Tak, doczekamy się... tuż tuż, ale jeszcze nie przed majówką. Odpał po 5 mają...ci nie znaczy że można jeszcze dokupić, jak jest za co, pozdro dla cierpliwych
Do dnia dywidendy zostało jeszcze troche czasu i niektórzy liczą, że taniej akcje dokupią.
Jeżeli pojawi sie jakieś ciekawe espi to kurs odjedzie powyżej 5 zł.
Zarząd byłby uprzejmy przerwać zmowę milczenia i poinformować akcjonariat o nowych umowach i kontraktach. Decydując się na budowę dwóch nowych zakładów portfel zleceń musiał (musi) być pełen... no chyba że są to projekty poufne (?)
Zdecydowanie tak, informacje, szczególnie o nowych umowach zdecydowanie dałyby paliwo do startu, a tak to nie widać chętnych do zakupu akcji, zobaczymy jak wyniki za 1Q,
Istotnie miał Pan rację, dziś ładnie ruszyło mimo braku nowych wiadomości ze spółki, liczyłem że dokupię poniżej 3.6zl, ale jak sesja skoczy się powyżej 4,3 to może się już nie udać. Pozdrawiam
No dokładnie, na to czekałam choć niespodzianka jest większa niż myślałam... właśnie kluczowe jest zainteresowanie tą spółką innych...i wtedy przy tak sprzyjających okolicznościach można liczyć naprawdę na stabilną północ. Jednak znając patka do tej pory to wiem że będzie ciężko...tak czy siak przy spadkach będę dobierać, bo dywidenda czeka
Zawsze można się pocieszyć 6% dywidendy, ale spółka ta na wzrostowym rynku jest bardzo słaba, a , a perspektywy ma ( już chyba z 10 lat) niestety nie spełnione, o czym świadczy brak poważnych akcjonariuszy
Oczywiście jest kwestia średniej, dla mnie przy średniej na poziomie dywidendy 7%, nie jest najgorzej, natomiast liczę ze w przyszłym roku dywidenda będzie wyższa, oczywiscie biorąc pod uwagę inflację, i jak ktoś ma średnia powyżej 4zl, to już tak dobrze nie wygląda, ja czekam na uruchomienie nowych zakładów, natomiast bez nowych info, o umowach, kontraktach kurs dalej będzie oscylowal na obecnych poziomach,
To wszystko co piszesz jest ok, problem z tą spółką jest jednak strukturalny, zawsze wzrosty kursu są wykorzystywane są do sprzedaży, a nie dalszej akumulacji, gdyż nikt nie stabilizuje kursu