• Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Zobten [46.134.89.*]
    Dnia 2025-04-11 o godz. 08:06 ~Mm napisał(a):
    >>  Bez kozery powiem pińcet …

Pudło!

Po pierwsze:
    Nie dokładnie pińćset ale pińćset z mini-ogonkiem a dokładnie 517,10 zł (przyjmując okrągłe 200 a ono z czasem przecież rośnie, tak jak mniej więcej rosną ceny nieruchomości w Warszawie).

Po drugie:
    To nie jest tak, że spółka jest całkowitym golasem posiadającym tylko i wyłącznie Rezydencję Naruszewicza i nic więcej. 
    Błąd! Duży błąd, nawet WIELBŁĄD!

Oprócz Rezydencji Naruszewicza spółka posiada jeszcze cUś-tam.
    Na to cUś-tam składają się: Zgromadzony w kilku ostatnich latach kapitał + bieżące dochody Y24 i 1Q25 + flota car + udzielone pożyczki + założone rezerwy + kredyt CHF + itd.,itp. [innych detali nie liczę].
    Kalkulator razem z raportem 3Q24 mówią mi, że razem tego cUś-tam jest całkiem sporo bo ok. 301 mln PLN, czyli dokładnie  778,23  zł/akcję.
    W szkole mnie uczyli, że:   517,10 + 778,23  = 1 295,33 zł.
    [  W obliczeniach tych nie jest uwzględniony zakończony już 4Q24 i 1Q25 + inne tam… A kredyt CHF liczony jest bardzo ostrożnie bo w wysokości tylko 25 mln zł ].

Ja z kozerą powiem: Co najmniej 13 setek jest jak w pysk strzelił  a nie żadne tam pińćset.
    Owszem ale tysiącANDpińćset to będzie całkiem niedługo, bo czas płynie, ceny nieruchomości w Warszawce rosną, upływają kolejne kwartały z ich zyskami, rosną sądowe odsetki od kredytu CHF, udzielonych pożyczek, lokat, itd., itp.

Pińćset to byłby golas bez cUś-tam, czyli upraszczając: Golas z budą ale bez żadnego szmalu.
    …  A tu jest i buda i szmalu też jest/będzie nawet jeszcze więcej niż ta cała buda jest warta.

Obliczenia te są wykonane na podstawie danych zawartych w oficjalnym raporcie spółki po trzecim kwartale 2024 roku z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku.

Taki jest majątek spółki na dzień 30.września 2024 roku, czyli ponad pół roku temu.

Wynosi on dokładnie ww. 1.295,33 zł/akcję, w tym:
    Rezydencja Naruszewicza 517,10 zł/szt., czyli 200 mln zł
    + cały kapitał fin. w spółce  778,23 zł/szt., czyli 301 mln zł
    -----------------------------------------------------
    Razem:                             1.295,33 zl/szt.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Zobten [46.134.89.*]
    W notowaniach  zazwyczaj kurs jest znacznie wyższy od zgromadzonego już majątku notowanej spółki, często wielokrotnie wyższy. Jest on pochodną nie tylko zgromadzonego majątku spółki, czyli tzw. fundamentów ale także perspektyw, w tym przede wszystkim perspektyw finansowych.  Z większością spółek tak jest, nie tylko na GPW ale wszędzie.
    Za tydzień opublikowany będzie raport roczny za 2024 rok. Będzie go można porównać w wyżej wymienionym raportem za III kwartał 2024 roku i dokonać odpowiednich korekt.

Teraz rozumiecie dlaczego Fesenko bez zmużenia oka kupował kilka lat temu przez Greena SA akcje płacąc po 200,- zł za sztukę? Robił on a właściwie dopiero zrobi na tym super interes.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Egon [89.64.1.*]
    Analiza zobten zacna ale huuuu...z tego wynika. Kurs jest tam gdzie jest. Nikt kijem nie dotyka. Jest grupa marzycieli co piczy na drapane czyli na wielkie bogactwo które nigdy się nie wydarzy.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    Dnia 2025-04-17 o godz. 07:30 ~Egon napisał(a):
    > Analiza zobten zacna ale huuuu...z tego wynika. Kurs jest tam gdzie jest. Nikt kijem nie dotyka. Jest grupa marzycieli co piczy na drapane czyli na wielkie bogactwo które nigdy się nie wydarzy.

Kup sobie x akcji,zaciśnij zęby i poczekaj.

Ile? nie wiem,może rok,może dwa,a może i trzy.

A może nigdy.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    Dnia 2025-04-17 o godz. 08:20 ~Egon napisał(a):
    > A może nigdy.

Widzę że nic cie nie przekona.
    Proponuję iść na Rafako,na CD-reda,lub inne setki spółek, na longa,albo na 2 dni.

• Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Egon [37.109.33.*]
    Nadmienię jeszcze że nie dalej w sierpniu 2024 kurs wise i fmg były sobie niemal równie. A dziś różnica jaka? Kurs Wise musiały wzrosnąć około 50%. A miala być tak słodko..
    To tylko kurs odpowiedni mnie przekona. Reszta że jest tanio i mega perspektywy i inne dyrdymały o niczym nie świadczą
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~LPP [31.60.104.*]
    Jak tam ciemniaku, który raportów czytać nie potrafi i który wolumenu od obrotu nie odróżnia?
    Teraz z faktami z raportu ciemniak dyskutuje. Ten to z baranem się na łeb zamienił.

Zapomniałeś już co sam napisałeś? Nawet to co piszesz masz gdzieś.

Dnia 2025-04-11 o godz. 17:33 ~ciemniak wyka teraz egon napisał(a):
    > Od teraz przestaję pisać. Forum marzycieli. Topcie się w tym. Do maja będzie po 60 PLN wpadnę i zapytam jak humory :,)
    To ile w ostatnim roku zarobiłeś minus 10 czy 20%? Konkret
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~JanKes [31.60.8.*]
    Tylko prymitywne tępaki zaglądają do cudzych kieszeni.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~FrankCH [31.60.72.*]
    Typowego tępaka nic do niczego nie przekona.
    Dzień słoneczny a on że noc.
    Plują a on że to tylko najwyżej deszcz pada.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~JanKes [31.60.8.*]
    Analiza fundamentalna - to "trudna wyraaza", niezrozumiała i obca dla typowego ciemniaka.
    Ciemny ciemniak i tak wie lepiej. Co tam jakieś fundamenty, analizy, fakty, raporty, itd.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Abc [77.65.100.*]
    Wszystko pięknie, na papierze (czyt. w księgach) się zgadza. A na papierze (kurs) już niekoniecznie… skoro jest tak pięknie to jakim cudem tu się ludzie nie zabijają o akcje po 70-80-90 zł? Przecież to jak za darmo! Nikt z bywalców GPW nie umie czytać raportów, nie zorientował się, że taka okazja?! Jakim cudem? Odpowiedzi są dwie: albo sami amatorzy po tym świecie chodzą (poza kilkoma bystrzachami z forum
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Har [31.60.37.*]
    Bo prawie nikt o tej spółce nic nie wie a spółka jest skrajnie niedowartościowana.
    Bo o LPP po 35, 40, 50 zł też nikt się nie zabijał.
    Bo to samo było z Dino i wieloma innymi spółkami.
    Bo Fesenko płaci analowi za utrzymanie kursu na jak najniższym poziomie.
    Bo spółka zapewne celowo prowadzi złą politykę informacyjną.
    ... i jest jeszcze wiele, wiele innych powodów.
    Jako jeden z bardzo nielicznych wiesz coś więcej niż plebs pospolity a nawet tzw. analitycy, fundusze, inni gracze, banki, itd.
    Na wszystko przyjdzie czas.
    Korzystaj z okazji póki jest jeszcze, bo potem będzie za późno.
    Z tą spółka już co najmnie 3 razy tak było i to bez żadnego powodu.
    Teraz jest i będzie powód w postaci wyroku a spółka ma takie fundamenty jak żadna inna.
    W tej chwili jeszcze za siedemdziesiąt kilka możesz kupić coś warte co najmnie 1300 a o tym wie bardzo niewielu.

Nie ma nigdzie takiej drugiej przebitki ani okazji. Korzystaj póki jest, bo już niedługo może być za późno.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~ktoś-no1 [87.101.42.*]
    Witam.
    Jestem na podłodze od Pana Prezesa Rozłudzkiego , czyli trochę minęło czasu. Pierwsze 6 tuzów podłogi, notowania podawane w wiadomościach radiowych lub, dnia kolejnego w gazetach. Wykresy robione na papierze milimetrowym , obowiązkowa wizyta w DM aby złożyć zlecenie, ach to były czasy. Ile przez te lata było mega okazji , sam nie potrafię już powiedzieć, ale na pewno LPP jest w czołówce . Pamiętam jak " fachmany" pisali 50 ??? , firma co handluje szmatami ? , po wyskoku do 400 stówek, no to rozgrzany bankier do czerwoności , - hakowych szukali , a dalej cyk parę koła za sztukę . POLNA ( miałem) jak Pan inwestorek sobie kupił , to pisałem oddam po stówie i wyżej. Ile "ciepłych" słów poleciało pod moim adresem, słowa dotrzymałem od 100 - do 108 poszło wszystko - wykończyłem cały dom + meblowanie . I nie pisze aby się czymkolwiek chwalić , nie nie o to mi chodzi , piszę po to aby powiedzieć że jak jesteś przekonany że spółka jest dobra i ma przed sobą dobre rokowania to trzymaj nie daj się ....... Ja będę trzymał do momentu powrotu skąd spadło, czyli koło 2,5 k . I teraz się śmiejemy i szydzimy. Aa 651, za chwilę napiszę co to jest
    Dalej 651 w pamięci zostawiamy.
    Po wejściu JSW na podłogę coś koło 124 plnów , non stop zjazd i tak do 10 z groszami - 2008 rok. Mój już były szef, zaprasza mnie do biura, Pani Katarzyna robi kawę mimo, że odmówiłem ale szef nalegał. Drzwi gabinetu się zamykają, no to myślę teraz się zacznie jazda, a tu nie szef gdzieś się dowiedział , słyszał , że podłoga mi bliska i prosi o poradę . Po debiucie JSW nakupił jak g......i akcji, chciał córce na mieszkanie zarobić, a została mu 1/10 co zainwestował. I pyta co ja sądzę o tym , jak z tego wybrnąć ? Nie powiedziałem mu co ma zrobić , ale powiedziałem co ja bym zrobił, - wartość spółki równała się wartości zakupu Knurowa - Szczygłowic czyli coś koło 1,5 mld plnów , czyli mega nie doszacowanie. Nakupiłbym akcji jak głupi nawet kosztem kredytu. I tak zrobił, wziął 2 razy tyle akcji, odrobił stratę i opylił wszystko po coś koło 90 pln, do dziś dostaję co rok newsy z podziękowaniami, a ja marny żuczek kupiłem tylko 5 k po 11 i oddałem po 60 - taka sierota jestem
    Morał - nie pchaj się dużą kasą w debiuty , a zwłaszcza na "niu", bo może boleć . Kup akcje po przejściach, zwłaszcza które plusiki mają powtarzalne . PS. na niu jest jedna która chyba, powtarzam chyba ma złe za sobą, a ff kosmicznie mały i wyskok kiedyś imponujący zaliczyła
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Egon [37.248.253.*]
    Fajnie napisane. Niby wszyscy wiedzą że tanio ale nikt nie kupuje? Gamonie jacyś czy co?
    Nasza podłoga , zapewne i nie nasza ma to do siebie jak coś rośnie tak po 3 i więcej sesji z 30 % to się dopiero zaczyna zainteresowanie i peany pochwalne śpiewane są na forach. Taki urok ff
    tajtanik utonął , liczyłem że tym razem się obroni
    1. Przeczytaj sobie ciemniaku w słowniku definicję słowa NIKT, bo nie wiesz co ono znaczy.
    2. Podaj ciemnoto daty sesji z zerowym wolumenem w ciągu ostatnich powiedzmy dwóch lat (o sorry ciemniaki nie mają przecież pojęcia co to jest WOLUMEN).
    3. Wiem, że to zbyt skomplikowane dla ciebie, że nie wiesz co oznacza słowo NIKT ani WOLUMEN i że żadnych dat nie podasz, bo nie masz o tak prostych sprawach najmniejszego pojęcia.
    Ciemniaki potrafią tylko i jedynie swoimi bredniami vel bzdurami zaśmiecać wpisy ludzi stokroć mądrzejszych od siebie i wcale tu nie mam na myśli siebie. Typowy trollowy spam, nic więcej.
    A ja zadam RETORYCZNE (wiem, że ciemniaki nie rozumieją tego słowa) pytanie:
    Dlaczego na obecnych poziomach PRAWIE nie ma SPRZEDAJĄCYCH oprócz anala blokującego kurs i jednego może dwóch żałosnych kolażyków?
    KolaŻyków napisane celowo. Powinno być raczej: ... RZałosnych KolaŻyków.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~look [37.47.184.*]
    Dnia 2025-04-18 o godz. 22:24 ~ciemniak wyka vel egon napisał(a):
    > ... dlaczego nikt nie kupuje...

Tak według ciemniaka wygląda ten NIKT:

Okresy tygodniowe:
    https://prnt.sc/g73aI8wecMEe

A tak okresy miesięczne:
    https://prnt.sc/wHcOkAXWjG5C

Przy ff ~ 40 tyś.
    Wprawdzie przygłup tego i tak nie zrozumie ale:

NIKT to zaimek rzeczowny, znaczy tyle co 'żadna osoba' – używamy go w funkcji rzeczownika.
    Jak masz więcej niż minus 20% w skali 1r to jest to spowodowane większym pobytem czy podażą? Znowu flustrat wiszący na haku wpadł w szał obrażania. Umaluj jajka i się wycisz.
    Bredzisz jak zwykle ciemniaku. ty najlepiej wiesz czy ja "wieszę ponoć na jakimś haku", czy zarobiłem tyle ile ty nie potrafisz sobie nawet wyobrazić. Tak samo to wiesz jak to co to jest WOLUMEN i co oznacza NIKT. To znaczy nie masz najmniejszego, bladego pojęcia.
    Nikogo nie obrażam. Stwierdzam fakty. Ciemniak jest po prostu ciemnym ciemniakiem. Nic więcej.
    Nazywanie kogoś ciemniakiem to komplement? Swojej żonie czy mężowi hehe też tak mówisz?
    Jak zwykle NIC nie zrozumiałeś.
    Ciemniak jest po prostu ciemniakiem. Nic więcej. To tylko stwierdzenie FAKTÓW.
    Takie są fakty na podstawie twojej wiedzy i twoich wpisów. Nic więcej.
    ..A ten twój ostatni wpis jest tego tylko kolejnym DOWODEM.
    Ciemniak jest ciemniakiem. Nic więcej. Takie są FAKTY.
    Uśmiałem się. Kupujących to pewnie z 10 tuzinów. Walą drzwiami i oknami. Biorą pkc. Kurcze jak to robią jak kurs coraz niżej. Takie cuda tylko tu
    Przeczytaj sobie cwfaniaku w słowniku o trendzie wzrostowym i spadkowym i porównaj z rocznym wykresem. Co widzisz? Jak się nie zgadzasz z tym ci widzisz obróć wykres/montor o 180°. Super. Znowu możesz marzyć o milionach...hehe
    Nie wypisuj mi bzdur ciemniaku o trendach. Masz o tym takie samo pojęcie jak o WOLUMENIE i co oznacza słowo NIKT. Znaczy ZERO.
    Popracuj najpierw nad ortografią, interpunkcją i innymi rzeczami, których uczą w szkole podstawowej.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~Paweł [31.0.182.*]
    Nawet w święta ciemniaki muszą pluć jadem
    Wytłumacz wreszcie największy ziemniaku nie tylko na tym forum ale na całym Bankierze co oznacza to twoje:

" ... właściciele się bogacą a ulica jest w ciemej d..."

Tym wpisem pobiłeś wszystkie rekordy ciemniactwa.
    Co zrobili ci owi "właściciele", że masz taki uraz do nich? Wszystko ci się we łbie przez to pomieszało.
    Zobacz sobie ciemniaku jakie są wolumeny ŚWIATOWYCH GIGANTÓW na NewConnect w Polsce, takich jak: Mercedes, VW, BMW, Porsche, Jeronimo, ... itd.
    Wtedy się okaże, że na WF są większe niż tych gigantów światowych.
    Ty oczywiście nie kumasz takich rzeczy jak dzienny wolumen w stosunku do ff. Wiadomo, ciemniaki nie rozumieją rzeczy elementarnych.
  • Re: Pińćset? – PUDŁO! Błąd, nawet WielBłąd Autor: ~desideratum [31.61.186.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU
[x]
IBSM 0,00% 61,20 2025-10-14 09:12:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.