• Obiecanki Cacanki Autor: ~saruman [89.25.240.*]
    A obiecywali że z kamieni milowych będzie dywidenda, i polecieli sobie nieźle w bambuko...
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: stary_nowicjusz [188.146.42.*]
    No niestety to jest lipa, polecieli w trąbę - totalnie niezgodne z polityka dywidendową

• Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Tomi [83.11.118.*]
    Chyba ze sa pewni sprzedazy projektu w tym roku
    no jakby byli pewni, to chyba nie musieliby zakładać, że musza miec kase na kilka lat funkcjonowania

ech, słaby ten news jest na wielu polach

i nie jestem trolem, konsekwentnie dokupowałem scope w tym roku i mama 4-cyfrową liczbę akcji
    ale moze jest to okazja do kolejnych zakupów.

• Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~anja [5.173.80.*]
    ja dokupiłam dzisiaj z rozpaczy chyba :-)
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Cierpliwy [79.185.219.*]
    do ~anja: za szybko, jeszcze sporo spadnie.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~anja [5.173.80.*]
    pewnie masz rację, nie pozostaje mi nic innego jak czekać i dokupić jeszcze jak spadnie.....
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Jorelo [83.7.108.*]
    Zarząd publicznie na spotkaniu z inwestorami 06.12.2024 powiedział, że ma środki na wypłatę dywidendy zgodnie z ich polityką.
    https://www.youtube.com/watch?v=Sqn8Sl1tyOc mówi o tym Szymon Ruta w obecności pozostałych członków zarządu. Wypowiedź w 1h 25 min nagrania, a o dywidendzie zaczyna się od 1h 23 min nagrania. Na każdym spotkaniu z inwestorami mówili że jest to podstawowa zasada ich firmy.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Joko [37.248.220.*]
    Mówmy wprost. Spółka obawia się konfliktu zbrojnego. Woli mieć kasę u siebie i w razie czego mieć więcej a nie mniej gdyby nam te kasę wypłacili.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~qw2 [37.31.19.*]
    Powiem wprost. W razie W. wolę mieć tę kasę u siebie bardziej niż w spółce. I na to się ze mną spółka umawiała. Te 10% dywidendy nie jest problemem. Problemem jest to, że to narusza zaufanie do spółki.
    Niestety sie z Tobą zgadzam. Gdyby niczego nie komunikowali wcześniej, to efekt dzisiejszego ESPI byłby inny, a tak - zaufanie spada i to poważnie.

• Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~MYTH [88.199.145.*]
    Trochę obok tematu, ale jednak. Może warto, abyście zerknęli na spółkę Ten Square Games. Tam, moim zdaniem firma właśnie w taki sposób jest na dobrej ścieżce, aby odbudować zaufanie inwestorów średnio i długofalowych - powrót do dywidendy (15,73 zł /akcję). Nie jest to spojler z mojej strony. Raczej sam zacząłem poszukiwać dobrych firm, w niekoniecznie wysokich wycenach z perspektywami wzrostu i wypłat dywidend.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~saruman [89.25.240.*]
    Zaufanie to jedna sprawa, ale druga - pomiedzy wierszami - moga nie mieć kasy na dowiezienie BacteroMica w najbliższym czasie. Czyli w ciągu 2-3 lat (na tyle starczyłoby to co już maja)... A podsumowując - kolejna spółka która ma głęboko (drobnych) akcjonariuszy.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Bzzz [31.0.1.*]
    Pytanie o oczekiwania. Ja mogę czekać i 5 lat, ale jeśli kogoś boli, że ma zablokowane środki bo nastawiał się na robienie kółeczek i skakanie co kilka tygodni/miesięcy między różnymi spółkami to taka decyzja zarządu rzeczywiście burzy strategię. Rozumiem żal, ale KAŻDA spółka w pierwszej kolejności musi dbać o własny interes, nie wprowadza się spółki na parkiet po to żeby robić dobrze spekulantom. Jak dla mnie niech leci, czekam na 150 i dokupuję bo wiem, że w dłuższej perspektywie i tak wyjdę tutaj na swoje.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~qw2 [31.0.49.*]
    Bzdury pleciesz o spekulantach i tyle. Jeżeli ktoś kupil akcje pod projekt pcrone to powinien dostać to na co się ze spółką umawiał. Połowę zysków z transakcji. I projekt bacteriomic może nie mieć dla niego znaczenia.a tym bardziej kolejne projekty spółki. Zmiana reguł w trakcie gry powoduje że spółka spada do kategorii SDS optic. Może za 5 lat sprzeda bacteromica ale czy inwestorzy coś z tego będą mieli wcale nie już takie pewne.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~saruman [89.25.240.*]
    Spekulacyjnie to ja sobie mogą skakać i kółka robic na Rafako etc; ale mam w portfelu spółki które darzę zaufaniem. Taką był SCP, ale już nie jest.
  • Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~wiatr_zdupy [194.28.48.*]
    Dnia 2025-04-23 o godz. 13:16 ~saruman napisał(a):
    > Spekulacyjnie to ja sobie mogą skakać i kółka robic na Rafako etc; ale mam w portfelu spółki które darzę zaufaniem. Taką był SCP, ale już nie jest i dlatego jestem już po podwójnym akcie defekacji.

• Re: Obiecanki Cacanki Autor: ~Kufel [31.0.54.*]
    No właśnie. Był. Polecieli w kulki jak Miron z Genomtec że nie będzie kolejnych emisji.
    Prof. P. Garstecki jestem swoim nazwiskiem firmuje to ch......grajstwo
[x]
SCPFL -0,92% 151,40 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.