Może zamiast wypisywać bzdury, zajmij się edukacją. 50 milionów, które dotyczą zamknięcia projektu 8, to są koszty uzyskania przychodu. Jeżeli jakaś kasa idzie na projekt, który zostanie zaniechany i są to działania nieodwracalne i trwałe, to taki koszt stanowi koszt uzyskania przychodu, czyli obniża podatek w ten sam sposób co amortyzacja!!!
+5% przy takim rynku, a to dopiero początek wzrostów, jeszcze nawet nie wystartowali, zapisz sobie kurs i sprawdź pod koniec maja, bedzie tak samo jak z Twoją analizą na Pepco
Nowy w jaki celu tak obrzydzasz spółkę i skaczesz po wątkach, przecież nie masz akcji i kasy ponieważ wisisz na -25% na Pepco? dorabiasz na trolowaniu?
Zobaczymy ja zaczną oddawać pożyczone akcje, a koszt pożyczki jest największym na GPW, dlatego tak tłumią wzrosty,ale do czasu, do premiery zostaną rozjechani i będą zamykać przy 350zl, będzie paliwo na 530zl
Marzycielu zejdz na ziemię shorty nie mają nic wspólnego z obecnym kursem tylko sama spółka jest winna obecnej sytuacji, jak premiera będzie nieudana to szybko zobaczymy 70-80 zł i to zaraz po premierze, spólka straciła wiarygodność i nie ma kto jej podnieść kurs do góry, takie są fakty.
To po co pożyczyli tylu akcji przy tak olbrzymim oprocentowaniu, może wykup sobie dostęp do pełnego arkusza i Ortexu zanim zaczniesz się ośmieszasz, ja nie piszę o spadku z 700 na 150 , tylko o trzymaniu kursu w ostanich tygodniach
Następny nawiedzony do którego fakty nie przemawiają, jak stracisz swoje pieniądze to rozum wróci. Co do shortów to słusznie, że tutaj siedzą, bo mają podstawy do tego.
Z sentymentu wszedłem na to forum, bo fajnie zarobiłem na shortach przy poprzedniej premierze i widzę, że sytuacja może się powtórzyć, także naganiaj na wzrosty, dzięki tobie więcej zarobię.
Może ja czegoś nie rozumiem - ale to nie jest przypadkiem tak, że gra nie jest przychodem (ujęcie w WNiP ma charakter bilansowy, a nie podatkowy) więc nie powstał w związku z jej produkcją obowiązek podatkowy - tym samym nie można jej odpisu zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów.
Gra to jest produkt. Jeżeli ponosisz nakłady na jakiś produkt, to gdy powstanie możesz go amortyzować. Jeżeli w wyniku jakiś problemów ten produkt nie powstanie i nie możesz go w żaden sposób wykorzystać, to możesz to rozliczyć jako koszt zaniechanego projektu, który możesz zaliczyć do kosztów uzyskania przychodu. Zresztą 11 bit w swoim komunikacie powołuje się na ten przepis. Co innego z dwoma pozostałymi grami, na które również jest zrobiony odpis. Te odpisy nie będą kosztem uzyskania przychodu, ponieważ cały czas są w sprzedaży. Firma spodziewa się z nich niższych przychodów niż zakładała.
Ok. W takim razie praktycznie anulowanie przychodów z forstpunka zaoszczędzi im trochę na podatkach. Zerknę jeszcze raz do komunikatów bo przeoczyłem ten przepis. Dzięki za wyjaśnienie.