Autor: steve2 [91.205.244.*] 2025-03-06 19:36 Akcje zakopałem i wyciągnę jak zamienią się w złoto po 3. będzie frajda patrzeć razem jak ta rakieta po kolei będzie odpalać silniki do lotu, natomiast na mój papier nie licz choć chciałbym dalece więcej. wiesz dobrze że teraz już cudów nie nazbierasz bo to klejnot, który im starszy tym cenniejszy.
czyli steve2 miał rację, nazbierał po 0,32 i nikt perły nie sprzedaje bo papier cenny i czeka na 3zł, a pisałem mu że nieźle wtopił bo nikt tego od niego nie kupi i będzie sie tu kisił latami , ale on swoje, trzyma perłę w koszyku i czeka na 3zł
Oczywiście, że ma akcje powyżej 30 groszy jak wielu tutaj, Obserwator również i teraz zaklinają rzeczywistość. Niestety taki obraz typowego inwestora z forum bankiera. Ja im sie dziwię bo na ich miejscu to bym sobie akcje dobierał i uśredniał w dół. Ale jak widać i nich z kasą krucho :) zresztą cały obraz rynku NewConnetk jest taki, że jak wyłączymi z dziś aktywnych 228 spółek 3 spółki Milisystem, PGM i Scanway to średni obrót na pozostałych 225 spólkach to 10 tys. zł w tym te 928 zł na Sbe :)
Pokazuje to jakie dno panuje na tym rynku i idealnie pasuje tu, już tyle razy powtarzana nazwa, nie NewConnect a NJUŚMIEĆ :)
Do czasu aż tu nie wrócą środki z lokach, głównego parkietu i nie wrócą drobni akcjonariusze to będzie to umierać naturalnie.
Oczywiście wszystko w rękach Kieruli bo tu jedno ESPI może odmienić sytuację! Ale czy oni tego chcą, czym im na tym zależy? A może sie obrazili na to co o nich tu piszą? Im nie zależy na wzrostach bo swoją kasę z biznesu wyciągali w 2020-2021 roku i zarabiają dalej.
Może chcą przeczekać obecny marazm na tym rynku bo widzę, że nic sie nie dzieje i nie wiele by dała ich "aktywność" na ESPI?