Telefony Apple są produkowane w Chinach. Nie ma wojny handlowej między Chinami a krajami innymi niż Stany Zjednoczone, więc koszty dla Asbisu nie rosną. Apple nie jest przecież na tyle nierozsądne, żeby najpierw sprowadzać telefony do USA, a potem eksportować je z powrotem do innych krajów.
Większość krajów, w których Asbis prowadzi sprzedaż, nie ma dużej wymiany handlowej ze Stanami Zjednoczonymi, więc skutki wojny handlowej będą tam niewielkie. Dlatego telefony Apple będą mogły być nadal sprzedawane bez większych problemów.
Cła odwetowe hokus pokus i zamieniły się w cła zaporowe dla handlu biorąc pod uwagę złożoność łańcucha dostaw.Rynek się nie myli i dyskontuje tarapaty biznesu asb.Jeżeli zarząd nie chce utracić po raz kolejny zaufania akcjonariuszy to czym prędzej powinni zwołać konferencję lub zapodać sensowny komunikat ,bo to co nastąpiło ma wydzwięk długofalowy wpływający istotnie na osiagnięcie planowanych wcześniej przychodów.
Jeżeli tego nie zrobią w ciągu kilku kolejnych dni to nie zdziwię się dalszej wyprzedaży i szybkiego obniżenia rekomendacji analityków na okres 12 m-cy ze wskazaniem poniżej 25pln.
Możliwe ,że dzisiaj był drugi wyrzut towaru bez przebicia ostatniego dołka na mocnym wolumenie czyli drugie strzachnięcie.
Jako ,że lubię łowić przy dnie 21,08-21,24 wpadło mi 4,2kilo ryby 7x 600szt.Ja patrzę na transakcję na rachunku i co widzę ....odebrałem sprzedaż w ilościach 23,16,18,32,8,38,24,itp no kurde mocarze się wypruli.Jak jutro nie zarobię to idę na emeryturę.
Jak
Od paniki do euforii....okazało się i to szybko ,że jeszcze nie czas na emeryturę spekulanta.
Teraz wpisujecie się mocarze kto mi dzisiaj dał złowić 4,2kilo dorodnej ryby,bez przebicia poprzedniego dnia.
Te ilości to zwalają z nóg 18,23,16,24,8,16,32,24itp. itd ponad 200transakcji od leszczyny złowilem.