Spółka bez : - większościowych akcjonariuszy ( ci po 550k spadną po emisji poniżej 5% ) - spółka bez prezesa - spółka bez zatrudnienia - spółka bez przychodów - spółka bez realnych kontraktów
Kosztuje 90 groszy tylko dlatego, że wykiwana drobnica uśrednia ?
Ale niejaki wiatrak jakoś dziwnym trafem znajduje czas żeby spamować dzień i noc na żekomej wydmuszce próbuje podpowiadać innym itd
pytanie w imię czego...
Obronie kapitału innych?
Niech każdy odpowie sobie sam
Jeśli spółka rzekomo nie ma przychodów, to z czego dostałem wypłatę dywidendy ledwie 4 miesiące temu? Akurat na mikołajki była wypłata po 5 groszy na akcję.
Zarząd Milisystem S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: „Emitent”), w nawiązaniu do raportu ESPI nr 30/2023 z dnia 16 grudnia 2023 r. informuje, że dnia 18 grudnia 2023 r. Wpłynęły środki z realizacji umowy na dostawę 200 kompletów mobilnej strzelnicy w technologii laserowej od Akademickiego Związku Sportowego (dalej: „AZS”) w kwocie 16 989 807,96 zł. ((szesnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt dziewięć tysięcy osiemset siedem złotych dziewięćdziesiąt sześć groszy) brutto.
Czyli sam sobie zaprzeczyłeś bo w poście rozpoczynającym wątek napisałeś, że spółka jest bez przychodów i realnych kontraktów. Nie dbasz o spójność przekazu. Już wiem z kim mam do czynienia:)
Ile sztuk trenażerów zostało zamówionych w roku 2024 do dnia obecnego WZA i jaka jest realizacja? Do dnia Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy (WZA) nie zostało uzyskane żadne zamówienie w 2024 roku. Spowodowane było to faktem, iż beneficjenci konkursu nie rozpoczęli jeszcze procedur zakupowych.
A jeszcze przypomnij jakie przychody i zysk spółka osiągnęła w czwartym kwartale 2024 r., czyli w ostatnim dostępnym raporcie, bo stękasz tylko o tych trenażerach:) Skąd ta wybiórczość w przekazie?
Wszystko potrafisz znaleźć, ale zakładka na profilu spółki na Bankierze z napisem "Wyniki finansowe" jest nie do wyszukania? Może czas na konsultację ze specjalistą? I mam na myśli nie tylko okulistę:P
I od razu wyprzedzając powielane przez Ciebie teksty - tak mam średnią powyżej obecnego kursu Czy mnie to martwi - tak troszkę Czy dobieram - tak troszkę
Spółka bez : - większościowych akcjonariuszy ( ci po 550k spadną po emisji poniżej 5% ) - fakt nieładnie się zachowują, ale to ich problem, ze nie zależy im na opinii. Pewnie sam wiesz, że smród się ciągnie... Może potrzebowali na podatki - spółka bez prezesa - nie podoba mi się dyskryminacja kobiet, ja się cieszę że kobieta jest Prezesem - spółka bez zatrudnienia - są inne formy zatrudnienia, nie tak kosztowane jak etaty, samozatrudnienie B2B itp. ale Ty pewnie nie znasz innych legalnych form zatrudnienia, bo za trolling się chyba jakoś inaczej rozlicza - spółka bez przychodów - poszukaj sobie co to przychód, a potem sprawdź odpowiednie rubryki w raportach - spółka bez realnych kontraktów - tutaj sprawa rozwojowa:) i na to liczymy
Kosztuje 90 groszy tylko dlatego, że wykiwana drobnica uśrednia. - Pewnie że uśredniamy, nie możemy Wam wszystkiego oddać:)
Dajcie chłopu spokój....., sprzedał swój pakiet i teraz nadaje, żeby odkupić taniej. Gdy to zrobi to albo zamilknie w co osobiście wątpię albo pod postacią innych dziwnych NICK-ów zacznie chwalić pod niebiosa Spółkę jakie to ma WIELKIE perspektywy przed sobą.
W kontekście tego, że ten biurowiec jest siedzibą dwóch zacnych firm, podpisanie kontraktu było raczej prostą operacją. Bo zapewne obie firmy użytkują ten sam, wynajęty pokój. Nie są nawet właścicielem tego przybytku.
Pod przykrywką oblatanego inwestora i znawcy GPW wybierasz te fakty które poasują pod Twoją narrację
Jakoś nie skomentowałeś jak CI tutaj wypunktowano iż spółka nadal sprzedaje trenażery i ma tam wielomilionowe zyski w ciągu roku - przypadek ?? niech każdy sobie odpowie
Chcesz zarobić rozumiem - ale że zachowujesz się przy tym jak najgorszy sort kundla - to jest naprawdę odrzucające
To jest właśnie to o czym mówię :) - niech reszta sobie czyta ten Twój festiwal :) Jak tylko dostajesz punkt na który nie możesz odpowiedzieć bo musiałbyś przyznać rację to zmieniasz temat albo obracasz w żart - jest takich cwaniakó wielu tutaj - dlatego bankier już dawno zszedł na psy i nie da się merytorycznie porozmawiać za bardzo
Wyrafinowany spekulant - mam nadzieje iż kiedyś przejedziesz się na tym czego Ci oficjalnie życzę :)
Chcesz merytorycznie rozmawiać o spółce, na temat której nie masz wiedzy. Ja również jej nie mam. Nawet nie znamy obecnej sytuacji, bo kluczowe komunikaty pojawią się za moment.
Fakt jest jeden : pod info ( prawdopodobnie wygenerowane tylko w tym celu ) główni akcjonariusze ( w tym jeden z tego samego pokoju ) - zasypali drobnych, mało rozumnych spekulantów akcjami i spowodowali gigantyczny uszczerbek w ich i tak już wątłych finansach.
I to jest merytoryczna rozmowa - tak info ewdentnie było 'pod coś'. Tym czymś okazało się wyjście akcjonariatu. Powód wyjścia ?? nie jest nam znany można tylko gdybać. Czy ja pisałem o tym ?? - tak - mając wpierw średnią 1.31 wychodziłem całością powyżej 2.30 bo to co się działo mi też 'śmierdziało'
Wszedłem znowu w okolicach 1.30 bo myślałem że na tym koniec spadków - teraz mam średnią 1.09 i obawiam się iż troszkę z nią zabawię bo nie widzę sygnałów do odbicia na chwilę obecną - szczególnie jak FF zapewne jak pisałeś dobija do 100%
Ale nie podoba mi się iż piszesz iż spółka nie ma przychodów bo to już jest zakłamywanie sytuacji - otóż mają Wszelkie konkursy na trenażery i strzelnice finaluzją się w Q3 i Q4 i tak jest od dwóch lat - i tak będzie też w tym roku
Dlatego jeżeli ktoś ma średnią jak ja powyżej 1 pln to myślę że bedzie w stanie zejśc z pozycji dopiero koło września - ot taka prawda
Ale Ty wciąż ufasz w komunikaty i wiarygodność spółki ( po tej aferze ) - a ja już nie. Tym bardziej, że Prezes, który odszedł - miał nazwisko i zapewne niewątpliwy powód do tego odejścia.
No owszem, faktem jest też dywidenda - ale służyła ona raczej do wyprowadzenia kasy ze spółki do głównych akcjonariuszy i do powiększenia wiarygodności ( dość tanim kosztem : 550.000 to mniej niż reklama w TV ).
Tutaj z początkiem się nie zgodzę - nie ufam w komunikaty bo po tym co się stało przez ostatnie kilka dni ciężko ufać
Czekam na rozwój sytuacji licząc się z możliwą stratą przy obecnym stanie - ryzyko wkalkulowane w grę na NC - szczęśliwie dla mnie wcześniejsze upłynnie akcji powoduje iż nadal jestm na pewnym plusie overall
Czy może tutaj następić totalna katastrofa w postaci załamania totalnego kursu - tak może i każdy kto kupuje teraz kacji powinien mieć to z tyłu głowy. Moim zdaniem kurs będziemielił się w przedziale 60-90 groszy przez najbliższe miesiące - czy odbije ?? to zalezy od tego jak będą wyglądały konkursy finalizowane w Q3 i Q4 - jeżeli będzie tam realny przychód to moim zdaniem kurs może powalczyć o przebicie 1 pln Czy moim zdaniem nastąpiłą wymiana akcjonariatu ?? - stanowczo nie, nie ma ku temu najmniejszych podstaw Czy Ragnar będzie w przyszłości odkupował akcje ?? -- nie jest to wykluczone - widziałem już takie ich zagrywki na kilku spókach
Natomiast nie rozumiem, dlaczego zakładając nawet 60 groszy - nie zamykasz swojej pozycji ?!
Zauważ, że ja nie piszę czy IMO kurs wzrośnie czy spadnie. Nie mam pojecie co się stanie. Szukam tylko argumentów za tym, żeby zaliczyć MILI do całkowitych śmieci, bo śmieciami nie interesuję się co do zasady i nie obserwuję nawet ich notowań.
Brak obecnie zmaknięcia pozycji podyktowany jest ryzykiem jakie biorę tutaj na klatę - nie spadniemy tak szybko w okolice 60-70 groszy - nawet jak do tego dojdzie to pewnie za kilka tygodni (zakladam iż raport za Q1 będzie słabym raportem) Przy 80 groszach zapewne zacznę się zastanawiać poważnie nad tym (strata nadal będzie mniejsza niż wcześniejszy zysk ze sprzedaży powyżej 2.30) Obserwuję oficjalnie rozpisywane konkursy i patrzę gdzie Mili wygrywa a gdzie nie - dzięki temu można przed oficjalnym raportowaniem wywnioskować mniej więcej co znajdzie się w raporcie kwartalnym - na tym bazuje i opieram swoje decyzje o skróceniu lub zwiększeniu pozycji
Dnia 2025-04-10 o godz. 13:20 ~spokojny napisał(a): > Brak obecnie zmaknięcia pozycji podyktowany jest ryzykiem jakie biorę tutaj na klatę - nie spadniemy tak szybko w okolice 60-70 groszy - nawet jak do tego dojdzie to pewnie za kilka tygodni (zakladam iż raport za Q1 będzie słabym raportem) > Przy 80 groszach zapewne zacznę się zastanawiać poważnie nad tym (strata nadal będzie mniejsza niż wcześniejszy zysk ze sprzedaży powyżej 2.30) > Obserwuję oficjalnie rozpisywane konkursy i patrzę gdzie Mili wygrywa a gdzie nie - dzięki temu można przed oficjalnym raportowaniem wywnioskować mniej więcej co znajdzie się w raporcie kwartalnym - na tym bazuje i opieram swoje decyzje o skróceniu lub zwiększeniu pozycji >
Spokojny, ja myślałem że to Ty wyrzuciłeś swoje 100k o 10:13:56
To była na szybkości wyraźna transakcja poespikowa.
No właśnie. Reakcja na wyjście Ragnara okazała się niemrawa, a tego infa mało kto się spodziewał ( po wczorajszym infie Centuriona ). Bo jeśli wychodzi jeden insider to zupełnie inna waga - niż gdy wychodzą wszyscy.
Kupić zawsze można - ale nie dłużej niż na kwadrans :)