Zarząd publicznie na spotkaniu z inwestorami 06.12.2024 powiedział, że ma środki na wypłatę dywidendy zgodnie z ich polityką. https://www.youtube.com/watch?v=Sqn8Sl1tyOc mówi o tym Szymon Ruta w obecności pozostałych członków zarządu. Wypowiedź w 1h 25 min nagrania, a o dywidendzie zaczyna się od 1h 23 min nagrania. Na każdym spotkaniu z inwestorami mówili że jest to podstawowa zasada ich firmy.
Powiem wprost. W razie W. wolę mieć tę kasę u siebie bardziej niż w spółce. I na to się ze mną spółka umawiała. Te 10% dywidendy nie jest problemem. Problemem jest to, że to narusza zaufanie do spółki.
Trochę obok tematu, ale jednak. Może warto, abyście zerknęli na spółkę Ten Square Games. Tam, moim zdaniem firma właśnie w taki sposób jest na dobrej ścieżce, aby odbudować zaufanie inwestorów średnio i długofalowych - powrót do dywidendy (15,73 zł /akcję). Nie jest to spojler z mojej strony. Raczej sam zacząłem poszukiwać dobrych firm, w niekoniecznie wysokich wycenach z perspektywami wzrostu i wypłat dywidend.
Zaufanie to jedna sprawa, ale druga - pomiedzy wierszami - moga nie mieć kasy na dowiezienie BacteroMica w najbliższym czasie. Czyli w ciągu 2-3 lat (na tyle starczyłoby to co już maja)... A podsumowując - kolejna spółka która ma głęboko (drobnych) akcjonariuszy.
Pytanie o oczekiwania. Ja mogę czekać i 5 lat, ale jeśli kogoś boli, że ma zablokowane środki bo nastawiał się na robienie kółeczek i skakanie co kilka tygodni/miesięcy między różnymi spółkami to taka decyzja zarządu rzeczywiście burzy strategię. Rozumiem żal, ale KAŻDA spółka w pierwszej kolejności musi dbać o własny interes, nie wprowadza się spółki na parkiet po to żeby robić dobrze spekulantom. Jak dla mnie niech leci, czekam na 150 i dokupuję bo wiem, że w dłuższej perspektywie i tak wyjdę tutaj na swoje.
Bzdury pleciesz o spekulantach i tyle. Jeżeli ktoś kupil akcje pod projekt pcrone to powinien dostać to na co się ze spółką umawiał. Połowę zysków z transakcji. I projekt bacteriomic może nie mieć dla niego znaczenia.a tym bardziej kolejne projekty spółki. Zmiana reguł w trakcie gry powoduje że spółka spada do kategorii SDS optic. Może za 5 lat sprzeda bacteromica ale czy inwestorzy coś z tego będą mieli wcale nie już takie pewne.
Dnia 2025-04-23 o godz. 13:16 ~saruman napisał(a): > Spekulacyjnie to ja sobie mogą skakać i kółka robic na Rafako etc; ale mam w portfelu spółki które darzę zaufaniem. Taką był SCP, ale już nie jest i dlatego jestem już po podwójnym akcie defekacji.
No właśnie. Był. Polecieli w kulki jak Miron z Genomtec że nie będzie kolejnych emisji.
Prof. P. Garstecki jestem swoim nazwiskiem firmuje to ch......grajstwo