Dalej tu siedzisz? Przecież masz rodzinę dużo pracy itp tak pisałeś wczoraj. Jak kurs …..niech zobaczę….Ma gdzieś to co wypisuje niejaki Mieszko. A taki miał być odpal super hit i cena akcji czy najmniej 15 zł. Balonik przekłuty.
Trzymając się konserwatywnego podeǰścia trzeba i tak przyznać że w tym roku będzie 25 a w przyszłym ponad 40. Ja myślę że więcej. Ale to jest tyle ile i sceptycy muszą uznać. Chyba że po poprostu lubią się przekomarzać.
Rozumiem, że możesz mieć inne zdanie i absolutnie to szanuję. Ale muszę podkreślić nikogo do niczego nie naganiam. Nie mam w tym żadnego interesu. Każdy inwestuje na własnych zasadach i bierze odpowiedzialność za swoje decyzje. Przy naprawdę dobrej sprzedaży JDM to nie indywidualni inwestorzy będą podbijać kurs, tylko fundusze inwestycyjne. One wchodzą dopiero, gdy spółka zaczyna pokazywać twarde dane. Dlatego właśnie trzymam akcje. Nie z powodu emocji, tylko z chłodnej kalkulacji. Ja po prostu mam akcje i wierzę w potencjał premiery JDM. Jeżeli projekt odniesie sukces, a dodatkowo pojawi się port na konsole to w mojej ocenie może to bardzo wpłynąć na wartość spółki. Bardzo. Dlatego trzymam pozycję. Prosto i bez emocji. Zastanawia mnie natomiast Twoje podejście. Regularnie się udzielasz, często w dość agresywnym tonie i mocno forsujesz swoją spadkową narrację. I szczerze mówiąc jeśli już mówić o naganianiu to bardziej do Ciebie pasuje to określenie. Sprawiasz wrażenie jakbyś próbował wpływać na innych, by sprzedawali coś co moim zdaniem jest obecnie wycenione poniżej swojej realnej wartości. Każdy gra pod swoją strategię. Ja wybrałem swoją i nie mam potrzeby nikogo przekonywać. Dzielę się po prostu swoim spojrzeniem tak jak Ty dzielisz się swoim, tylko nie rozumiem co Tobie przyświeca.
Problem w tym że ty siedzisz tu codziennie piszesz po kilkanaście postów jaka to dobra spółka i że zaraz będzie po 15 zł . Po co w jakim celu? Wystarczyło to napisać dwa trzy razy i tyle. Czyli masz raczej jasne intencje naganiasz na wzrosty. Wypisujesz głupoty o wchodzącym wielkim kapitale a wolumen jak na bazarze. Pytam po co to robisz? Ja podchodzę racjonalnie . Co miało urosnąć to urosło i szału nie ma. Moim zdaniem szybciej powrót do bazy niż wielkie wzrosty. I na koniec nie kłam tygrysku. Słabo ci to idzie.
Wygląda na to, że moje posty interesują Cię bardziej niż sama spółka. To że piszę regularnie, wynika z tego, że mam pozycję, śledzę temat i dzielę się obserwacjami. Proste. Jeśli Ci to przeszkadza przewiń, zignoruj, nikt Cię nie zmusza do czytania. Twoje „racjonalne” podejście przypomina raczej obrażonego dzieciaka, który sprzedał za wcześnie i teraz z frustracją próbuje przekonać innych, że nic się już nie wydarzy. A co do wolumenu. Każdy doświadczony inwestor widział niejedną sytuację, gdy właśnie w takich momentach, przy niskim wolumenie i pozorowanej apatii,duży kapitał zbiera w ciszy. Ale do tego trzeba mieć trochę szerszy horyzont niż tylko świeczki z ostatnich dwóch dni. Trzymaj się swojej strategii, ja zostanę przy swojej. Różnica polega na tym, że ja nie muszę nikim manipulować.
Twierdzę że nie masz żadnych pozycji. Jeśli masz wystaw powiedzmy 3000 akcji na początek na sprzedaż za te twoje 15 zł nic nie ryzykujesz. Jeśli nie wystawisz to będzie tak jak wczoraj czyli całkowity brak wiarygodności. Czekam patrząc na arkusz 10 minut. Chyba ci wystarczy? Czas start
Twoja potrzeba potwierdzania cudzych pozycji w arkuszu robi się już nie tylko zabawna, ale i żałośnie desperacka. Dziś środa popielcowa. Pamiątka zdrady Judasza. Może zamiast tropić zlecenia w internecie, idź do kościoła. A jeśli szef nie pozwala i nie możesz, to pomódl się chociaż w domu. Komu jak komu, ale tobie się przyda refleksja. https://youtu.be/4HkPB7kSg4U
Rozumiem. To za ile zebrali w ciągu ostatnich dni ? Za dwa miliony ? To jest kapitał? Jakieś żarty sobie Karolku stroisz? Uciekaj z GPW jak najszybciej bo jeśli faktycznie tak myślisz jak piszesz to będziesz tylko tracił. Teraz taka za darmo wskazówka. Zobacz sobie na transakcje. Wyciąganie do góry paroma dosłownie akcjami a sprzedaż setkami dużo niżej . Mówi ci to coś? Łapiesz?
Jak brakuje merytoryki, to zostają zaczepki. Zbieranie trwa od dłuższego czasu, nie od paru dni. Premiera za pięć tygodni, więc to już tylko ostatnie podrygi przed właściwym ruchem.
Jakie zaczepki? Analiza transakcji. Świadczy o braku popytu i presji na sprzedaż o czym zresztą świadczy aktualny kurs. Też ci sprzedający którzy nie wierzą we wzrosty robią ci na złość czy jak? Więcej rad i nie dam. Szkoda na Ciebie czasu.