• Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~ulagula [83.16.48.*]
    Zadziwia mnie, że są ludzie, którzy uważają, że absurdalne opinie wypisywane przez ,,zatroskanych'' i obnażających beznadzieję JSW mogą coś zmienić. Zaryzykowałem własne pieniądze w ten papier bo wydaje mi się, że rzeczywiście dość duży poziom szortowania daje szansę na konkretny zarobek w przypadku odbicia. Z drugiej strony wiem, że żeby to mogło się stać musi pojawić się impuls, nie wystarczy że ,,zabraknie'' akcji do odkupu, bo nie zabraknie. Obserwuję JSW od jakiegoś czasu już dwukrotnie utility było na poziomie 100 % i co i nic. Za chwilę znowu pojawiły się pakiety do pożyczenia i tak będzie dalej. Jeśli na JSW nie wydarzy się coś dobrego to z mitycznego ,,wyciskania'' nic nie będzie. Gdyby to było takie proste, już dawno jakiś duży fundusz zagrałby dużymi środkami na L i rozpoczął operację. Skoro tak się nie dzieje to znaczy, że tak się nie da. Na podawanym tu często jako ostatni przykład Eutelsacie impulsem była informacja, że Musk może wycofać swoje starlinki z Ukrainy a Eutelsat miałby mieć możliwości do budowy podobnej usługi (inna sprawa czy to prawda). Jeśli na JSW nie zobaczymy jakiejś dobrej informacji (ale nowej a nie odgrzewanej) moje pieniądze będą tu w najlepszym przypadku gnić, choć bardziej prawdopodobne, że je w części stracę. Jedna duża dobra informacja może natomiast rzeczywiście wszystko zmienić. Prosiłbym aby max i jego koleżeństwo nie produkowało się pod tym postem.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Luis [83.28.204.*]
    Konkretnie i w punkt.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Hauhau [213.134.161.*]
    Po pierwsze przy każdej setce gwałtownie rosło. Po drugie akcji do odkupu nie ma w takiej ilości jaka pożyczyli, dlatego zatrudnili tych trolo od manipulacji i zasmiecania forum po kilkadziesiąt postów na dobe
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Aaa [31.0.91.*]
    Czy ty naprawdę uważasz że ktoś zatrudnił troli do pisania na tym forum? Ludzie z tego forum mają znikomy wpływ na akcje o ile mają jakikolwiek.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~ulagula [83.16.48.*]
    Tak, masz rację oczywiście. To gadanie o zjednoczonej ulicy jest dość zabawne w kontekście dużych graczy. Ale wydaje mi się, że szorterzy nie zaniedbują nawet najdrobniejszych okazji do realizacji własnych interesów, więc grosik do grosza .... Te niezbyt przekonywujące, ale produkowane masowo posty mogą jednego czy drugiego jednak wystraszyć, tym bardziej, że - przyznać trzeba JSW - nie rozpieszcza wynikami i informacjami tych, którzy coś w to włożyli.
    Z drugiej strony (L) - moim zdaniem - nie ma naganiaczy finansowanych przez dużych graczy, jest za to sporo zawieszonych na haku i takich co próbują tego samego co trolle szortowe ale na odwrót. I tak to się tu kręci, że już słuchać hadko i nudy.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Drdr [84.40.157.*]
    Zabawne? 9 mln zebranych akcji to chyba jednak jest calkiem sporo. I powiem Ci kolego wiecej, ze takiej sytuacji nie pamietam na naszej gieldzie, zeby ulica sie tak zjednoczyla. Ale dla Cb to moze byc zabawne, kazdy ma swoj punkt widzenia
    To prawda, że tutaj to sytuacja bez precedensu, ale przy 117 milionach wszystkich akcji jsw te 9 mln mogą pomóc ale same z siebie nic nie mogą zmienić. Nawet jakby drobni zablokowali dwa razy tyle to i tak jakiś GS wywali dio pożyczenia pakiet, bo dlaczego nie, dobrze mu przecież za to płacą. Bez dobrej, nowej informacji nic z tego nie będzie, ale jeśli taka się pojawi to te zablokowane akcje rzeczywiście mogą ładnie zagrać, pod warunkiem, że zawieszeni na hakach od 50, 40 PLN nie zaczną szybko wiać, żeby tylko odzyskać swoje dutki i zapomnieć, że przez rok czy dwa ich kasa zupełnie nie pracowała. Pozdrawiam
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Jok [31.60.102.*]
    Niech pożycza. Co dalej nie zmienia faktu,że będzie musial oddać zaległe + pożyczone! Czyli twoje myślenie wzięło w łeb.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~WetMtnsRebel [109.207.69.*]
    A znasz historie, jak Rosja opłacała troli na francuskich forach i cisnęła, żeby zamknąć atomówki i zamienić na gazowe, bo niby bardziej eko? Też każdy się śmiał, aż Rosja w końcu się przyznała i cwaniaczki z różnych forum pochowali głowy w piasek.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Edek [193.7.194.*]
    Uważam, bardzo trafne spostrzeżenia. Mam podobne odczucia. Te bzdury co wypisują z jednej i drugiej strony to szkoda czytać. Każdy kto posiada akcje powinien się kierować swoim rozumem i rozsądkiem.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~iro [83.8.87.*]
    jestem ciekawy dla kogo te głodne bajki o bankrutwie jsw,
    dzień i noc bajdurzenie o niczym,ktoś ma w tym interes?
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Domino [46.112.100.*]
    Nie pisze się zainwestowałem swoje pieniądze w jsw tylko pisze się przegrałem wszystko na jsw .
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Jok [31.60.118.*]
    Ty o spekulantach piszesz pozostali o prywatnych inwestorach. Zreszta co ty możesz wiedzieć z dynią o zawartości szamba.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Zext [212.109.144.*]
    Tympe naganianie na bankruta trwa. Ludzie naiwne wyrzucają dorobek życia w błoto. Ale nikt im nie może zabronić, nie słuchają rad życzliwych.
    Przecież to wstyd się przyznać do posiadania aukcji JSW.
    A Ty tu po co ?
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~iro [83.8.87.*]
    tympy człowiek do wynajęcia za grosze
    Ej, chłopie idź stąd. Masz tu jakichś kolegów ?
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~żeglarz [46.112.104.*]
    Co do jakości tego forum to jest totalne dno dna, ale za bardzo nie ma alternatywy gdzie zwykły drobny inwestor może zdobyć jakieś świeże njusy, musi niestety mocno się napracować by przefiltrować to całe sza mbo by zdobyć jakieś cenne informacje, uważam też że nie doceniasz wpływu forum bankiera na decyzje inwestujących, według moich szacunków wynosi 15 % do nawet 20 % ... ja bardziej patrzę na to forum przez pryzmat nastrojów panujących wśród inwestorów, a decyzje podejmuję po analizie wielu innych czynników ...
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Me [213.134.185.*]
    Obawiam się że takim wpisem (który mówi prawdę ) bardzo się tu narazisz. Jeśli ślepo nie wierzysz w tę mądrości o wystawianiu na 100 zł i czekaniu na 390 poprzez wyciskanie które nastąpi tuż tuż, to zaraz Cię nazwa trabantem szortów, i napiszą że do budy itd
    Ale ja czekam na wzrost, może być nawet 999 :-)
    A jak mnie nazwą to mi wisi. Czekam spokojnie na to co sobie wymyśliłem pod wpływem różnych informacji (także od kilku zwykłych osób piszących na tym forum)
    A swoją drogą uwielbiam jak pojawia się tutaj ten piękny archaizm: trabanci.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Hrabia [83.20.205.*]
    Dnia 2025-04-16 o godz. 08:14 ~Aaa napisał(a):
    > Czy ty naprawdę uważasz że ktoś zatrudnił troli do pisania na tym forum? Ludzie z tego forum mają znikomy wpływ na akcje o ile mają jakikolwiek.

A o farmach politycznych trolli słyszałeś? One również nie mają wpływu na zachowania osób do których są kierowane?

Ps. Nikt ich nie zatrudnia bo kto by zaryzykował zatrudnienie kogoś o wątpliwych wartościach moralnych. Większość z nich to pewnie, w kolejności:
    1. Drobni grajkowie - pospolicie zwani kolarzami.
    2. Sfrustrowani nieudacznicy giełdowi próbujący się dowartościować i odrobić straty.
    3. No i tak zwani pożyteczni ..... wypełniający czas bezsensownym całodobowym pisaniem przekonani że dzielą się swoją wiedzą.
    Hehehehe odezwał się " akcjonariusz" z pożyczonymi akcjami do tłuczenia kursu. Spekulant oczywiście.
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Max [31.61.169.*]
    No w końcu. Trabanci.
    Buhahaha.
    xD
    Max, umiesz czytać , czy tylko pisać ?
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~Hrabia [83.20.205.*]
    Pisaniem bym tego nie nazwał, przypomina mi obszczekiwanie listonosza przed furtką przez burka podwórkowego
  • Re: Szkoda, że to forum tak wygląda Autor: ~dramat [89.64.28.*]
    Jestem bliższy uwierzenia w farmę trolli, niż w to że tylu ludzi codziennie i całymi dniami wypisuje pro spadkowe wpisy w większości przypadków nie posiadając akcji.

Po za tym prawie codziennie pokazują się nowe artykuły w internecie wypisujące jakie to JSW jest złe. Tego też nikt nie opłaca?

Kopalnię węgla w Wielkiej Brytanii Brytole sami chcieli zniszczyć, bo uznali że jest szkodliwa dla klimatu?

Owszem, jest wielu ludzi, którzy by chcieli zabetonować JSW, a najlepiej przejąć. Ale to nie oznacza, że JSW jest na straconej pozycji.
    On tylko przepisuje co jemu każą. Bo nie jest za błyskotliwy.
    Tak i oczywiście pamiętaj jak me i jego koledzy w trosce o Twoją kasę będą Ci polecali sprzedaż akcji teraz bo jsw zbankrutuje i stracisz wszystkie pieniądze to oczywiście masz ich słuchać.Tacy to życzliwi są spejulanci.
[x]
JSW 1,83% 22,24 2025-12-23 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.