Energa i inwestorzy mniejszościowi — jakie są tutaj plany, będziecie ogłaszali wezwanie na tę resztówkę?
Wykonaliśmy wyrok sądu. Przestałem być przewodniczącym rady nadzorczej, co było trudne, bo bardzo cenię Energę, ale dla bezpieczeństwa i w kontekście naszych planów — tak było lepiej. Wezwanie na mniejszościowy pakiet to jedna z opcji. Są też inne — dofinansowanie spółki, zaangażowanie jej w nasze inne projekty energetyczne. Analizujemy różne możliwości. Energa to jedno z naszych kluczowych aktywów.
zdanie z komentarza na stooq Szef koncernu podkreślił również, że Orlen nadal jest zainteresowany przejęciami, przede wszystkim w segmentach wydobycia oraz energetyki. - tylko ciekawe dlaczego tyle im schodzi z fuzją z Energą - mają kasę na przepłacanie za nierentowne OZE a nam nie chcą uczciwie zapłacić za cenne aktywo do rozwoju i stabilnego przepływu finansowego
Napisałem w zlym wątku, przeleje tutaj: Taka wypowiedź to może być damage Control, wiedzą że wszyscy mają dość i udają że coś zrobią żeby przedłużyć swoje złodziejstwo i bierność, dlatego trzeba z nimi walczyć cały czas
Przestałem być przewodniczącym rady nadzorczej, co było trudne, bo bardzo cenię Energę, ale dla bezpieczeństwa i w kontekście naszych planów — tak było lepiej. -wymęczą i po 15??? oddasz z pocałowaniem ręki-niestety
Do Darka. Jakbyś do mnie napisał taki text , tobym powiedział żeś biedny.. A dlaczeoś biedny. Reszta w domyśle. Dość tej zabawy w kotka i myszkę. Mnie można zrobić w konia raz, bo drugim razem nie dam takiej możliwości. Może ktoś wie,jak wygląda sprawa i jaki jest koszt oddania sprawy do UE.Nie wiem czy ORLEN będzie chciał ryzykować swoim wizerunkiem w imię paru drobnych jak dla niego Na Trzcińskiego nie ma co liczyć, bo od załorzenia porozumienia,, choć jedziemy na tym samym wózku, ani razu nie gościł łna naszm forum.
z ciebie taki rekin,jak ze mnie baletnica,tylko dzieki GG mozesz k/s akcje Energi i wszystkie opcje są nadal w grze,tacy jak ty tylko o ewentualnych pozwach piszą ale jakoś nikt nie składa,dlaczego?bo jak GG tego nie ogarnie ,to zaden rekin,czy nawet 10-ciu rekinów tego nie ogarnie
Tu chyba niektorzy nie rozumieja, orlen nie ryzykuje niczym, swoj wizerunek to sobie moze wsadzic, jako monopolista i tak bedzie sprzedawal jak dawniej, dla nich wazniejsze jest dojenie energi i wyplacanie sobie dywidendy z jej zyskow. Mozesz sobie skladac zawiadomienia gdzie chcesz, a oni dopuki nie dostana precyzyjnego wyroku co maja zrobic to nawet palcem nie kiwna, a tylko maja dupokryjki na zatrudnianie znajomkow do audytow i analiz prawnych.