Była już giełdowa orka, aktualnie są zasiewy bo i pogoda giełdowa będzie sprzyjająca przez najbliższe kilka dni (korekcyjne spadki dla zajęcia poważnych pozycji, a i USD wzrośnie korekcyjnie, żeby następnie dużo się odchudzić). Po korekcie do 2700 pkt WIG 20 wzrośnie w następnym ruchu do zakładanego poziomu 3360 pkt. Powyższe wywody podyktowane są przede wszystkim koniecznością rozruszania klawiszy w laptopie, żeby nie zardzewiały oraz do złożenia życzenia Szanownym Inwestorom i Inwestorkom pomyślności we wszelkich aspektach, a giełdowych w szczególności.
Dziękuję za uznanie, a piszę nic nowego bo taki jest scenariusz opisany przeze mnie w okresie sierpień/ pazdziernik 2024 rok. Na razie idzie tak jak po sznurku, czyli od czasu do czasu lekko zbaczając. Aprobata do dezaprobaty przez Szanownych Państwa na okoliczność moich oczekiwań odnośnie zachowania giełdy w przyszłości jest według oczywistego rozkładu 80% do 20%, a nawet w porywach dezaprobata osiąga 95%. Bez zbytniej skromności z mojej strony oznacza to poprawność moich przewidywań. Konkluzja jest zatem taka, że należy oczekiwać takiego rozwoju sytuacji. Powyższe odnosi się jedynie do moich inwestycji (za dwa lata finalnie WIG 20 6000 pkt, spółka GPW 100 PLN, 1 USD = 2,85 PLN). Szanowni Państwa inwestorzy powinni jednak opierać się własnymi ocenami inwestując swoje pieniądze, a moje życzenie szczęścia w tych inwestycjach to dodatkowa premia.
Zakończony proces spadku WIG 20 do zakładanego poziomu 2700 pkt, z premią 20 pkt dla pełnych wiary we wzrosty i z taką stratą dla wątpiących i zapracowanych, bo jak wiadomo jak się pracuje cały dzień to nie ma czasu na zarabianie pieniędzy. Ale przecież potrzebni są dla społeczeństwa ci co orają i sieją, wytapiają stal i pieką chleb choćby i z zakalcem. Następny scenariusz jak powyżej, ale jeżeli chodzi o pogodę na wakacje to nie mam żadnej możliwości przewidzenia wyroków Natury. Powodzenia.