Zobaczymy. Jak na razie mamy korekte czekam na reakcje na wsparcie na 1.80 jak nie będzie to trudno pozycja będzie do zamknięcia. Na szczęście na Dino dobrze zarobiłem.
Ja nigdzie nie pisałam, że to najlepsza firma. Firma jest słaba, ale wszyscy liczyli na tą falę co firmy zbrojeniowe porwała do góry. Tutaj fala opadła szybko , a ci udziałowcy co swoje akcje sprzedali to już całkiem dobili spółkę. Nie podoba mi się, że data publikacji wyników została przesunięta o miesiąc, wyniki pewnie bardzo słabe i próbują to odwlec w czasie. Nie podoba mi się, że spolka nie komunikuje żadnych swoich planów, nie wiemy nawet czy będą mieli finansowanie, bo umowy kredytowe się kończą w czerwcu. Nic nie wiadomo. Poczekam sobie z boku i zdecyduje później czy warto tu wchodzić czy jednak nie.
Ja pisałam powyżej, że nie podoba mi się, że nic nie wiadomo na temat finansowania bo umowy kredytowe im się kończą w czerwcu, no to teraz wiadomo, że umowy nie zostały przedłużone, generalnie pisałam, że nic nie wiadomo, no to teraz wiadomo. Twoje 1,15 się w końcu spełni jutro.
No to jeżeli umowy kredytowe kończą się w czerwcu i jak twierdzisz nie zostały przedłużone to czy to aby nie oznacza, że emisja ma pokryć długi? Czyli znalazł się ktoś według kogo to rokuje i warto wyłożyć kasę? Tak czy inaczej, spodziewam się dynamicznego ruchu - z tym, że mam mieszane odczucia w stosunku do tego, w którym kierunku się on odbędzie.
Chyba ty jedyny nie wiesz w którym kierunku ten ruch będzie. Będzie ostry spadek, może kiedyś to jakoś wróci do wzrostów, ale póki co to te ruchy są dla akcjonariuszy zabójcze.
No i technicznie mamy wypełnienie korekty do 1.80 tak jak wiele razy pisałem. Teraz spodziewam się reakcji jeżeli miałby być pozytywnie, jeżeli spadniemy poniżej 1.60/1.58 to wracamy na 1.40 potem 1.15.
Z tego co pamiętam, to Szanowny kolega z forum strat nie ma, bo kupował niżej. Za to Ty Szanowna Pani jak chorągiewka co chwilę zmieniasz nastawienie do spółki. Jak chciałaś sprzedać, to zapewniałaś, że spolka super, a teraz nagle ma polecieć ostro w dół. Nie twierdzę, że po takim info tak nie będzie, ale Ty straszyłam jeszcze zanim to info wyszło.
Ja pisałam dlaczego moja opinia się zmieniła, nie chce się powtarzać. To co zarząd tutaj wyrabia, ten kompletny brak komunikacji, te "niespodzianki" co chwilę, to niestety nie świadczy dobrze o spółce. Czego jeszcze się tutaj dowiemy?
Nie, zmieniam zdanie w zależności od wydarzeń na akcjach. Druga emisja w tak krótkim czasie po pierwszej, już nie wspomnę tych dwóch pacanów co tak wyrzucili akcje, no ale co im się dziwić, wiedzieli więcej niż my.
No właśnie ktoś wie więcej wcześniej niż ulica i AT pomaga ustawiłem się pod przyszłe wydarzenia o których już ktoś wie. Czemu ta informacja nie podowuje ze wisimy na dolnych widelkach ?
Możliwe, że ktoś chciałby dokupić akcje w niższej cenie, a za chwilę może wyjść jakas pozytywna informacja która ładnie podniesie kurs. Oczywiście to trochę myślenie życzeniowe, ale tutaj wcale by mnie to nie zdziwiło.
No właśnie, brak pozytywnych informacji, wręcz przeciwnie, same negatywne i to skumulowane jedna po drugiej. Pierwszy udziałowiec wyszedł z akcji - szok, drugi udziałowiec wyszedł z akcji - szok i niedowierzanie, pierwsza emisja - szok, ale i nadzieja, że już gorzej być nie może, druga emisja - masakra i strach co tu jeszcze może się wydarzyć. Firma całkowicie niewiarygodna. Nie liczą się z drobnymi akcjonariuszami, którzy tu duże sumy potracili.
To było przedwczora i to była informacja negatywna, jednak nie tak bardzo negatywna jak straszyli skoro kurs jakoś się trzyma. Mi chodziło o to co może zadziać się teraz. Co prawda ja wczoraj sprzedałem, ale obserwuje bo mimo wszystko może tu być wybicie i nie wykluczam ponownego kupna.
Może to być podtrzymywanie kursu i podbijanie przed wywaleniem akcji nabytych po 50 gr. Jak się ma dużo takich akcji to warto teraz kupić kilkadziesiąt tysięcy, żeby potem wywalić wszystko.
20 maja mamy walne więc zapewne do tego czasu będziemy stali i konsolidacji możliwe że tuż przed wolnym jak insiderzy coś będą wiedzieć więcej pokażą jakiś ruch na cenie.