAK i CPS. Każdy sprzedany autobus zwiększa biznes w przyszłości.
    To ja wiem, tylko ile było tych info o autobusach? I jak się przełożyło to na kurs?
    A sprzedaż bloku gazowego i udziałów w EA (na razie nikt nie mówi o terenie) to nie tylko jednorazówka to przede wszystkim bardzo duże zmniejszenie potrzeb kapitałowych na te projekty co może implikować w bliższej przyszłości wypłatę dywidendy.
  • Re: Info Autor: ~Irek [46.134.126.*]
    To wiemy, co nie zmienia faktu, że każdy wygrany kontrakt na autobusy to kasa, I spadek kursu po takich informacjach jest bezsensowny.
    Wiem, że to mała informacja, ale grosz do grosza.. drzezewo też nie jest istotne? Każdej kilkadziesiąt mln. Na spółce, gdzie jest 50mln akcji to chyba sporo co nie? To nie cps z 500mln akcji
    Giełda to też emocje, co bardziej nakręci kurs: info o autobusach czy info o sprzedaży udziałów?
    Wiem wiem, no nic, zaczekam na sprzedaż CCGT i dywidendę, dodatkowa kasa ze sprzedaży autobusów nie zniknie.
    Dziś poszło info o udzielonym kredycie pomostowym dla spółki budującej blok gazowy.
    Termin spłaty koniec 2025.
  • Re: Info Autor: ~re [89.151.44.*]
    Zepak się czai@!! będzie dobre info czy złe. ktoś coś wie?
  • Re: Info Autor: ~Irek [46.134.126.*]
    Zepak czeka na info w czerwcu od PGE, a teraz trzymają na dole kurs ile wlezie, aby zebrać co się da.,takie jest moje zdanie. Ja chce zobaczyć kurs tej spółki, jak PGE ogłosi w czerwcu przejęcie.
  • Re: Info Autor: ~Aa [91.231.82.*]
    FF jest mały ,grają tylko drobni duzi gracze trzymają. Więc raczej nikt nie zbiera.
  • Re: Info Autor: ~re [89.151.44.*]
    obserwuję coraz większe obroty. Ktoś się wykłada jest okazja do zakupów przed wybiciem
    Pierwszy raz od dawna w arkuszu mamy ładne zlecenia kupna. także..
    Powoli, jeszcze będą się bili o ten papier.

Ręce pod tyłek i czekać.
  • Re: Info Autor: ~HiperBessaMCI [37.109.162.*]
    A niby dlaczego mają ogłosić w czerwcu? To czerwca mają czas na rozmowy a mogą dogadać się szybciej, dużo szybciej i na to liczę
  • Re: Info Autor: ~tk [31.0.72.*]
    Cały czas brakuje tutaj spekulantów, którzy powieźli by kurs o 100-200%, takie wydmuszki jak Rafako czy coal energy spekulacyjnie wzrosty po 300-400% a tutaj przy takich fundamentach jakieś podrygi, mimo że kapitał na poziomie już 2mln mógłby wywindować kurs o 50% a my mówimy o transakcji wartej może i miliard PLN
[x]
ZEPAK -0,96% 18,56 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.