Mnie udało się opuścić pociąg zmierzający na południe jeszcze przy 13.10. Wtedy maszynista jeszcze wahał się, czy jechać do Trójmiasta, czy do Krakowa. Ale teraz raczej chce przekroczyć południową granicę i dotrzeć do Nowego Sadu. Chyba trudno oczekiwać szybkiego powrotu spokoju na rynkach.
Kupowałem przed wieloma laty po 10,35 i 10,60 tak więc sprzedając po 13,10 wychodziłem z mizernym zyskiem, bo umniejszonym przez wieloletni "podatek inflacyjny". Zyskałem jednak spokój, tak bardzo cenny w obecnych czasach.
może to byłoby śmieszne gdyby nie było prawdzie,obajtkowa cena w 20' przy ebitda 2,038 mld zł to było 1,7x ebitda,za 24' mamy ebitda 3,379x1,7=5,74mld/0,414=13,86 zł,czyli Tom po 4 latach wyszedł taniej niż płacił Obajtek w 20',a obecna cena to jedynie 1,3x ebitda Energi z 24',przypominam,że debiut Energi w 13' było po 4,6x ówczesna ebitda Energi-to co sie tutaj odstawia z kursem to jakaś aberracja wszystkiego
To /celowe? / cyniczne dzialanie nowych wladz i drwina nie tylko norm moralnych ale co gorzej z prawa Wzrostem ceny wyrok sądu został wykomany a na konferencji zero niewygodnych pytan i tylko brawa i wyrazy zachwytu Wyglada ze zmienią zdanie tylko jak przed wejsciem zastana zradykalizowaną drobnice
może zamiast pytac marionetki z zarzadów lepiej ich mocodawcow ... ...Trzaskowski ,Hołownia ,Menzen w kampani odzwiedzaja wiele miejscowości a akcjonariuszy z sekty GG i pozostali niezrzeszeni mieszkają w calej Polsce ...GG powina przesłać materiały do członków GG czy opublikować na forum tak aby każdy chętny mógł je wykorzystac w polemice z wymienionymi kandytatami podczas ich wizyty w swoim rejonie zamieszkania ...darmowa reklama i naglosnienie problemu