Rynki zaliczyły ostrą korektę, ale nasi inwestorzy i akcjonariusze Ekipy, wykazali względny spokój. Małe zlecenia sprzedaży zostały wchłonięte. Nadchodząca wiosna dla NC związana jest z przewidywanym spadkiem stóp procentowych, co może odbić się na notowaniach wcześniej. Rynki azjatyckie odrobiły 3/4 strat, kontrakty w USA są na plusie, złoto zanotowało korektę z 3 tys. zł. Oczekiwane dziś odbicie. Perspektywa dobrego I kwartału wiąże się choćby z odzyskaniem środków przeznaczonych na realizacje filmu, w tym rozumiem z dotacji do filmu z PISF (1 mln zł), spadkiem WIBOR-u i wpływami z koncertów Genzie, co daje pozytywne prognozy, moja opinia i będę ją powtarzał
Do puki nie wyjdzie program do automatycznego diubingowania pewnie dalej tak będziemy oglądać, no może urośnie x 2 ale prawdziwe żniwa będą wtedy gdy 1 film będą tłumaczyć na cały świat automatycznie, wtedy dopiero się zacznie ✊
Wg mojej skromnej opinii duże zyski i to mocne strzały, są tu związane/planowane w przyszłości m.in z filmem/filmami, dlaczego LP/EKIPA otrzymała 1mln z wnioskowanych 5mln, trochę jako kredyt zaufania, bo mogli też nic nie dostać, podejrzewam, że z każdą następną produkcją partycypacja w formie dotacji raczej po jakby nie patrzyć sukcesie, będzie rosła, to to właśnie, de facto jest mocny zastrzyk finansowy i przy planowanych kolejnych, dużych produkcjach filmowych, dofinansowanie z PISP będą się zapewne zwiększać i napędzać tu, wraz z coraz większą widownią, kule śnieżną z przychodami, ale to są wszystko przypuszczenia wyssane z palca. Jak narazie czekamy na 1mln widzów w kinach i na podsumowanie jak to wszystko przełoży się ma wynik finansowy. Poniosło mnie, to fakt
Według mnie masz jednocześnie sporo i częściowo racji.
Trzeba zauważyć, że nie tylko film spółki EKIPA HOLDING dostał dofinansowane z PISF, czyli państwowej instytucji, patronat Ministerstwa Edukacji (minister nawet była obecna na premierze) oraz sponsoring od prywatnych inwestorów i kasę od reklamodawcow w tzw. product placement czyli lokowanie produktu.
I teraz według mnie najważniejsze, ci powyżej dali kasę młodej spółce, młodym ludziom, którzy postanowili wejść w nową gałąź produkcji dla spółki. Ci powyżej dali kasę, pomimo że nie wiedzieli jaki będzie produkt końcowy i jak zostanie odebrany i czy odniesie sukces w tym sukces finansow, czy nie.
Debiut spółki EKIPA HOLDING odniósl olbrzymi sukces, którego rozmiarów nawet nie spodziewała się sama spółka (o czym mówił Prezes, już na otwarciu czyli debiucie).
I teraz mając powyższe na uwadze, myślicie czy będzie im łatwiej pozyskać reklamodawcow i finansowania zew. na następny film, czy to będzie przeszkodą?
Warto się zastanowić i pomyśleć samemu, żeby nie było, że narzucam komuś odpowiedź, bo ona dla mnie jest oczywista.
O innych projektach spółki, oprócz kinowego hitu "100 dni do matury", nawet nie wspominam. Z. każdym takim projektem rośnie doświadczenie, a każde doświadczenie uczy i pozwala eliminować ewentualne wpadki, jeżeli takie wystąpią po drodze.
Ktoś patrzył na propozycje zmian PKD w statucie, jest projekt uchwał na planowane WZA w maju. Sporo nowych rzeczy, ale czy tu można dopatrzyć się czegoś sensacyjnego
Denny, Ekipa Holding, to nie jeden kanał. Teraz każdy z nich ma swój. Poza tym, mają teraz okres wypełniony innymi projektami, bardziej zyskownymi, jedne z wielu, to na przykład, ciągła promocja filmu po całej Polsce czy Festiwal Genzie i całej Ekipy.
Ekipa Holding SA, to nie tylko yt, ale firma matka skupiająca, już wiele spółek z których zyski wędrują do niej (jakbyś nie wiedział to na przykład film kinowy, też był realizowany przez jedną z takich spółek córek).
Skoro, ja ci takie podstawy muszę tłumaczyć, to nie tylko daj sobie spokój z tą spółką, ale nawet inwestycjami, bo po prostu brakuje ci podstaw funkcjonowania firm i samej giełdy, co udowadniasz niemal każdym swoim wpisem.
Swoją drogą, dobrze że czuwasz, a jakbyś jeszcze pisał wiarygodne informacje (bo o pozytywnych, a nawet choćby obiektywnych, to od ciebie już nie oczekuję), to całkiem byłoby super.
Ważne, że źródełko pomysłów na trolowanie na forum Ekipa Holding, ci nie wysycha.
Ale mocna ta sesja w US, złoty mocno się umocnił, ale to będzie jutro sesja … ktoś tam napisał, że jutro tu wchodzi z pół pensji, hehe to zależy jaką kto ma pensje, taki ruch i wzrosty
sytuacja rynkowa jest taka... że nikt nie chce gniota i kisić ogóra kolejne 2 lata. mają jakąś strategie? bo chyba ostatnia była na lata 22_24 ...a mamy 25:)
Widać "Farsa" aka "Kasa" i wiele innych nicków, pod którymi tu występował, wcześniej zaczyna grunt się palić. Seria F w trakcie procedury dopuszczania do obrotu, więc czasu coraz mniej.
Malo, że wielonikowiec i robi tu pod siebie retorykę, to ostatnio wyraźnie z nią przyspieszył i zarzuca forum swoimi pseudo przemyśleniami, nie mającego nic wspólnego z logiką, ani wiedzą, bo jej nie posiada.
które równanie jest prawidłowe... kasa=akcjonariusz eee czy farsa=akcjonariusz eee. ...potrafisz rozwiązać ta zagatke...czy klapki na oczach przez kolejne lata...no tak wprowadzenie akcji na rynek których teraz nikt nie chce a są w arkuszach spowoduje zwiększenie popytu...no geniusz...hahah