• Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Paweł [46.134.72.*]
    Nie rozumiem tego ładnego startu i konkretnego załamania.. O co im chodzi coś może merytorycznie to wytłumaczyć?
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: _wiatrak_ [83.30.230.*]
    Ja nie wiem :(
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Mnbv [185.72.187.*]
    Karmią was, zaraz zapewne pójdą komunikaty o zmianie stanu posiadania, a jak już narobicie ze strachu, że leci i wywołacie panikę pozbywając się akcji kurs zapewne zostanie wywindowany na 3zl albo zostanie na 0,5zl :) zobaczymy
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Difihuho [188.146.62.*]
    Merytorycznie albo,albo dziękujemy za konkret.Bedzie 3 zl albo 50gr pewnie o taką odpowiedź chodziło twórcy watku
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Paweł [46.134.72.*]
    Spółdzielnia jeszcze chwilę i będzie grać sama z sobą jak takie nr odwalają..
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Spokojny [95.175.7.*]
    Ja poczekam na peronie tym razem
    Upchnąłem wszystko co miałem dzisiaj w rynek
    Teraz ryzyk fizyk - albo kupię jutro pokaźny pakiet jak kurs poleci w okolice 1 PLN albo poczekam na kolejną serię wzrostów i spadków
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Ser [78.30.66.*]
    Będą grosze i męka, przerabiane na wielu spółkach z nc.
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~abc [77.65.111.*]
    wytłumaczę wam na ponizszym przykładzie co się wydarzyło/wydarzy na milisystem:

Pewnego razu do wioski zamieszkiwanej przez rolników gdzieś w sercu dżungli przybył człowiek z miasta i ogłosił, że kupi małpy w cenie 10$ za sztukę.

Wieśniacy wiedząc, że w dżungli jest bardzo dużo małp z miejsca ruszyli do dżungli by je łapać.

Człowiek z miasta kupił tysiące małp po 10$.

Kiedy ilość małp zaczęła spadać wieśniacy powoli zaprzestawali ich szukać. Niebawem poszukiwanie i łapanie małp przestało być zajęciem wartym 10$. Zaczęli opuszczać dżunglę i wracać do swoich farm by uprawiać ziemię.

Wówczas człowiek z miasta podwoił stawkę. Od teraz będzie płacił 20$ za małpę. Nowa wyższa cena przywróciła wieśniakom ochotę do poszukiwań i po raz drugi opuścili domostwa i zapuścili się do dżungli.

Tego lata populacja małp zmalała jeszcze bardziej i wieśniacy pomyśleli, że lepiej wrócą do uprawy ziemi bo za sprzedane małpy nie kupią wystarczająco dużo jedzenia na zimę.
    Gdy wrócili do wioski czekała na nich dobra wiadomość. Cena małp podskoczyła ponownie i kosztują już 25$. Ludzie znowu pobieli w na polowanie.

Nie minęło wiele czasu kiedy małpy stały się taką rzadkością, że przez kilka dni nikt żadnej nie widział a co dopiero złapać. Taki wysiłek nie wart był nawet 25$. Przyszła jesień i wszyscy wieśniacy wrócili na farmy. Wiedzieli już, że po dziewięciu miesiącach nieobecności jest już za późno by zacząć uprawy. Całe szczęście ze sprzedaży małp uzbierali tyle pieniędzy by móc kupić jedzenie na zimę.

Okazało się, że człowiek z miasta nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Ogłosił, że kupi małpy za 50$ za sztukę! W wiosce zawrzało. Mężczyzna jednocześnie wyjaśnił, że musi wracać do miasta w interesach ale zostanie jego asystent i on będzie kupował małpy w jego imieniu.

Jak tylko mężczyzna opuścił wioskę asystent zrobił zebranie i rzekł do zgromadzonych:
    „Wydaje się wam, że sporo zarobiliście sprzedając małpy prawda? Ale czy nie chcieli byście stać się na prawdę bogaci?”

„Tak, tak!” wykrzyknęli chórem mieszkańcy wioski.

Asystent więc kontynuował. „Jestem w posiadaniu wielkiej, ogromnej klatki wypełnionej po brzegi małpami. Sprzedam je wam za 35$ za sztukę a kiedy wróci człowiek z miasta sprzedacie mu je za 50$ za sztukę i bez wysiłku zgarniecie spory zysk. Dzięki temu nie tylko będzie mogli kupić jedzenie na zimę lecz również również po nowym płaskim telewizorze!”

Wieśniacy byli zachwyceni, szybko zebrali razem wszystkie oszczędności, wykupili wszystkie małpy z klatki asystenta i z niecierpliwością wypatrywali człowieka z miasta.

Człowieka z miasta ani jego asystenta już nigdy nie zobaczyli. Wszystkie małpy które kiedyś biegały po dżungli były teraz w wiosce. Wszystkie oszczędności wieśniaków zniknęły.
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~abc [77.65.111.*]
    teraz wy kupujecie te malpy po 35$ liczac, ze na pewno na tym zarobicie...
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Bajtel [5.189.221.*]
    Że już po wszystkim?
    Akcje w 2022 roku kosztowały 10zł teraz ledwie złotówkę to chyba wtedy była małpa czy ostatnio powyżej 2zł? Spadnie na grosze i koniec cyrku?
    Patrząc na pakiet jaki wykupili z serii 1.09 to chyba raczej nie zdążyli wysypać w dniu dzisiejszym.. Ale ostra zagrywka która może wielu zniechęcić do inwestowania. A jak już wcześniej napisałem zostanie sama spodzielnia po takich nr
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Dnia 2025-04-15 o godz. 18:50 ~Paweł napisał(a):
    > Patrząc na pakiet jaki wykupili z serii 1.09 to chyba raczej nie zdążyli wysypać w dniu dzisiejszym.. Ale ostra zagrywka która może wielu zniechęcić do inwestowania. A jak już wcześniej napisałem zostanie sama spodzielnia po takich nr

Pewnie nie słyszałeś o tym, że nowa emisja zanim zostanie dopuszczone do obrotu giełdowego uchwałą giełdy, musi zostać zarejestrowana w Krs-ie. Na chwile obecną nie ma ani rejestracji, ani uchwały giełdy o dopuszczeniu do obrotu..
    Ale, co ja tam wiem, ty jesteś tu najmądrzejszy ze swoimi opowieściami..
    Nie twierdzę że jesteś mądrzejszy ty czy ja.. Po to jest forum aby wymieniać się spostrzeżeniami.. A za twoje wielkie dzięki :)) Czyli spadek jest kontrolowany bo drożej nie będą wystawiać niż obecny kurs.. No chyba że
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Spokojny [95.175.7.*]
    Moim zdaniem zbliżamy się do końca tej farsy
    I teraz w najbliższych dniach zapewne zrealizuje się jeden z dwóch scenariuszy
    1. Fundy zostawia tę grę powodując drastyczne zmniejszenie obrotów co spowoduje powolne opadanie kursu pod własnym ciężarem - w tej wersji jak ktoś jest jeszcze na plusie powinen zastanowić się nad realizacją zysków
    2. Będziemy mieli wreszcie konkretne odbicie i polecimy w okolice 2 PLN z jednoczesną zagrywką funtów jak na EUCO

Czy któryś z tych scenariuszy się sprawdzi ??? Nie wiem. Każdy niech sam decyduje

Ja jeszcze raz wejdę jak kurs otrze się o 1 PLN :)
    Dnia 2025-04-15 o godz. 18:59 ~Paweł napisał(a):
    > Nie twierdzę że jesteś mądrzejszy ty czy ja.. Po to jest forum aby wymieniać się spostrzeżeniami.. A za twoje wielkie dzięki :)) Czyli spadek jest kontrolowany bo drożej nie będą wystawiać niż obecny kurs.. No chyba że

W obecnej sytuacji zamieszanie jest po stronie Ragnara, Centurion raczej zostaje w akcjonariacie, część sprzedali, aby objąć akcje emisji C. Ale najważniejsze w tym jest, że mają kasę na podjęcie współpracy o której piszą w ostatnim Memorandum Inwestycyjnym i to, że członek Rady Nadzorczej widzi perspektywy dla spółki i pakuje w nią prawie 700 tys zl. Zapowiada się ciekawy czas z komunikatami, których będzie dużo w najbliższym czasie i na takie ruchy, jak obecnie powinieneś być przygotowany i nie panikować po chwilowych spadkach. ;;))
    Nie panikuję na szczęście. Ma duże jaja
    Dnia 2025-04-15 o godz. 19:23 ~Paweł napisał(a):
    > Nie panikuję na szczęście. Ma duże jaja

Odnoszę inne wrażenie.;;))
    Do końca miesiąca będziesz miał powody do satysfakcji z dokonanej inwestycji w Mili.
  • Re: Ktoś to kuma o co chodzi? Autor: ~Paweł [46.134.84.*]
    No i jestem zadowolony,powoli... Zwątpiłeś w moje jaja haha są na miejscu i szczekam
    Dnia 2025-04-25 o godz. 19:11 ~Paweł napisał(a):
    > No i jestem zadowolony,powoli... Zwątpiłeś w moje jaja haha są na miejscu i szczekam

Skoro masz jaja, to nie dziwie się, że szczekasz. ;)
[x]
MILISYS -9,74% 0,38 2025-10-21 17:01:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.