• Wampira post scriptum. Autor: ~Wampir [83.25.70.*]
    Sprzedałem dzisiaj akcje kupowane poniżej 11 i 11zł. Nie wiem jeszcze czy dobrze zrobiłem ale zysk 25 tyś jest całkiem przyzwoity. Skłoniła mnie do tego analiza techniczna HTL . Otóż kurs znalazł się pod w miarę silnym oporem , co zaowocowało męczeniem się kursu na dzisiejszej sesji . Myślę ,że jutro już większa grupa ludzi zacznie realizować zyski a dołączy do nich spore grono osób których straty w ostatnich dniach się zmniejszyły.
    Dodam tylko .żew skrajnie niekorzystnym otoczeniu giełdowym może nastąpić pogłębienie ostatniego dołka
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~nobody [94.251.171.*]
    czy taki doświadczony inwestor jak Ty w przypadku spółek takich jak htl powinien kierowac się AT i chwalic się swoim zarobkiem na forum bankiera?
    myslałem,że faktycznie jestes zawodowcem ale dzis pokazałes całą swą amatorszczyznę
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~Waampir [83.25.70.*]
    do przedmówcy:
    1) AT doskonale pomaga wokreśleniu momentu kupna i sprzedaży papierów ( co pozwala na optymalizację zysków) i jeśli ktoś sobie nie zdaje z tego sprawy to lepiej aby od giełdy trzymał sięz dleka.
    2) Jeśli czytałeś moje poprzednie wpisy to powinieneś zauważyć , że nic sobie nie robię z tago rodzaju nierzeczowej krytyki jak Twoja.
    3) jestem PEWNY, że spośród osób obserwujących ten wątek niewielu uzyskało taką stopę zysku w ciągu kilku dni i domyślam się i wręcz zalecam aby każdy ustawił sobie pewien próg po którym realizuje zyski ( u mnie wynosi on 10% lub 25 tyś)i tak obracając gotówką w ciągu roku uzbiera się spora sumka.Ale cóż ? Każdy ma soją strategię i być może Twoja jest bardziej agresywna. W każdym razie jestem daleki od odbijania piłeczki .ROZUMIESZ?
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~nobody [94.251.171.*]
    otóż szanowny panie Wampir,wiem co to analiza techniczna i nie trzeba byc superanalitykiem żeby zarabiac w obecnym czasie na byle jakiej korekcie po parę %
    tym razem ci sie udało ale prawdopodobnie wiesz że im krótszy horyzont tym AT bardziej zawodna,wiec ile razy wygrałes a ile razy przegrałes?
    i tak na przyszłosc: profesjonalista nie trąbi o kwotach jakie wygrał przy danej spekulacji,bo giełda lubi płatac figle i odbierac zarobki na nastepnej inwestycji niepokornym i zarozumiałym inwestorom

• Re: Wampira post scriptum. Autor: ~al [195.85.199.*]
    Zbioreczka pod wyniki widze, no to niebawem przebijamy te 13 pln lekko
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~investor [95.41.117.*]
    zgadzam się, dynamika wzrostu powinna być imponująca

investor
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~tresor [217.153.105.*]
    podpisuję się obona rękami pod używaniem AT do wybierania momentów wejścia i wyjścia z transakcji, czyli jej timingu. Tutaj masz niewątpliwie rację.

Z całym szacunkiem ale odnośnie uzyskanej przez Ciebie stopy zwrotu (jak rozumiem około 10 %), to nie jest ona zbyt imponująca i to nawet jeżeli uzyskana została w kilka dni (nota bene widzę tez twój post z 15 lipca, co oznacza nieco dłużej, niż kilka dni ale nieważne). I faktycznie rację ma tu chyba "nobody", że ciężko co kilka dni znajdować nową spółkę i na każdej transakcji uzyskiwać w "kilka dni" po 10 %. Po prostu wzrasta ryzyko pomyłki.

Mam wątpliwości, czy to dobra rada z tym ustalaniem progu do realizacji zysku czyli stop profitem. stop lossa rozumiem, ale nijak nie jestem w stanie przyswoić dlaczego mam ograniczać swój zysk do 10 % skoro mogę zarobić powiedzmy 50. Po prostu nie rozumiem.

• Re: Wampira post scriptum. Autor: ~gringo [217.70.49.*]
    Do Wampir
    Ja też kupiłem poniżej 11 zł , ale nie sprzedałem mimo że zauważyłem pewne symptomy słabości na wczorajszej sesji.
    Nie sprzedałem bo dla mnie AT nie jest wyrocznią a co najwyżej instumentem pomocniczym.
    Przecież nie można uzależniać decyzji tylko i wyłącznie od tego że jedna kreska przebiła drugą kreske.
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~ksiądz dobrodziej [83.26.28.*]
    traktowanie AT jako prawdy objawionej i to na 4 sesje przed wynikami(prawdopodobnie bardzo dobrymi) to dowód na ignorancję klienta.Ten wampir szczerbaty jakiś jest.:))
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~Hannibal [83.28.119.*]
    Wszyskie wypowiedzi bardzo ciekawe, mam tylko jedno ale, jeżeli kierowac się AT to włśnie przed "chwilą" pojawił sie sygnały kupna w kolejności na RSI, MACD, CCI i DI, srednie są w poziomie a srednia 15-dniowa zaczyna lekko zakrecac do gory, jakos nie zręcznie jest sprzedawac wtedy kiedy wskazniki dają sygnaly kupna przynajmniej dla zwolenników AT.
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~Tomi [89.230.131.*]
    Uwaga na wampira to jest Hiena na tym forum !!!!
  • Re: Wampira post scriptum. Autor: ~Wampir [83.25.94.*]
    Witajcie!
    Dawno tu nie zaglądałem zatem kilka uwag o bieżącej sytuacji:
    1) Do przedmówcy ( Tomi) - Hiena to zbyt łagodne określenie mego charakteru- i trochę mnie to dyskredytuje. Zatem proszę ulżyj sobie z całej siły i inwencji a mnie w ten sposób dowartościujesz.
    2) Stało się to o czym pisałem w swoich poprzednich rozważaniach. Czyli zjazd po ogłoszeniu wyników.
    3) W ten sposób na wykresie otrzymujemy złowrogą formację podwójnego szczytu , potwierdzoną ogromnym obrotem
    4)Ciekawi mnie jaka będzie teraz motywacja do zakupienia HTL? - Macie jakieś pomysły w tym temacie?
    5) Strategia wielokrotnego realizowania w ciągu roku 10 % -wych zysków naprawdę jest dobra . Jak wspominałem kiedyś gram na giełdzie od 1995 roku i wypróbowałem różne strategie zarabiania pieniędzy .Wybór tej metody wynika zapewne z mojej dużej giełdowej aktywności.
    6)Oczywiście jak zwykle podstawię wiaderko pod HTL tylko nie wiem jeszcze na jakim poziomie - to się okaże za kilka sesji.
    Pozdrawiam serdecznie życząc samych udanych transakcji
[x]
HTLSTREFA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.